Účet pro důchodce

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 24. 7. 2011 23:03

PS ČSOB má pro seniory účet za 8 Kč (pokud na něj chodí důchod), víc nevím.

Nicméně připadá mi to "důchodce" jako diagnoza, ať si důchodce sám vybere podle svého (alespoň potrénuje kolečka), dětičky nenuťte jim své výmysly :-D
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod DoubleSix 25. 7. 2011 07:10

U PS není účet pro seniory za 8Kč, ale je sleva 8Kč na účet ERA za 34 Kč. Ale vzápětí si těch 8Kč vezmou za vedení maxkarty. Příchozí platby zdarma, odchozí za 1Kč, pouze inkaso za 8Kč, výběr z bankomatu ČSOB za 5Kč.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 25. 7. 2011 09:33

8 Kč *) pro majitele účtu ve věku 58 a více let, kterým jsou na účet zasílány důchodové dávky Českou správou sociálního zabezpečení, Vojenským úřadem sociálního zabezpečení nebo Odborem sociálního zabezpečení Ministerstva vnitra ČR. Zasílání důchodových dávek je třeba zajistit nejpozději do 5-ti měsíců od data otevření účtu.

http://www.postovnisporitelna.cz/Fyzick ... ?tab=Cenik

Výběr peněz na poště je 1x měsíčně zdarma. Si to může zřídit i 5 měsíců před důchodem, pokud jí je 58 a víc a poboček je nejvíc, papírový příkaz za 16 Kč a internetový za 1 Kč a Maxkarta 8 Kč (takže fixní náklady činí 16 Kč s kartou, pokud neposílá příkazy).

Pokud je mi známo, 8 Kč platí pro důchodce už pár let, což vím od schopných důchodců, kteří si to sami sdělili, když jsem se zmínil o účtu zdarma. Asi ne každý je hloupý důchodce, proto říkám, ať si vybere sám.

ps: Zajímavý je, že teenageři mají 2 dotované výběry z bankomatu a senioři 1 výběr na poště zdarma.
Naposledy upravil vpe dne 25. 7. 2011 09:45, celkově upraveno 1
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod DoubleSix 25. 7. 2011 09:44

vpe : díky za opravu, já to studoval z toho jejich PDF sazebníku a ten je tedy pekelnej. Proto jsem to bral jako slevu. :-[
Pokud to vedení stojí jen 8Kč, tak to není špatná nabídka.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod hobitt 1. 8. 2011 00:05

Ta PS vypadá dobře, vzhledem k tomu, že se jedná o malý město (Karviná), tak to bude asi nejlepší řešení. Díky! :)
2010 Renault Laguna Grandtour 2.0 dCi
hobitt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dr._lukas 1. 8. 2011 00:49

A co bude tvoje maminka na účtu provádět? Nevyjde jí levněji vyzvednout důchod na složenku a sipo zaplatit rovnou na poště?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod diblik75 1. 8. 2011 08:59

Při výplatě důchodu poštovní poukázkou je nutné kalkulovat i s tímto:
S účinností od 1. 1. 2010 stanoví nová právní úprava povinnost příjemce důchodu vypláceného v hotovosti prostřednictvím České pošty hradit náklady plátce důchodu za poukazy splátek důchodu vyplácených v pravidelných lhůtách. Tato povinnost se nevztahuje na poživatele důchodů, jimž byl důchod přiznán před 1. 1. 2010 a od 31. 12. 2009 jim nepřetržitě trvá nárok na alespoň jeden důchod (např. vdovský a nově je přiznáván po 31. 12. 2009 důchod starobní). Výše těchto nákladů v roce 2010 činí 21 Kč za každou splátku důchodu. Tato částka bude předem sražena z celkové výše splátky, která bude následně poukázána důchodci v již snížené výši.
diblik75
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 1. 8. 2011 12:03

Tak to jsem nevěděl...ten Kalousek je zkurvysyn jako vždy... Statní podnik si našel skulinku, jak vydrbat s každým a na všem... Však ho jednou za trest švihne.. hubený oproti minulosti už je dost... že by strejda rak na jeho vychlastané játra čekal ? :-D :-D :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod hobitt 1. 8. 2011 14:01

dr._lukas píše:A co bude tvoje maminka na účtu provádět? Nevyjde jí levněji vyzvednout důchod na složenku a sipo zaplatit rovnou na poště?

Babička :)

Jen klasické SIPO, faktury za telefon, apod.. Složenky jsou prý drahé...

Já nevím, sám bych účet nezakládal, ale dostal jsem úkol, tak ho plním...
hobitt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dr._lukas 1. 8. 2011 16:41

Tak jí založ FIO banku.. ve Fryštátě mají pobočku.. a faktury a sipo jí nastavíš v IB ty no :-) Vybere z bankomatu ČSOB co bude potřebovat nebo na pobočce, záleží jak je mobilní.. Předpokládám, že kartu v Tescu apod.. nepoužije, takže jí nebude ani rozčilovat, že neuvidí disponibilní zůstatek ihned ;-) Mimochodem dnes v OP zakládala účet i jeptiška :-D :-D :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod hobitt 1. 8. 2011 20:44

FIO vypadá velice dobře, předávám dále.
hobitt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sergei91 3. 8. 2011 22:38

Zvolil bych Poštovní spořitelnu, to je "důchodců ráj"

8,- vedení účtu
8,- vedení karty
1x za zúčtovací období výběr na poště nebo v bance zdarma
8,- Kč příkaz kartou
16,- příkaz typu složenka
8,- SIPO

důchodce = do bankomatu většinou nechodí, elektronické bankovnictví nevyužívá
:tleskani
sergei91
Návštěvník

Odeslat příspěvekod josh.viklef 4. 8. 2011 11:13

To nejde pausalizovat, ze vsichni duchodci nevyuzivaji platebni karty a internetove bankovnictvi. :-)
Jinak bych taky spis doporucil Fio nez PS. Zalezi na tom, jak Hobittovi duveruje v otazce nakladani s jejimi financemi :-)) Pokud casto dojizdi do Ostravy, pak Unibon sud.
josh.viklef
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sergei91 4. 8. 2011 20:37

paušalizovat nelze, ale pokud se bavíme o starších seniorech, není co řešit...pokud bude seniorovi spravovat účet někdo další, je to otázka jiná...
sergei91
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 8. 2011 23:00

http://www.csob.cz/cz/Csob/Servis-pro-m ... 10803.aspx
85 let
Tolik je nejstaršímu držiteli Image karty od ČSOB. Respektive držitelce, která svou kartu aktivně využívá. „
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka