Evropsko-Ruska banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 19. 10. 2016 22:25

Korektní? To fakt nejsem. Taky slovo, které v poslední době dostalo nový význam.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod neosobně 19. 10. 2016 22:38

Jde při vyplácení náhrady u České šiditelny zvolit místo převodu částky na jiný účet, provést hotovostní výběr náhrady nebo jen části náhrady a druhou část převést na účet?
Díky.
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MarekVach 19. 10. 2016 22:43

drkarel:

"Korektní? To fakt nejsem. Taky slovo, které v poslední době dostalo nový význam"

To znamená, že máš prostě pravdu, pro mě to slovo význam nezměnilo.

neosobně:

"Jde při vyplácení náhrady u České šiditelny zvolit místo převodu částky na jiný účet, provést hotovostní výběr náhrady nebo jen části náhrady a druhou část převést na účet?
Díky."

Hotovostní výběr jde provést určitě, ale pokud vybíráš nějakou větší částku, tak jí musíš ohlásit několik dní dopředu. Ty peníze ti tam na dřevo hned nevysází (nebo alespoň ne všude). A jestli to jde rozdělit na část hotovosti a část na účet, to nevím, asi by se to s nimi nějak domluvit dalo.
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mate59 20. 10. 2016 18:12

Dnes jsem byl ve spořitelně,chtěl jsem náhradu zaslat na dva účty,z toho na jeden jejich a není to možné.Ani není možné vybrat část v hotovosti a zbytek poslat na účet.Jedině celou částku na jeden účet.Výplata proběhla bez problémú a rychle.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod LaNov 23. 10. 2016 13:54

Garanční systém se v tiskové zprávě na svém webu vyřádil v podrobné statistice výplat. Mj. píše, že v bance bylo 86 nadlimitních vkladů (>2,702 mil. Kč). V asi nejmenší bance na trhu, u které se přes půl roku vědělo o problémech ... Chápete to někdo? Nebo to ty TV byly opravdu "nevypověditelné"?
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mate59 23. 10. 2016 15:11

Jak je vidět,našli se i tací, co asi měli velké oči a nalili tam víc peněz jak je garantováno.Například TV FIX byl nevypověditelný,proto tam ty vklady zústali viset.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mrusnok 23. 10. 2016 15:29

To, že ČNB někomu svévolně odnímá bankovní licenci a posílá komanda těžkooděnců ještě neznamená, že zástavy mají nulovou hodnotu. Někdo na tom může i vydělat.
Podstatné není dluhy splatit, ale spíš to je být schopen splácet.
Mrusnok
Nadšenec

Odeslat příspěvekod osobne2 23. 10. 2016 16:39

CNB licenci vydava, tak ji muze i odejmout. Jestli se to vlastnikovi nelibi, muze podat zalobu soudu.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod LaNov 23. 10. 2016 22:48

Mrusnok píše:To, že ČNB někomu svévolně odnímá bankovní licenci a posílá komanda těžkooděnců ještě neznamená, že zástavy mají nulovou hodnotu. Někdo na tom může i vydělat.

Ještě jsem neslyšel o případu, kdy by ČNB dala stopku nějaké bance nebo záložně kvůli nízké ceně zástav ;-) Naopak v pár případech se vedení zaklínalo super zástavami, ale prachy už byly na Kajmanech / Hongkongu / Rusku (?) ...
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod LaNov 24. 10. 2016 23:49

Tak a je po všem (odebrána licence), vlákno ERB bank je na uzavření ... Na fóru Měšce někdo cituje z rozhodnutí, zjednodušené prý pětina peněz z banky odešla jako "investice" a už se nevrátila. To je víc než kapitál, takže to nemohlo dopadnout než zavřením - události posledního měsíce z tohoto pohledu dávají smysl, protože FAÚ a ČNB se asi fakt báli, aby to Popov nedotuneloval
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 24. 11. 2016 16:36

Zkrachovalá ruská banka žene Česko k mezinárodní arbitráži
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/zkr ... trazi-4624
ERB Bank přišla před měsícem o bankovní licenci a nyní oznámila českým úřadům, že bude žádat o satisfakci.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Franklin 24. 11. 2016 18:18

Síla tohoto fóra je v diskuzích. Rozhodně ne v neustálém zasírání externími odkazy. :grr:
Je zajímavé, že ostatní členové fóra to pochopili, ale spam-Zedňa ne. :mrgreen:
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Suky. 24. 11. 2016 18:44

Já jsem za odkazy rád, pokud to nepřekročí rozumnou míru, což u Zedni nemám ten pocit.
Nemám čas kontrolovat všechny zpravodajské servery a takhle mám relevantní odkazy na jednom místě...
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Franklin 24. 11. 2016 18:55

Obávám, se že ze strany spam-Zedni došlo k naprostému nepochopení předností FinExpert fóra. Velmi si cením toho, když si lidé navzájem pomáhají, prezentují své názory a sdílejí zkušenosti. Ale hodit sem "flusanec" ve formě externího odkazu, v tom nevidím žádný přínos.

Když tu někdo přednese svůj názor, svoji zkušenost, a podpoří to odkazem na stránku, kde je víc informací, proč ne? Nicméně k shromažďování externích odkazů slouží RSS čtečka. Nechť si každý do své RSS čtečky dá ty zdroje, které ho zajímají. Prosím, nedělejte z tohoto skvělého fóra RSS čtečku. :!:

Další problémem spam-Zedni je neustálé vkládání tiskových zpráv FIO.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 24. 11. 2016 19:25

Jako daleko větší prohřešek vidím, když sem místo odkazu někdo celou zprávu zkopíruje.
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka