Evropsko-Ruska banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 9. 3. 2016 14:22

Na ty otázky si odpověz sám. Že by mimozemšťani? :-)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Gigi 9. 3. 2016 14:50

Co pořád řešíte ty směsné úroky. Akcie od začátku roku zlevnily, termíňák se dá pořídit u záložen okolo 3% p.a. na 3 roky. Tak proč brečet nad termínákem u ERB?
Gigi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xkanourek 9. 3. 2016 15:11

Já ještě nebrečel...ale jejich roční termíňák v rublech s 10% mě dost lákal....kdo jiný tohle má ???
xkanourek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dr.D 9. 3. 2016 15:15

No, tak zrovna u rublu je kurzové riziko jak prase, do toho bych teda nešel ani v těžké opilosti :-)
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Gigi 9. 3. 2016 15:35

Vzhledem k tomu, že Rubl loni oslabil proti Koruně o 20%, tak 2x výnosnější bylo převést Rubly na Koruny, než nějaký termíňák u ERB
Gigi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mimonik 9. 3. 2016 15:49

Gigi píše:Co pořád řešíte ty směsné úroky. Akcie od začátku roku zlevnily, termíňák se dá pořídit u záložen okolo 3% p.a. na 3 roky. Tak proč brečet nad termínákem u ERB?

Onehda sem cetl, ze u zalozen se nejak meni podminky pojisteni vkladu nebo se mluvilo o nejaky "spoluucasti" neni o tom nekde nejaky pekny psani?
Mimonik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rochus 9. 3. 2016 16:01

Já jenom aby nestála řeč.ČNB se v těchto dnech dívá na zoubky ERB.Asi to na růžovo nevypadá.Budeme muset my střádalé jinak modifikovat své portfolio./Menší investování pro nějaké zhodnocení se nejeví až tak zle v tuto dobu/!?
Naposledy upravil Rochus dne 9. 3. 2016 16:07, celkově upraveno 1
Rochus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pepisis 9. 3. 2016 16:06

Mě by tedy spíš zajímalo, jak to bude vyplácením vkladů. Mám tam 2x TV fix na rok, které mi končí někdy v srpnu. Počítám, že do té doby to normálně poběží, max. mě vyplatí z pojištění vkladů, je to tak?
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 9. 3. 2016 16:07

V zásadě jo, akorát to vyplacení z FPV asi může trvat déle - pokud se nezměnilo něco zásadního od MSD.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod MarekVach 9. 3. 2016 16:10

drkarel:

Já jsem si na ně sám odpověděl... To vidí i slepý, podle jakého klíče dochází k likvidaci jednotlivých finančních institucí. Na tom odhalení není nic světoborného.

Gigi:

Já už mám ale peníze jak v akciích, tak i v družstevních záložnách. Co mi poradíš dalšího ? Nemovitosti ? Je někde průkazně doloženo, jakou rychlostí ceny nemovitostí zhruba rostou v posledních letech ?

xkanourek:

To je pitomost, jestli termínovaný vklad, tak jedině v CZK. Důvodů je pro to spousta.

Mimonik:

Je to tak, abys mohl mít termínovaný vklad u družstevní záložny, tak musíš mít 10 % z výše termínovaného vkladu vloženo jako další členský vklad, který je nepojištěný.

Rochus:

Neřekl bych, že se dívá na zoubky. Skončí to tím, že jim odejmou licenci jako to bylo ve všech ostatních případech nedávno...
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pepisis 9. 3. 2016 16:15

No na peníze nespěchám, hlavně jestli nakonec budou. Každopádně je to nemilé. Jak dlouho trvalo vyplacení z FPV u MSD od okamžiku, kdy bylo jasné, že to z toho fondu pojištění půjde?
pepisis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rochus 9. 3. 2016 16:15

MarekVach:
Dávno bylo 1.Banka Bohemia,2.Union banka,například,A tak pořád do kola.
Rochus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MarekVach 9. 3. 2016 16:22

pepisis:

Od ohlášení nucené správy po výplatu z FPV to trvalo zhruba 3/4 roku, pokud se nemýlím.

Rochus:

Vím o tom, ale to byly snad ještě 90' léta, ne ? Nucená správa na banku mě osobně celkem překvapila...
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 9. 3. 2016 16:24

drkarel píše:V zásadě jo, akorát to vyplacení z FPV asi může trvat déle - pokud se nezměnilo něco zásadního od MSD.

Naopak - od 1. 6. 2016 je z GSFT zkrácena lhůta výplaty náhrad do 7 pracovních dní: http://www.fpv.cz/cs/aktuality/fond-poj ... -trhu.html

Případ MSD byl nicméně v tomhle trochu jiný - ČNB okamžitě neodňala kampeličce licenci, ale Vrchní státní zastupitelství jim nejprve zablokovalo účty, což trvalo tu přes půl roku - během té lhůty ale musely být účty dále úročeny (tedy pokud jim právě v té době právě nekončila lhůta).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Prologer 9. 3. 2016 16:33

No tak to je opravdu nepříjemná zpráva :( Zrovna na čtvrtek jsem měl s nima schůzku ohledně dokončení zřízení účtu a v pátek plánoval poslat peníze na FIX. Taky to ta ČNB mohla "zavřít" až o týden později : ((((

Kdyby nebyli pitomci a zřídili mi to přes net jak mají, tak už bych to dávno měl. No jo, smůla...

Kam to vrážíte teď? Jak to tak vidím, tak z bank už zbylo jen J&T...
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka