Bankovní účet - 15 let

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod XTCH 22. 8. 2011 11:21

U ČS ani ČSOB si to online nesjednáš, tyhle velké banky vždy vyžadují návštěvu pobočky.
XTCH
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod king-surf 22. 8. 2011 11:51

ČS mi napsala, že to lze udělat i korespondečně, podpisy se ověřují úředně což by nebyl problém, moje mamka má u ČS účet taky, snad už víc jak 15 let.

VIZ. EMAIL. ASI BUDU MUSET OPRAVDU NAJÍT CHVILKU A DOMLUVIT SE S MAMKOU. Bohužel.

Dobrý den, pane ******,

vážíme si důvěry, se kterou se na nás obracíte.

A no, účet lze zřídit i korespondenční formou, nicméně je k tomu nezbytné, aby podpis byl úředně ověřen. Vzhledem k tomu, bych spíše doporučila sjednání schůzky na přesný termín. to by znamenalo, že by s Vámi jeden z rodičů šel na pobočku v přesně smluvený čas a Vy byste nemuseli čekat. Alternativou je zřízení prostřednictvím plné moci, tedy by rodiče předali právo Vás zastupovat v této konkrétní záležitosti.
Osobní účet Student Vám můžeme zřídit zdarma a navíc k němu budete mít bezplatně platební kartu a například i bezplatné výběry z našich bankomatů. Navíc Vám můžeme zřídit i službu SERVIS 24, což je obsluha účtu přes internet či telefon.
Vše lze jednoduše domluvit s kolegy z vybrané pobočky. Když doplníte vybranou pobočku a datum Vašeho narození, ráda Vám zajistím kontakt od kolegů z pobočky. S nimi už byste zkusil vyřešit situaci individuálně.

Budete-li mít další dotazy, můžete se kdykoliv obrátit na naši klientskou schránku, obecné informace Vám také poskytnou jak pracovníci na kterékoli z našich poboček, tak i telefonní bankéři na naší bezplatné informační lince 800 207 207.
S přáním příjemného dne

Eva Štěrbová
Klientské centrum České spořitelny
Infolinka: 800 207 207
e-mail: csas@csas.cz
http://www.csas.cz
king-surf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dr._lukas 22. 8. 2011 11:53

Sorry kloučku, ale pokud chceš účet a potřebuješ ho, tak z tvého povídání cítím, že si tu samou věc nepřejí rodiče.. Ono určitě se najde alespoň jeden den, kdy tam s tebou maminka na tu pobočku zajde ;-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod king-surf 22. 8. 2011 12:17

Ne, už jsem se s máti o tom bavil, s otcem se nevídám a ani vídat nehodlám.

Sama mi řekla, že na to nemá čas a já na ni nechci tlačit, chtěl jsem si to zařídit sám. Chtěla abych měl účet u ČS ale když jsem se jí ptal na dny, kdy by tam semnou zašla, řekla že nemá čas.

Mysli si co chceš, věta o 2 řádky výš je pravdivá :)

Díky za rady až na lukase, který se snaží navážet do 15ti letého kluka, který si nevěděl rady.

Děkuji :)

ps. "kloučka" si strč někam, taky ti bylo 15 smrádě :)
king-surf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 4honza 22. 8. 2011 18:09

ČSOB to má také na svých stránkách, že požaduje podpis zákonného zástupce:

http://www.csob.cz/cz/Lide/Ucty-a-platb ... -kont.aspx

Vcelku to tak bude opravdu u všech bank. Možná, že také máma nechce, abys náhodou nespadl do nějakých půjček, které banky studentům nabízí(nabízeli), nikoliv jenom nechce dojít na pobočku. Studentské kontokorenty, které ratolesti nesplatí, to může být pro rodiče noční můra.
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 22. 8. 2011 20:22

No poradil jsem ti, ale nepotřebuju, aby jsi byl za něco vděčný.. Jen taková malá otázka? Ten účet máš na kapesné od mamči? Nebo chodíš někde na brigády?

4honza: Taky něco psal o kreditce ČS..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Suky. 23. 8. 2011 07:36

Mi svého času vyšlo nejlépe studenské konto od GE.
Vše zdarma, snad se platí jen odchozí příkazy a cizí bankomaty.
http://www.gemoney.cz/ge/cz/1/ucty/genius-student
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod king-surf 4. 12. 2011 01:13

Zdravím všechny.

Uběhli téměř 4 měsíce a já jsem si založil před 3mi měsíci účet u České Spořitelny. Nejsem žádný podnikatel atd., účet mám studenstký (15-18let) vedení je zdarma a servis24 internet banking taky.

Jenže:

tak po týdnu, co jsem účet nepotřeboval a byl bez kapesného, jsem chtěl zaplatit za dárek který jsem na netu objednal. Šup, ale já na něj nemám. Jen za listopad jsem totiž za poplatky zaplatil cca 75Kč a za celkové 3 měsíce (konec září, celý říjen, celý listopad) zaplatil přes 150Kč!

Změna banky nebo ještě před tou změnou profackovat tu babu, co mi kdákala jak mě to bude stát minimum peněz? VYDŘIDUŠI!!!! Copak sem nějakej podnikatel abych platil tolik peněz za takový krávoviny?

Ve smlouvě je jasně napsáno SERVIS INTERNET BANKING ZDARMA. Také jsem si tuto službu vybral zdarma na pobočce při zařizování účtu. Jenže platím za ní (ikdyž směšné, ale ty poplatky se sčítají) 4 koruny. Proč platím 4 koruny, když to má být zdarma?

V přehledu účtů jsem měl kdysi ,,sporožirový účet", najednou je tam napsané ,,Osobní účet ČS - Student". Nevím co to mění.

Prosím pomoc. Takovou zlost jsem dlouho necítil.
king-surf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 12. 2011 06:15

Zaloz si nejaky bezplatny ucet: www.mesec.cz/clanky/vyberte-si-bezpopla ... o-na-miru/ Nektere banky (napr. mBank) zakladaji ucty az 18+ letym, ale treba ve FIO by nemel byt problem.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod dr._lukas 4. 12. 2011 07:27

jo, když mi ti všichni radili jít k belgičanům od ČSOB a ty ne a šlápneš do rakouskýho hovna, pardon tedy lejna :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod king-surf 4. 12. 2011 11:10

Jde o to, že vedení účtu je zdarma a vše je jasně napsáno ve smlouvách. Čili bych aji chtěl se bance pomstít, trošku si ponadávat. A aby mi vrátili moje peníze který si vkládám a oni mi mizí.

Včera večer jak jsem na to přišel, bavil jsem se o tom s matkou, ale jsme stejnýho názoru, ať jdu třeba do banky ZDARMA VŠE a.s. tak vždycky se najdou nějaké poplatky a vždycky bude výsledek stejný - česká republika je v ****, a banky v ČR jsou vydřiduši.

Jen za 2010 vybrala ČS jen na poplatcích 7 miliard.

Rád bych šel k ČSOB, ale opravdu nevěřím že je to jiné, vím, že je to stejné :) Platím za odchozí platbu 2Kč, za příchozí 5Kč. 9 příchozích plateb za listopad šup 45Kč. A to jsou třeba blbosti prodané na aukru.

patrik: banky jsou zrovna to, čemu nerozumím. Myslel jsem že ČS mě bude stát minimum peněz nebo skoro nic. Mám strach a tak dokud mi někdo neřekne vyber si tu a tu banku protože ty používáš účet na to a to (výběr z bankomatu tak 4-7x měsíčně, odchozí platby tak 5-10 měsíčně a příchozí tak 5-8).
king-surf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kalamancharo 4. 12. 2011 11:40

No tak pokud se bojíš, zavři krám a peníze si schovej pod polštář :) .... tady jiná rada než přejít k bezpoplatkové bance není (FIO, mBank ... možná ZUNO - limity na věk neznám).

P.S.: Stačí si přečíst ceník. A co je zpoplatněné tak pokud možno nepoužívat ;)
Naposledy upravil kalamancharo dne 4. 12. 2011 11:41, celkově upraveno 1
kalamancharo

Odeslat příspěvekod xtonda 4. 12. 2011 11:40

OÚČS Student je úplně normální OÚČS se slevou 69 Kč, tj. se třemi službami z pásma standard (což je typicky karta, S24 a výběry z bankomatů ČS zdarma) zdarma. Jinak se vše platí dle standardního sazebníku, tedy odchozí i příchozí platby se platí.

-- 4. 12. 2011 11:41 --

Nicméně ČS to nijak neskrývá, stačilo si přečíst sazebník http://www.csas.cz/banka/nav/osobni-fin ... -d00014002
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 4. 12. 2011 11:44

Proc uz se ve skole neuci cteni? Jinak si nedovedu predstavit jak muzou byt lide prekvapeni kolik je jim uctovano nez tak, ze vubec necetli cenik.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod king-surf 4. 12. 2011 12:52

mikicz: každý není dokonalý, ale spousta lidí je namyšlených jako ty, proto že si myslíš, že ostatní jsou frajeři jako ty a ve všem se vyznají. Já jsem ajťák, ale jakmile mi někdo dá před nos pokaženou motorovou pilu nevím co to je. Nezapomeň se urazit a zabanovat člověka, který vyjádří svůj vlastní názor. Myslím, že umím číst úplně stejně, jako ty.

Spočítal jsem si poplatky na fio, zadal jsem tam vše co dělá můj účet za měsíc. Překvapivě 0Kč. Tak do toho jdu, ČS pošlu do háje a snad opravdu budu platit minimum, nebo nic.

edit: fio nemá bankomat v šumperku ale pobočku ANO. Výběr z ČSOB je za 6Kč. Jenže to už můžu radši rovnou zůstat u těch vydřiduchů.
king-surf
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka