Bankovní účet - 15 let

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod kalamancharo 4. 12. 2011 13:36

Tak tou kartou rovnou plať, ale nevybírej :) V případě nutnosti se těch 6kč dá překousnout, no ne?
kalamancharo

Odeslat příspěvekod xtonda 4. 12. 2011 14:11

Já sem si taky v osmnácti v euforii z toho, že můžu, založil účet v bance, ovšem coby student jsem měl příležitostné výdělky v hotovosti, výdaje taky v hotovosti, takže sem vkládal a vybíral na pobočce. Pak stouply poplatky, klesly úroky a peníze z účtu začaly samovolně ubývat, tak sem ho zrušil a další si založil až tehdy, když se začal normálně chodit do práce a mít pravidelný příjem, který chodil rovnou do banky.

Předpokládám, že budeš chtít vybírat i vkládat hotovost a nebudeš mít nějaký velký pravidelný příjem, takže je pitomost vyhazovat peníze za poplatky a jediná smysluplná volba je zcela bezpoplatková banka.

Čili FIO je velice dobrá volba, všechno, včetně vkladů a výběrů hotovosti na pobočce je zdarma (u výběru musí být částka nad 1000) a navíc to tak zůstane i když nebudeš student. Bankomat tam sice není, ale je tam ta pobočka.

Žádná další bezpoplatková banka tam pobočku nemá. Možná nějaká velká banka co tam má pobočku (KB, RB, ČSOB, GE) bude mít přijatelnější podmínky studentského účtu než ČS, v tom se ale vážně neorientuji, číst umíš, tak si to webech těch bank najdi.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 4. 12. 2011 14:16

king-surf: dekuju za podrobny rozbor me osobnosti. Jsi dobra ukazka toho, jak funguje projekce. Kdyz neco nevim, zeptam se PRED tim, nez podepisu. A kdyz se nedrzim pravidla "nikdy nepodepisuj neco cemu uplne nerozumis" tak s nedivim a nechodim brecet na net at mi nekdo pomuze. Jo a opravit pilu taky neumim a mozna proto to nedelam a dam to nekomu kdo to umi.

Jo a bany si rozdavejte na warforu, nebo odkud jsi prisel. Ale pokud na tom trvas, tak budes po jednom spamerovi druhy za tech par let co tu jsem admin.

Dam ti zadarmo par rad, ktere se ti budou hodit a mozna az trochu dospejes tak pochopis ze to co mas ted za frajereni je jenom zivotni zkusenost.

1) nikdy never tomu co prodejce rika, vzdycky koukej do ceniku. Zvlast v bankach a pojistovnach.
2) nikdy nepodepisuj nic cemu uplne nerozumis
3) nikdo neni povinen ti pomahat s tvymi problemy a uz vubec ne cizi lide na internetu. Pokud to delaji, je to jejich dobra vule a podle toho se chovej.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 4. 12. 2011 14:26

king-surf píše:Výběr z ČSOB je za 6Kč. Jenže to už můžu radši rovnou zůstat u těch vydřiduchů.

Pokud hodláš vybírat 4x do týdne po 2 stovkách (jako někteří nejmenovaní jedinci), pak ano...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 4. 12. 2011 16:46

king-surf píše:Rád bych šel k ČSOB, ale opravdu nevěřím že je to jiné, vím, že je to stejné :)

Synku ty budeš koj( nebo K)ot nebo neumíš číst :-) Speciálně tobě se tu jmenovalo co je u ČSOB vše zdarma a nebo stačí zvednout svou línou *****, sednout k počítači, kliknout na http://www.csob.cz a vyhledat sazebník..

-- 4. 12. 2011 16:49 --

Tomáš Marný píše:
king-surf píše:Výběr z ČSOB je za 6Kč. Jenže to už můžu radši rovnou zůstat u těch vydřiduchů.

Pokud hodláš vybírat 4x do týdne po 2 stovkách (jako někteří nejmenovaní jedinci), pak ano...

A proto nevybírám paskvilem od FIO banky :-D I když do konce roku má být bankomat i u nás.. tak proč ne.. 10 výběrů zdarma :-D U KB mám i 20 výběru zdarma, když kartou dostatečně platím.. :-D :-D :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 4. 12. 2011 17:01

No vidíš, tak to budeš mít celkem 30 výběrů zdarma, to budeš moc vybírat každý den po stovce... Akorát bacha na ty měsíce, co maj 31 dnů...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 4. 12. 2011 17:04

:-D Náhodou za listopad jsem vybral jen 4x :-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 4. 12. 2011 17:29

dr._lukas: lepšíš se... já naposled vybíral z bankomatu někdy v půlce října.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod kalamancharo 4. 12. 2011 17:34

Já v roce 2011 ani jednou, heč :)
kalamancharo

Předchozí stránka