Evropsko-Ruska banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod LaNov 27. 11. 2016 23:15

Jestli je tu ještě možné diskutovat o ERB bank, tak bych rád v návaznosti na tu zprávu na Seznamu podokl, že:
1) na seznamu mají podezřele dobré zprávy o ERB, viz ta první o vyschnutí peněz doslova pár minut poté, co se to stalo v podnělí ráno ("redaktor šel náhodou kolem") a teď o té arbitráži - skoro jistě opět od někoho zevnitř banky, takže je samozřejmě otázka kdo a proč to pouští
2) věcně je ta zpráva plácnutí do vody, podstatně víc mě zaulajalo odůvodnění odebrání licence na webu ČNB. No a vývodům Šnábla jsem se jen usmál - je jasné, člověk, kterého z ministerstva vyhodili, bude mluvit z principu proti MF ;-)
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 27. 11. 2016 23:19

Novinky = Pravo... Ja jeste pamatuji, ze to bylo puvodne RUDE PRAVO :-)
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod LaNov 28. 11. 2016 21:59

vpe píše:Novinky = Pravo... Ja jeste pamatuji, ze to bylo puvodne RUDE PRAVO :-)

Nee, tady nejde o Novinky.cz. Seznam spustil vlastní zpravodajství na seznam.cz/zpravy : především videa a jsou bulvárnější než Novinky.cz
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod neosobně 25. 11. 2017 15:15

Včera jsem zachytil útžek zprávy na ČRo1 Radiožurnál, něco ve smyslu, že ČNB definitivně ERB odebrala licenci.... běžící arbitráž ?? ...ale to už přeci udělala cca před rokem tu licenci odebrala...neslyšel někdo celou informaci?
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Delitzsch 25. 11. 2017 15:36

ČRo informoval o cca dvousetstránkové zprávě ČNB k odejmutí licence ERB, která byla uveřejněna v insolvenčním rejstříku. Bankovní licence byla odebrána v říjnu 2016. Letos bylo s ERB zahájeno kvůli dluhu 3 mld. insolvenční řízení, v rámci kterého je dostupná i ta zpráva ČNB. Mimo jiné z ní vyplývá, že více než polovina úvěrů banky byla vedena "v selhání" a další skutečnosti k hospodaření ERB. ČRo citoval ze zprávy, že banka měla úvěrovat za nestandardních podmínek osoby kolem Romana Popova, se kterým se znaly ze Strojtransgasu, firmy blízké Gazpromu...
Delitzsch
Diskutér

Předchozí stránka