Evropsko-Ruska banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod pepisis 9. 3. 2016 21:28

No to jo, ale jen pokud sis tuto možnost vybral. A pokud ne, měl si možnost 3 dny před koncem si vybrat jinou možnost - např. právě automatické prodloužení o stejnou dobu za podmínek v té době platných. Třetí možnost byla, že se TV prodlouží o stejnou dobu, ale pouze ten počáteční vklad. Úroky by se zaslaly na účet, ze kterého si vklad provedl.
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 9. 3. 2016 21:30

To se v okamžiku, kdy budou zakázány výplaty nepošle, takže asi zůstanou neúročené. Resp. bude tam asi nárok vymáhat ušlý úrok po ERB, tj. přihlásit se do insolvenčního řízení.

Co se pamatuji, lidi s TV s obnovou v MSD zde byli. Patrik? Takže by se k této problematice mohl někdo vyjádřit s větší jistotou.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Mimonik 9. 3. 2016 21:32

Tak je proste muzete vybrat, ne?

Jak a kdy se dostanou lidé ke svým penězům?

Vyplácení vkladů není předběžným opatřením nijak omezeno.
Mimonik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 4honza 9. 3. 2016 21:35

Hmm, tak v pondeli jsem usoudil, ze se brzo chysta dalsi vlna snizovani uroku, probehla totiz dalsi palebna priprava. ECB muze jeste dale snizovat depozitni sazby vice do zaporu a CNB ji bude brzy nasledovat, aby se ji lepe darilo drzet kurz koruny. Takze v pondeli uzavreny TV u ERB.

Puvodne jsem TV chtel uzavrit s datem vkladu v patek, nakonec jsem usoudil, ze to stihnu do stredy. Rano prolitavam zpravy a vidim, ze ERB ma pozastavene vklady. Kouknu do inet bankovnictvi AB a penize uz odesly, takze jsem tak premyslel, v ktere cerne dire ty penize asi skonci :)

K memu prekvapeni mi dnes v 18:02 mi prislo do mailu potvrzeni: Vas terminovany vklad na uctu c. blabla je aktivni. :-)
Naposledy upravil 4honza dne 9. 3. 2016 21:35, celkově upraveno 1
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 9. 3. 2016 21:35

Však to se také bude dít ... ale z TV vybrat bez sankce nepůjde, z fix možná vůbec ne, jak tu někdo, tuším, psal.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod termistor 9. 3. 2016 21:37

Tak v pondělí jsem jim na termíňák poslal peníze, zatim nikde žádná zpráva že by dorazili.
Je už jisté že budou vyplácet FPV nebo to nějak rozchodí ?
termistor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pepisis 9. 3. 2016 21:59

drkarel píše:Však to se také bude dít ... ale z TV vybrat bez sankce nepůjde, z fix možná vůbec ne, jak tu někdo, tuším, psal.

Přesně tak. S TV Fix, což byl jediný TV, který šel uzavřít na dálku online bez návštěvy pobočky, nehneš.
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 10. 3. 2016 00:08

drkarel píše:Nevím, co se děje u ERB, když TV skončí a nemáš BÚ. Zřejmě pak leží někde neúročené, takže počítám, že v takové situaci budou od konce TV ležet do výplaty FPV neúročené.

V tom oznameni CNB pisou, ze vyplaty vkladu nejsou nijak omezeny.
To znamena, ze TV bez obnovy se ke dni skonceni vkladu vyplati i s uroky na domluveny ucet klienta (do jine banky).
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bond2 10. 3. 2016 08:14

Není důvod k panice:
Objem pojištěných vkladů pak dosahoval částky 3,8 miliardy korun.
Garanční systém finančního trhu v současné době disponuje částkou 29,8 miliardy korun
http://byznys.ihned.cz/c1-65200470-rusk ... u-ohrozeny

http://www.fpv.cz/cs/aktuality/fond-poj ... -trhu.html
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 10. 3. 2016 08:30

Zedna1: Řeším budoucí "nejhorší" (ale očekávanou) situaci, kdy budou mít zakázané i výplaty.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod DoubleSix 10. 3. 2016 10:35

fremantle píše:Domnívám se spíš, že u TV s nastaveným revolvingem by šlo o přijetí vkladu, což nyní nelze a museli by ho vypořádat, prostě se na ty prostředky uzavírá nová smlouva (ve které bude i jiná úroková sazba dle úrokového lístku platnému k datu otočky)...
Nemáš pravdu. Včera večer mi přišel od ERB email s potvrzením "obnovení vkladu i s úroky" ;-)
Naposledy upravil DoubleSix dne 10. 3. 2016 16:29, celkově upraveno 1
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod XRPD 10. 3. 2016 14:29

no u J&T Banky bych byl nervóznější....
2014 ...navýšení klientských vkladů na 106,9 miliardy Kč.
XRPD
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mate59 10. 3. 2016 18:23

Banka výplaty vkladú pozastaveny nemá,peníze vyplácí.To by nastalo až dnem odnětí licence.Pak by výplaty převzal fond,vklady i s úrokem by se vypláceli do dne odnětí licence,ode dne odnětí by se vypláceli bez úroku.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod MarekVach 10. 3. 2016 19:09

mate59:

Upřímně, dá se očekávat, že s pravděpodobností 90-99 % ty peníze bude nakonec vyplácet FPV. Nepamatuji si, že by s nějakou finanční institucí probíhalo někdy správní řízení a nakonec by to dopadlo jinak...
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomason87 10. 3. 2016 21:27

Teď podle mě ještě vyplácet bude, aby se snažila dokázat, že je v pohodě. Jak dlouho to půjde, je otázka.
Pokud by vyplácet přestala, je to jasné hned - insolvence a FPV.
Tomason87
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka