Evropsko-Ruska banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 6. 3. 2014 09:54

sry za nepochopeni, mysleno jako ironie...mel jsem pouzit smajlika
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod xtonda 6. 3. 2014 10:46

Tak ono jelikož Ruská federace není členem Evropské unie, tak tu ruská banka ani nemůže působit na základě unijního práva jako organizační složka zahraniční právnické osoby, respektive tato zahraniční právnická osoba by musela být banka s licencí v jiném státě EU spadající pod regulaci tohoto státu EU.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod Dlouhanm 6. 3. 2014 17:07

slavo963 píše:
tulum píše:Já jenom doufám, že na všechny tyhle ruské nesmysly v případě nějvětší nouze bude myslet české právo ve smyslu pojištění vkladů.. :roll:

Nebude, bude se ridit dle pravidel Ruske federace

Sberbank CZ už se k tomu vyjádřila. Jsou samostatnou českou bankou, ne pobočkou zahraniční banky. Řídí se tedy českým právem a podmínkami licence ČNB. Žádny zákon přijatý mimo ČR, případně EU, nemá na vklady klientů v českých bankách žádný dopad. Tj. situace na Ukrajině českou Sberbank nijak neovlivňuje.
Dlouhanm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bodyczech 6. 3. 2014 17:52

A co jiného měla Sberbank prohlásit, aby během pár hodin nezažila run na vklady? Pokud to situace v Rusku bude vyžadovat, žádné právní normy ČR ani EU nezabrání Ivanům zavřít přes noc krám. Na druhou stranu několik let usilovali, aby se uchytili v bankovním retailu EU a byli by sami proti sobě nyní vycouvat...
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod franko_cz 6. 3. 2014 22:53

Zavřít můžou, FPV vyplatit musí.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod melolontha 18. 7. 2014 16:12

melolontha
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lukas1107 18. 7. 2014 16:34

A snizeni min. vkladu
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 18. 7. 2014 21:40

Bezva, zrovna o nich asi měsíc přemýšlím jestli ne nebo jo. A tohle mě asi nakonec přesvědčí.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 18. 7. 2014 22:09

Taky jsem dneska dostal od nich SMS zprávu...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod __Pavel 25. 8. 2014 15:39

Přátelé, máte také ten názor, že v dnešní době ukrajinské krize a sankcí vůči Rusku může zakládat u ERB TV fix za min. 500k jen opravdový kaskadér?
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod filip893 25. 8. 2014 16:27

ER Bank je podle práva česká banka s českou licencí podléhající dozoru ČNB a pojištěna u českého FPV.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod khonsun 25. 8. 2014 16:28

__Pavel píše:Přátelé, máte také ten názor, že v dnešní době ukrajinské krize a sankcí vůči Rusku může zakládat u ERB TV fix za min. 500k jen opravdový kaskadér?

Nemam/nemame.
Za 21 let mi bude 100.
khonsun
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 29. 8. 2014 13:00

Naopak mě přijde jako velmi zajímavá alternativa tam založit TV dokonce v rublech. Rubl se vůči CZK velice dobře drží léta i během současné "krize" a úrok 7,7% je jednoduše lákadlo ke spekulaci. Mám před sebou Bloomberg terminál a z grafů vše vypadá tak trochu jinak než nám tvrdí naše média.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomason87 18. 12. 2014 00:59

No tak ruble už se moc nedrží, ale to tušil málokdo. Zajímalo by mě, jestli do toho nakonec někdo šel...
Tomason87
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Kocmeister 18. 12. 2014 17:11

Jsem rád, že jsem do toho tehdy nešel, ale popravdě dělám si chutě právě teď :-) Rubl nebude takhle nízko na věky. I kdyby to mělo trvat 2 roky, tak potenciál zisku je x-desítek procent. Jediná otázka o klik níž případně ještě půjde než se to zastaví.
Kocmeister
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka