Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Vasekpasek 16. 1. 2016 20:48

dr._lukas píše:Ty papirky muzou byt dulezite napr. v dobe, kdy bude chtit vlada udelat stejnou prasarnu jako na udelali na Kypru,kdy sebrali z vkladu procenta ve prospech zadluzeneho statu..preci jen, kdyz lidi budou vedet,ze se ritime do tmy,tak si ty virtualni penize zavcas vyberou a promeni na ty papirky,ktere ihned promeni za valuty.

Když bude chtít vláda takovou prasárnu udělat, tak ty papírky, co budete mít u sebe, totálně ztratí na hodnotě a za valuty půjdou jen velmi těžko vyměnit. Protože na obchod musí být dva...
Vasekpasek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 19. 1. 2016 22:59

Treba pak poroste bitcoin kdyby se neco stalo :) BTC se smeni uz pak na jinou menu :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod msimcard 21. 1. 2016 20:36

Téma Šanon:

1. Zjišťoval někdo jakou kapacitu má zřízená mailová adresa jméno.příjmení@sanon.airbank.cz ?
2. Je možné požádat o zrušení této mailové adresy?
3. Je možné již nyní požádat o kompletní zrušení služby Šanon?

Docela mi vadí, že mi Airbank zřídí něco takového bez mého svolení.
msimcard
Nadšenec

Odeslat příspěvekod osobne2 21. 1. 2016 20:40

Tak si toho nevsimej.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod msimcard 21. 1. 2016 20:45

osobne2: Toto není můj styl. Nehledě na to, že od listopadu v případě malého tarifu je to zpoplatněno. Pokud mi byla zřízena nová služba, o kterou jsem nežádal, tak se snažím alespoň zjistit, jak to lze co nejefektivněji zrušit.
msimcard
Nadšenec

Odeslat příspěvekod osobne2 21. 1. 2016 21:05

Kdyz to nepouzijes, tak platit nebudes.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod msimcard 21. 1. 2016 21:09

osobne2: I kdyby to tak bylo, tak stejně mi vadí, že mi banka zakládá email s mým jménem. To, že to nepoužiju neznamená, že to nepoužije nebo spíš nezneužije někdo jiný.
msimcard
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xtonda 21. 1. 2016 21:11

Proč se nezeptáš přímo banky? I na facebooku poctivě reagují.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod msimcard 21. 1. 2016 21:23

xtonda: Ok. Zkusil jsem to tady, abych zjistil jaký na to má zdejší osazenstvo názor.
msimcard
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Havers 21. 1. 2016 21:28

Pokud vím, tak "šanon e-mailová schránka" je přístupná pouze z tvého e-mailu zaregistrovaného u Air Bank. Takže zvenku by tam nemělo jít nic poslat (dokonce se to snad musí i aktivně propojit).
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod msimcard 21. 1. 2016 21:41

Havers: Pokud by to bylo tak, jak píšeš, tak alespoň něco. Ale stejně pro různé roboty, jakmile je jednou emailová adresa založená, tak není problém ji zveřejnit na jiném místě, dostat se do jejího obsahu atd. Možná jsem až moc paranoidní, ale dle mého je to pro toho, kdo tu službu nevyužije akorát věc navíc, se kterou musí počítat a vědět, že tam zkrátka je. Nemám rád zbytečné věci a zvlášť takové, o které jsem nežádal.

Na druhou stranu to může být pro někoho využitelné jako třeba cloud :) Pokud to tedy má dostatečnou kapacitu..
msimcard
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 21. 1. 2016 22:48

Tak to s ohledem na omezení, které má dost pochybuji...

Technické parametry Šanonu píše:
  • Můžete ukládat dokumenty ve formátech PDF, PNG, GIF a JPEG.
  • Velikost jednoho souboru může být max. 5 MB.
  • Celý Šanon má maximální kapacitu 8 GB.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod msimcard 21. 1. 2016 22:59

8GB jako úschova na fotky mi nepřipadá zas tak málo.
msimcard
Nadšenec

Odeslat příspěvekod lemming 21. 1. 2016 23:40

msimcard: Myslím, že si pleteš pojmy "mailová schránka" a "mailová adresa". Mailovou schránka je "něco", kam chodí maily a můžeš si je později přečíst. Nic takového ti AirBank nezřídila.

AirBank pouze nakonfigurovala svoje servery tak, že pokud někdo pošle mail na určitou adresu, tak z něj vezme přílohy určitého typu, zpracuje je a uloží do tvého šanonu.

Tu adresu si můžeš kdykoli změnit v nastavení a pokud ji někde neprokecneš sám, tak se k ní žádní roboti nedostanou. A už vůbec se nedostanou k jejímu "obsahu", protože adresa žádný obsah nemá.
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod msimcard 22. 1. 2016 00:52

lemming: Je sice hezký, že adresu Šanonu si mohu změnit, ale spousta lidí to neudělá a pak je poměrně jednoduché službu Šanon aktivovat, aniž by dotyčný chtěl. Stačí znát jeho email, kterým komunikuje s Airbank, adresu Šanonu si odvodí podle jeho jména a pak již je to otázka pár sekund na odeslání mailu, aby se Šanon aktivoval.
Zítra budu řešit s bankou, jak tuto službu odstranit.
msimcard
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka