Evropsko-Ruska banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod neosobně 18. 6. 2016 10:32

Jen ve 20. století již tehdy globální demokracie = kapitál napadl Rusko TŘIKRÁT !
1. Okupace Ruska 1.WW...
2. okupace Ruska byla v letech 1918-1921 kdy masy okupantů prakticky ze všech států Evropy vtrhli do Ruska pomoci "demokracii" tamní Bílé směsky feudálního samoděržaví v probíhající občanské válce, toto feudální samoděržaví předtím hladomory a válkou umořilo desítky milionů Rusů (dnes jsou tito krvaví feudálové Car aspol. vydáváni za mučedníky)
3. Okupace Ruska 2.WW a miliony povražděných Rusů a kolem 6 000 KOMPLET vyvražděných a vypalených Ruských obdob našich Lidic.
Rusové se nikdy nezlomily pod nájezdy okupnatů ze Západu i když tyto brutální životní podmínky vynesly či pomohly k upevnění moci domácích krvavých diktátorů nejen typu Stalina, ale předtím řady feudálních Carů.

Ano imperiální choutky mělo a má i Rusko, ale jedná se jednoznačnou nerovnici v porovnání s choutkami Západu. Okupace ČSSR 1968 stála životy kolem 300 čechoslováků, převážně při dopravních nehodách a zmateností opilostí ruských mužiků střelbou...
Přesto dnešní propaganda neustále omílá brutální okupaci 1968 a zamlčuje okupaci 1938-39 s 1 000 X !!! vyšším počtem povražděných Čechoslováků a vyrabováním hospodářství... 360 000 povražděných čechoslováků během "civilizované" okupace německem... při "civlizované" okupaci divokými germány z Rajchu bylo vyrabováno tisíce tun národního zlata, celý československý průmysl a obchod. V březnu 1939 hordy germánů z Rajchu prakticky vykoupily mj. čokoládu v Praze, neb tuto pochutinu z Rajchu prakticky neznali...

Po roce 1989 se globální "demokracie" kapitálu zcela utrhla ze řetězů, je to vidět na množství "mírových misí" (eufemismus pro okupace) prakticky po celém světě pod velením USA a NATO. A tak vojenský pakt NATO nerušeně prorostl až na hranice Ruska, kde dosazený věčně namol Jelzin tomu všemu ještě tleskal a vesele podporoval rozkrádání Ruského bohatství oligarchy a Západními koncerny.
Nedělám si iluze o zcela dobrých úmyslech Putina, ale chápu že i impérium s rozlohou Ruska má také své zájmy a zkrátka nemůže nechat bez povšimnutí roztahování NATO a USA prakticky na svých západních hranicích. Na to Rusko jen ve 20. století zaplatilo příliš vysokou krvavou dan, když z části uvěřilo na "demokracie" a dobrotu kapitálu ze Západu.
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 18. 6. 2016 14:22

Problém Evropanů s Rusy je ten, že Rusové vypadají na první pohled jako součástí evropské civilizace, skutečnost je naprosto odlišná. Kdyby tam běhali černoši, tak by si člověk instinktivně dával většího bacha, místo toho vidí bělocha a nestačí se divit. Ve skutečnosti je to spíš než Evropané směska původních Slovanů s Mongoly a dalšími Asiaty + imperiální psychologie + 70 let řádění komančů + genetické poškození od po mnoho generací pěstovaného alkoholismu. Takže dávat bacha!

To samé se týká kolonizování cizích území. Angličané a Francouzi museli za Afriky odejít; kam se roztáhli Rusové, tak to považují za Rusko a původní národy po stovky let likvidují a utlačují, počínaje Krymem a Kavkazem a konče celou Sibiří a Dálným Východem.

Co se týká vnitřní politiky, Goebbels si poradil se svým národem mnohem primitivnějšími prostředky, pro Putina jako starý komunistický stbácký kádr je to mnohem jednodušší. Kdo přímo sleduje ruskou propagandu, nestačí se divit, ale místní to žerou i s navijákem.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod MarekVach 18. 6. 2016 14:34

Co budete s těma prachama z vkladů u ERB Bank po výplatě z FPV dělat dál ? Úrokové sazby na bankovním trhu je jedna velká mizérie, nejvíc nabízí snad J&T 1,40 % p.a. na 5 let + Magnus body. O trochu lepší situace je na poli družstevních záložen, tam se dá dostat na 3,50 % p.a., ale pouze za cenu toho, že bude riskovat ztrátu 10 % členského vkladu. Nemovitosti ? Zemědělská půda ? Akcie ? Dluhopisy ? Zlato ? Bitcoin ? Do čeho budete ukládat peníze a proč ?
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 07Petr 20. 6. 2016 18:13

Vyjádření ERB Bank na článek v deníku Hospodářské noviny:
http://www.erbank.cz/cz/o-bance/informa ... ske-noviny
07Petr
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MarekVach 20. 6. 2016 19:41

Hezký... Ale tak co, situace je jednoduchá, prostě se to tam poválí a uvidí se. Čím déle se to tam poválí, tím lépe, protože takové úroky už ani zdaleka nejsou nyní k mání. Blbé je, že se nedá ani přibližně kalkulovat s tím, jak dlouho to bude trvat, čili je těžké podle toho nějakým způsobem řídit další investice.
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod melolontha 3. 7. 2016 10:36

Marek:
při příštím návratu prostředků z TÚ jdu do nemovitosti, dál se uvidí.
Moc hezký a lákavý způsob je všechno rozfofrovat a pak si nechat vyplácet dávky od našeho skvělého sociálního systému. :)
melolontha
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 21. 7. 2016 12:45

MarekVach píše:Co budete s těma prachama z vkladů u ERB Bank po výplatě z FPV dělat dál ? Úrokové sazby na bankovním trhu je jedna velká mizérie, nejvíc nabízí snad J&T 1,40 % p.a. na 5 let + Magnus body. O trochu lepší situace je na poli družstevních záložen, tam se dá dostat na 3,50 % p.a., ale pouze za cenu toho, že bude riskovat ztrátu 10 % členského vkladu. Nemovitosti ? Zemědělská půda ? Akcie ? Dluhopisy ? Zlato ? Bitcoin ? Do čeho budete ukládat peníze a proč ?

Nemovitosti jsi mel zacit nakupovat vloni... Nevim, zda ted v bubline nakupovat? Jsou strelci s 30 byty a 200.000 splátkou mesicne na HYPO (za poslední rok navysili o polovinu). Co budou delat, az se zvysi uroky nevim :)

Zacatkem cervence přitom stacilo skoupit akcie nintenda NTDOY a prodat je vcera, ale kdo ma furt sledovat trendy bláznivých teenageru, co chytaji nejake japonske priserky (a ve skutecnosti púry krmi Google BIGdaty)??? :-)) Včera jsem zjistil, ze Ingress a tahle blbina mají stejného autora a potažmo spojistost s googlem ciste nahodna, ale prachu se na tom nadělat dalo dost.

-- 21. 7. 2016 12:52 --

melolontha píše:Marek:
při příštím návratu prostředků z TÚ jdu do nemovitosti, dál se uvidí.
Moc hezký a lákavý způsob je všechno rozfofrovat a pak si nechat vyplácet dávky od našeho skvělého sociálního systému. :)

opaleni s 1 deckem berou 17000,- od státu a ještě se chlubi, ze oba pracuji... By me zajímalo jak to delaji...

Nicmene jen Prispevkem na bydleni v meste pod 100 obyvatel jsou schopni podojit stat o vice jak 10400 Kc mesicne :-) Asi je tu spis hlupak ten, co jde do hypotéky :-))
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MarekVach 21. 7. 2016 14:22

vpe:

"Nemovitosti jsi mel zacit nakupovat vloni... Nevim, zda ted v bubline nakupovat?"

Jo, taky si říkám, jestli už není pozdě... Ikdyž podle čeho poznat bublinu ? Jak znám česko, tak tady se ta cena bude šponovat nahoru ještě 10 let, protože už moje babička říkala, že: "Na investici do nemovitosti se nemůže nikdy prodělat...", pak mi to papouškovala ještě moje matka :-)

Jinak já jsem zhruba před půl rokem přelil docela dost peněz do akcií a vzhledem k tomu, že je ani ne měsíc po Brexitu a moje portfolio je teď na své hodnotě, tak v tom teď vidím docela slušný potenciál. Ale kam s dalšíma penězma už fakt nevím... V akciích mám hodně, vklady v bankách/kampeličkách nic moc, zlato už taky nestojí okolo 1.000 $ / unci. Tak mě napadla akorát ta nemovitost no. Spíš to vidím, že jestli budou aspoň trochu slušný podmínky v kampeličkách, tak to bouchnu zase tam.
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 23. 7. 2016 16:49

Mno, ja mam na nemovitosti takovy vzorecek ve smartphonu:

cena / 230 = x

Priklad:

Byt stoji 1700000 vcetne provize kolku dani vseho...

X vyjde 7391 Kc, prictes k tomu fond oprav, napr. 2000,- = 9391,- Kc a pokud je byt za tuto cenu studeneho najemneho pronajmutelny, tak ho povazuji za zajimavy a koupim... (coz me trapit nemusi protoze v me lokalite uz nic takoveho neni a asi nebude). Pokud je pronajmutelny za vyrazne mene, treba jen za 6000,- - tak je to na investici nerentabilni (zbyde ti po odecteni FO jen 4000,- a to je jeste mene, nez je ucetni odpisova hodnota).

Problem je, ze dnes kupci vubec neresi, zda a kolik ma barak uver. Jsou baraky kde je uver 50 mega... Ato jeste muze nastat situace, ze ta revitalizace je provedena vadne a za 10 let bude problem. Lidi dnes v manii koupi cokoliv a vubec nepremysli a najit vhodny byt ke koupi se mi uz moc nedari. Idealni byl nakup tak pred rokem...

Dnes: Realitak zverejni neco zajimaveho, dojde 12 - 20 lidi (prvni den zverejneni! Zkusenost tento tyden..) a do druheho dne nejaky blazen (aniz si zjisti uver nebo fond oprav) zaplati rezervaci a je vymalovano... Lide funguji presne jak CNB diktuje, neuveritelny :hm
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milan405 27. 7. 2016 10:29

Jen male info pro klienty ERB - penize zatim stale vyplaceji. Skoncil mi rocni terminak FIX a vcera mi na ucet prisla platba v hodnote cca 2M Kc, takze jsem si oddechl, ze se to stihlo, nez prijde pripadny konec. Ted holt budu zase resit, kam s tim. Skoda, ze nekdy toho tusim 7.7. zase snizili u J&T urok u terminaku - to bych to tam urcite dal. Nyni uz nevim nevim.
Milan405
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zedna1 3. 8. 2016 14:54

Perlicka z ERB:
Chteji se soudit s MAFROU kvuli negativnimu clanku o ERB
http://www.erbank.cz/cz/o-bance/informa ... -mafra-a-s
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod osobne2 3. 8. 2016 22:00

Jenom žádají o uveřejnění odpovědi.
osobne2