Evropsko-Ruska banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DoubleSix 9. 3. 2016 17:17

Neeee, do J&T už nic nedávejte. Nebo také budou trpět přebytkem likvidity a znovu shodí úroky dolů.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomason87 9. 3. 2016 17:19

fremantle píše:
Případ MSD byl nicméně v tomhle trochu jiný - ČNB okamžitě neodňala kampeličce licenci, ale Vrchní státní zastupitelství jim nejprve zablokovalo účty, což trvalo tu přes půl roku - během té lhůty ale musely být účty dále úročeny (tedy pokud jim právě v té době právě nekončila lhůta).

Tak to je nepříjemné, měl jsem za to, že byly úročeny i vklady, kterým lhůta v té době skončila. Mám takové tušení, že tento případ bude podobný, když banka nepadne sama o sobě, ale dostane se do vyšetřování ČNB a pak pravděpodobně i orgánů činných v trestním řízení.
Tomason87
Nadšenec

Odeslat příspěvekod filas81 9. 3. 2016 17:38

Kam to vrážíte teď? Jak to tak vidím, tak z bank už zbylo jen J&T...[/quote]

Za tohodle stavu to vrazim asi na stavebko dětí, kde mám vysokou cílovku a úrok 2 procenta, doufám teda že brzo projde ta novela, abych to pak nemusel řešit s opatrovnickým soudem...
filas81
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 9. 3. 2016 17:54

fremantle píše:... Naopak - od 1. 6. 2016 je z GSFT zkrácena lhůta výplaty náhrad do 7 pracovních dní...

Takže nezměnilo. Tahle lhůta byla dřív, tuším, 21 dnů. Zásadní byl začátek lhůty - ?odnětí licence/insolvence?, k čemuž, jak víceméně píšeš, u MSD došlo až po dlouhé době. Tady by to zřejmě mohlo být standardnější.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod paty07 9. 3. 2016 18:33

Stejně jako filas jsem rád, že mám stavebko s úrokem 2 % + podpora.
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod pepisis 9. 3. 2016 18:46

Tomason87 píše:
fremantle píše:
Případ MSD byl nicméně v tomhle trochu jiný - ČNB okamžitě neodňala kampeličce licenci, ale Vrchní státní zastupitelství jim nejprve zablokovalo účty, což trvalo tu přes půl roku - během té lhůty ale musely být účty dále úročeny (tedy pokud jim právě v té době právě nekončila lhůta).

Tak to je nepříjemné, měl jsem za to, že byly úročeny i vklady, kterým lhůta v té době skončila. Mám takové tušení, že tento případ bude podobný, když banka nepadne sama o sobě, ale dostane se do vyšetřování ČNB a pak pravděpodobně i orgánů činných v trestním řízení.

Taky jsem myslel, že to tak funguje.
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod filip893 9. 3. 2016 19:01

Komu tenkrát doběhl tv, tak bylo možné založit nový. Po pár měsících už od této praxe upustili a vklady zůstaly na urocenem spořicím účtu. Vklady prestaly být urocene hned po vyhlášení insolvence. Tenkrat se hlavně hralo o to, aby zaloznu neridil likvidátor jmenovaný ČNB, ale rovnou insolvenční správce jmenovaný soudem.
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod pepisis 9. 3. 2016 19:11

Aha, takže nejsou jasně stanovená, jednotná, pravidla, jak to má být s úročením vkladů do doby výplaty z FPV?
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 9. 3. 2016 20:41

Myslím, že na to pravidla jasně stanovená jsou. Každopádně, vklady s automatickou obnovou by se měly automaticky obnovit. Budeš-li mít prachy až do "oznámení o platební neschopnosti" na běžícím TV, pak se budou úročit smluvenou sazbou. Nevím, co se děje u ERB, když TV skončí a nemáš BÚ. Zřejmě pak leží někde neúročené, takže počítám, že v takové situaci budou od konce TV ležet do výplaty FPV neúročené.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod pepisis 9. 3. 2016 21:00

Aha, díky. Automatickou obnovu nemám. Třeba to ale půjde ještě změnit (standardně to bylo možné měnit myslím 3 dny před koncem stávajícího vkladu). Nový vklad to nebude, tak třeba to půjde :-).
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 9. 3. 2016 21:01

Domnívám se spíš, že u TV s nastaveným revolvingem by šlo o přijetí vkladu, což nyní nelze a museli by ho vypořádat, prostě se na ty prostředky uzavírá nová smlouva (ve které bude i jiná úroková sazba dle úrokového lístku platnému k datu otočky)... To by si jinak mohl každý nyní do banky podat žádost, aby místo vypořádání na BÚ ke dni fixace TV obnovili (ostatně na to ERB měla i samostatný formulář, kde šlo definovat, co po ukončení TV chce klient provést, což šlo měnit i v průběhu trvání vkladu).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod pepisis 9. 3. 2016 21:08

No šak přesně toto mám na mysli. Chápu, že to asi nepůjde, ale jestli se situace nikam nepohne cca měsíc před koncem TV, tak za to, že to zkusím, nic nedám.
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 9. 3. 2016 21:13

S tím revolvingem těžko říct, ale mám pocit, že v MSD se automaticky obnovovalo, kde bylo sjednáno. Dokonce se, tuším obnovovalo i korespondenčně, kde sjednáno nebylo. Přijde mi, že nešly jen nové vklady, tj. to, co by mělo přijít do banky z venku. Ale sledoval jsem to jen po očku, většinu prostředků jsem stačil vybrat a pak tam měl jen 20k na běžném vkladu (úročeném).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod mate59 9. 3. 2016 21:17

U jednorázového TV Fix po jeho ukončení se jistina + úrok pošle na účet vedený u banky,ze kterého byl založený.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod davsopl 9. 3. 2016 21:27

Pokud by někdo potřeboval nakoupit turecké liry, tak jsem zatím nenarazil nikde na lepší kurz, než má ERB. Poplatky žádné.
davsopl
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka