Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod msimcard 21. 2. 2016 12:19

osobne2, Havers: Doporučuji ty poslední 2 maily od AirBank přečíst ještě jednou. Je to trochu skryté mezi řádky, ale je to tam.
msimcard
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 2. 2016 14:13

Já myslím, že to tam není. Že je to takto napsáno, aby to právě pokrylo i tu změnu od dubna.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod osobne2 21. 2. 2016 15:07

Mě přišel jen jeden email a tam je to samé, co na tom odkazu:
https://m.airbank.cz/cs/vse-o-air-bank/novinky/od-1-brezna-snizujeme-bonusovou-sazbu/
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod msimcard 21. 2. 2016 15:28

Mně přišly maily 2. V prvním se uvádí, že BÚ bude od dubna úročen bonusovou sazbou do 100tis. V druhém, kde hlavní informace je snížení bonusové sazby se tak mimochodem mezi řádky zmíní o tom, že BÚ se bude úročit bonusovou sazbou již od 1.3. do 100tis.

Hezky to AirBank zaobalila, že zřejmě spousta lidí si toho ani nevšimla, jak v tichosti posunuly ten měsíc.
msimcard
Nadšenec

Odeslat příspěvekod osobne2 21. 2. 2016 15:31

Tak každý BÚ se už v současnosti úročí bonusovou sazbou jen do 100000 Kč. :-)
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod ladan111 21. 2. 2016 15:34

Já v tom nic takového nevidím. Píše se tam o běžném účtu do 100 000 Kč a to platí už dnes. Není tam nic o tom, že to bude na všechny dohromady.
ladan111
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 21. 2. 2016 15:41

Už se v tom zamotáváte :-)
I dnes se BÚ úročí jen do 100 tisíc. Někdo si takových účtů udělal třeba 5, takže na nich má 5x100 tisíc a vše se úročí 1.5%. A pak většina lidí má ještě SÚ, ten se i nyní úročí (mluvíme pořád o bonusových sazbách, o nebonusových nemá smysl se bavit) do 250 tisíc. Doposud byla sazba 1.5% (BÚ i SÚ bonusová).
No a v lednu přišel první mail. Ten chtěl říci, že ti, co si udělali těch pět BÚ aby to obešli mají od dubna smůlu, protože sice ty účty mohou mít i nadále, jen se jim to všechno za BÚ sečte a bonusem budou úročit jen 100 tisíc.
No a teď přišel druhý mail, že se od března snižuje všude těch bonusových 1.5% na 1.2%. To znamená, že ještě v březnu ti co mají těch 5 účtů dostanou úrok za 5x100 tisíc na BÚ, ale už né 1.5%, ale jen 1.2%. To stejné SÚ.
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod msimcard 21. 2. 2016 15:47

Akciový Klokan:
Právě, že pokud budeš mít v březnu na běžných účtech více než 100tis., tak úročit ti budou pouze 100tis. Aspoň takto jsem to z toho mailu pochopil já. Proto, ten kdo si udělal více běžných účtů a tzv. to takto obcházel, tak od 1.3. doporučuji dát přebytek jinam.
msimcard
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 2. 2016 16:30

Buď sem ten mail nakopíruj doslovně, nebo přestaň mást lidi. (Mně je to tedy jedno, já mám jen 1 BÚ.)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod elfin 21. 2. 2016 17:20

A.k. to popsal presne, od brezna se snizuje pro oba typy uctu sazba a od dubna limit na b.u. 1x100k.
Bonus +0,2% pro prvni klienty zustava nadale na s.u. k beznemu bonusu za platby, takze = 1,4% !
Naposledy upravil elfin dne 21. 2. 2016 17:40, celkově upraveno 1
elfin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Franklin 21. 2. 2016 17:27

elfin píše:Bonus +0,2% pro prvni klienty zustava nadale na b.u. + s.u. k beznemu bonusu za platby, takze = 1,4% !

Bonus pro první klienty na běžném účtu nikdy neexistoval.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod elfin 21. 2. 2016 17:57

Franklin - je to tak, preklep opraven ! :)
elfin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 21. 2. 2016 18:32

msimcard : oni v tom druhém mailu nic o 100 tisících na "běžných účtech" (jak píšeš ty) nepíšou.
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod msimcard 21. 2. 2016 19:08

AK:
Bonusovou sazbou 1,2 % budeme dál úročit peníze na běžném účtu do výše 100 tisíc a na spořicím účtu do 250 tisíc korun

Omlouvám se - zřejmě máš pravdu, ale tahle věta, která je zkopírována z toho druhého mailu je při nejmenším zavádějící. Je možné si ji vyložit všelijak. Nedá se z toho jednoznačně určit, jestli se tím myslí jen BU1 nebo všechny BU.
msimcard
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 21. 2. 2016 19:24

msimcard : já na tom nic zavádějícího nevidím, ale stejně je to jedno. Březen nebo duben. Já pomaličku začínám rušit účty co jsem za poslední roky (z důvodu spoření) zakládal.
Akciový Klokan
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka