Kam s 15 000?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod rollsroyce 18. 5. 2011 09:45

Mám bokem 15 000, které bych rád maximálně zhodnotil. Není to moc peněz, ale část bych uložil do méně rizikových produktů s nižším úrokem, část bych vložil do něčeho méně jistého. Akcie při této částce pravděpodobně smysl vůbec nemají. Mýlím se?
rollsroyce
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Joezbrna 18. 5. 2011 09:46

Za 15.900,- můžeš mít nového glocka v ráži 9mm Luger. S tím se dá jít do banky a … :lol:
Joezbrna
Nadšenec

Odeslat příspěvekod rollsroyce 18. 5. 2011 09:47

uložit si tam glocka? S jakým výnosem? :D
rollsroyce
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fikyyy 18. 5. 2011 09:48

8-12 let p.a. :)
fikyyy
Nadšenec

Odeslat příspěvekod rollsroyce 18. 5. 2011 10:11

mít zajištěné bydlení na 8-12 let za takový peníz, to není vůbec špatné.
rollsroyce
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 5. 2011 10:18

15000 Kč je tak málo, že spořicí účet nebo termínovaný vklad z toho neudělá žádnou zajímavou částku (navíc většina termínovaných vkladů má zajímavé sazby až tak od 100 tisíc).
Aktuálně se sazby nejlepších spořáků pohybují kolem 2 % (ING 1,75, Axa 1,85 (nyní akce do konce června 2,3), Červené konto 1,7), o něco více mají záložny (MSD 2,8 a Unibon 2,2 % p. a.).

Pokud vezmu v úvahu ty cca 2 % p.a., tak to dělá 21,25 Kč / měsíc po zdanění (to víc ušetříš vhodnou volbou běžného účtu).

U investic ti veškeré zhodnocení sežerou poplatky.

Můžeš udělat jednu věc. Vezmi 14 700 Kč a dej je do MSD na 2,8 % p.a. Za rok z toho budeš mít 15 049,86 Kč.

Pak vezmi ty tři stovky a 3 krát si vsaď v kasinu na černou. Pokud prohraješ, tak stále máš zisk skoro 50 Kč. Pokud alespoň jednou vyhraješ, máš to stejné, jako bys dal na spořák celé, když vyhraješ 2 krát nebo 3 krát, tak máš celkem slušný zisk :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod fikyyy 18. 5. 2011 10:29

Patrik: uz sis nekdy vsadil? :) nebo je to moc rizikove? :) heh
fikyyy
Nadšenec

Odeslat příspěvekod el_lama 18. 5. 2011 10:35

Hehe, a nebo si zrid brokera a dej to do akcii, to je stejne tak malo, ze kdyz o to prijdes, tak to nebude bolet ;)

Nicmene, ten glock je nejlepsi, ale v Thajsku uz se pak neschovavej, tam je to obsancovany. Chce to dal, Kambodza, Vietnam nebo Laos. Zeny jsou tam pekny :)
el_lama
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 18. 5. 2011 10:52

el_lama: no asi jak pro koho. Já jsem na vysoký hubený bílý a to tam moc nevedou.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 5. 2011 10:53

fikyyy píše:Patrik: uz sis nekdy vsadil? :) nebo je to moc rizikove? :) heh

Asi pred 2 lety jsem v kasinu v Dominikanske republice vyhral 10 $, pouzil jsem klasicky Martingale system. Dal se mi ale stesti pokouset nechce :-)
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 18. 5. 2011 10:55

Ja se obavam, ze tech 15 by mu sotva stacilo na tu letenku do Thajska :mrgreen:

mikicz: tam spis vedou mensi, zluty a presity chlapy :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 18. 5. 2011 10:57

PatrikChrz: no jo a tak je to s tebou ve všem... holt se smiř s tím, že některé věci zadarmo a bez rizika nejsou...
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 18. 5. 2011 11:01

Jediny problem Martingalu je ten, ze parkrat te to nechaji udelat a potom ti dva panove, kteri nemaji ani krk, vysvetli, ze takhle u nich opravdu ne. :mrgreen:

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 18. 5. 2011 11:02

s474n: kvůli 10$? to určitě ne... až budeš sázet stovky a tisíce, tak jo.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 18. 5. 2011 11:04

mikicz: no predpokladam, ze na vyhrani $10 zacinal se dvema a napoctvte mu to padlo. Ja myslel to, kdyz tam stravis celej vecer a porad je ojebavas.

S474N
Inventář

Další stránka