Já jsem zažil likvidaci Unibon(u), MSD... A kdybych přišel ke kampeličkám o trochu dřív, tak bych zažil určitě likvidaci ještě WPB. Teď likvidace ERB Bank. Jenže co dál ? Vložit ty peníze z termíňáků za ERB Bank třeba do J&T na 1,10 % p.a., to přece není řešení... Kdybych neměl už relativně dost peněz v akciích, tak ani chvíli neváhám a nakupuju akcie. Nemovitosti mi přijdou v současnosti už extrémně předražené, pozemky a zemědělská půda snad ještě víc, to už vůbec nekoresponduje s ekonomickou situací a koupěschopností lidí v ČR. Tak ani tohle pro mě není cesta. Ty kampeličky by se jevily jako poměrně seriózní řešení za situace, kdyby ČNB přestala s jejich cílenou likvidací. Kdyby se objevilo třeba info, že v těch současných kampeličkách, které na trhu ještě přežily, proběhly kontroly a všechno se jeví v pořádku, tak já bych sám za sebe už asi byl rozhodnut. Jenže tohle info asi nikdo nedá, protože ho asi nikdo nemá, že ?

Zlato jestli má v hodně dlouhém časovém horizontu kopírovat inflaci, tak to taky není řešení, protože inflace už se sakra dlouhou dobu drží pěkně nízko a to tak nízko, že i tyhle spořicí účty jako třeba Air Bank jí přebijou. Navíc u něj podkladová cena aktiva lítá nahoru dolu stejně jako u akcií, což pro mě je jev spíše nežádoucí. Takže ani tohle teď v úvahu pro mě moc nepřipadá.