stani píše:No jo, ale jak to vůbec funguje? Kdo to zapojuje, nějaké školení? Jaké jsou poplatky?
Moje zkušenost. Terminál mám asi 5 let. Tenkrát jsem oslovil asi 3-4 banky, všichni chtěli nějaké další poplatky, různé sazby dle protočených peněz, servisní poplatek,... nejhorší co si pamatuju byla RB. Jediná KB to nabídla zdarma, jediné co platím je 1.9% z transakce. Jak je to dnes netuším. Jinak to nestojí nic. Asi za týden přijel chlapík, vytáhl terminál, předem měl od nás nachystanou zásuvku na 220V a RJ45 na internet. Připojil, asi tak 20 minut do toho něco bušil přičemž z terminálu vyjelo asi 3m papíru ... následovalo asi 2min "zaškolení" typu "tady se strká karta, tady se protahuje a když bude problém tak na terminálu je číslo na který zavoláte, zbytek je v příručce". Takže k tomu dal asi 20 stránkovou příručku a nálepky karetních společností. Toť bylo vše. Loni lehl PIN PAD, zavolalo se na to číslo a čekal jsem, že někdo přijede tak do 14 dní

Asi do 30min tam byl, vytáhl novej terminál komplet (na moji námitku že nám stačí jen ten pin pad řekl že mění celé), následovalo opět asi 20 min konfigurace + 3m papíru a odjel. Za ty roky se nestalo že by nebylo nějaké spojení, že by se něco špatně naúčtovalo, nebo že by něco nepřišlo.