Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod panPeněženka 26. 2. 2025 21:17

Ty jo, zrovna mi skončila fyzická karta a o novou jsem nežádal... myslíte, že stačí založit jen virtuální? :-)
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 26. 2. 2025 21:23

Akce Milionový účet aneb soutěž o nejdelší účtenku z Kauflandu :-))

Edit: nicméně když si čtu pravidla té soutěže, tak v nich není explicitně uvedeno, že více plateb v daném měsíci = více "losů" v soutěži
Naposledy upravil špecifickýtrh dne 26. 2. 2025 21:31, celkově upraveno 1
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka.2 26. 2. 2025 21:30

Mně to přišlo do emailu. Ale z podmínek chápu že do slosování bude zařazen každý kdo zaplatí alespon jednou kartou. Kde jste přišli na to že víc plateb větší šance? Nebo proč chcete platby rozdělovat?
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 26. 2. 2025 21:31

Píšou to na webu:

S každou platbou, kterou provedete od 1. 3. do 31. 3. 2025, vás automaticky zařadíme do prvního slosování. Takže čím více plateb uděláte, tím větší budete mít, šanci na výhru.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 26. 2. 2025 21:32

V marketingové vábničce operují větou "Takže čím více plateb uděláte, tím větší budete mít, šanci na výhru.".
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 26. 2. 2025 21:35

panPeněženka píše:Ty jo, zrovna mi skončila fyzická karta a o novou jsem nežádal... myslíte, že stačí založit jen virtuální? :-)

Platby virtuální kartou budou taky zařazeny do slosování.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Jirka.2 26. 2. 2025 21:37

Jo pardon, ted koukám že to je i v tom emailu, nějak jsem ten začátek asi přeskočil :-D
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jjm64883 28. 2. 2025 19:56

Hele, bylo tam původně, že je to omezené na max. 100 plateb kartou za měsíc a další už slosování nezařadí, nebo to tam přibylo poté, co si přečetli můj geniální plán protočit statisíce přes Revolut? Protože kdyby to tam bylo, tak bych to nenavrhoval, ale teď mi jde o to, jestli jsem to přehlédl já nebo si banka zpětně upravuje pravidla vyhlášené akce. To by bylo neprofesionální.
jjm64883
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fijosh 28. 2. 2025 20:30

Zpětně? Jak zpětně, ta akce ještě ani nezačala... :mrgreen:
A kromě toho, podmínky obsahují standardní disclaimer:
"Máme právo tato pravidla kdykoliv změnit nebo doplnit."
Můžeš s tím nesouhlasit, můžeš se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeš dělat. :)

A abych ti taky odpověděl - ne, původně to tam nebylo. V detailech toho PDF (https://www.airbank.cz/file-download/pr ... onovy-ucet) je vidět, že byl soubor změněn/vytvořen dnes v 14:50.

Uprímně bych se nedivil, pokud by natvrdo zavedli výjimku, že přehazování si peněz z levé kapsy do pravé (Revolut, vklady k brokerům apod.) nebo jiné ojebávky (Curve apod.) jsou z akce vyloučeny, a stejně tak že se počítají jen transakce s nějakou minimální částkou.
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jjm64883 28. 2. 2025 23:43

Jasně, jen chci poukázat na to, že se tady rozmáhá takový nešvar, že se něco vyhlásí, v první vlně to přetisknou všechna média, ale pak někdo v tichosti nauploaduje jiný PDF soubor, samozřejmě méně výhodný pro klienta, který je pak závazný. Jako něco, že Trump o Zelenském řekne, že je to diktátor a o dva dny později popírá, že to řekl. Tomuhle se odborně říká "gaslighting", je to je forma psychické manipulace, že ji používají politici, no to je smutné, ale že ji používají lidé, kterým jsme svěřili svoje životní úspory, no tak to už je vážně v *****.
jjm64883
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 28. 2. 2025 23:52

Podmínky se nijak zásadně nezměnily, natož v neprospěch normálního klienta. Já to omezení na 100 plateb naopak beru jako srovnání šancí pro všechny a ve výhodě tak nebudou různí "extrémisté" třeba s tisíci plateb.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fijosh 28. 2. 2025 23:54

@jjm64883 Jasně, nastavení maximálního počtu vstupenek do loterie aby to bylo relativně fér pro všechny a nemohli to exploitovat protáčeči a kolenovrti, versus geopolitika a vyjadřování světových politických lídrů...
Hmm, jo, to jsou dvě naprosto srovnatelné věci :mrgreen:
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jjm64883 1. 3. 2025 11:52

No začínám mít pocit, že tohle fórum je obsazené lidmi z PR oddělení bank, kteří jej nejen pozorně sledují, ale i pod desítkami anonymních účtů šikanují všechny, kteří si dovolí cokoli zpochybnit. Když ve vlákně RB kdokoli napíše něco o aktivitách této banky v RF, tak dostane sodu, stejně jako já, když se pokusím poukázat na to, že jejich opožděná výplata úroků je čistě účelová. No a tady to samé v bledě modrém, něco vyhlásit a pak to potichu měnit je vlastně úplně v pohodě, prozákaznické, prostě proč si zatěžovat hlavu fakty, když nám moderní technologie tak snadno umožňují ohýbat minulost jako v 1984.
jjm64883
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 1. 3. 2025 12:30

Má Airbank z té drobné změny podmínek nějakou výhodu pro sebe? Poškodila tím nějaké klienty? Udělala tím něco protiprávního?

Se divím, že když ti ta opožděná výplata RB bonusových úroků tolik pije krev, tak přesto v RB spoříš :hm
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 1. 3. 2025 12:48

Beru podmínky jednotlivých bank jak jsou, když se mi to nelíbí tak můžu od dané banky odejít, to je jednoduché.
Třeba RB mi teď dává o půl procenta víc než jiné, tak mi nevadí, že mi úrok připíše o pět dní později, Air má úrok nízký tak v ní nespořím a mám ji teď hlavně kvůli Unity a odměnám, ČS mi dává procento i z plateb které jinde mají ve výjimkách, Skippay se zatím dá vybrat hotově a platit kartou...
Za každou z těch bank jsem rád, že má tu či onu výhodu.
myšpulín
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka