Citibank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vencass 9. 1. 2014 07:50

Já jsem žádal 23.12., ten samý den přišlo předběžné schválení. Minulý týden volali ze Citi s tím, že se mnou ještě jednou prošli celou žádost, ptali se na údaje, které jsem uvedli do formuláře a poté mi operátorka sdělila, že do pěti dnů se rozhodne o schválení. Nevím, jestli ten telefonát je standardní postup, nepamatuji si, že bych něco takového absolvoval při žádosti o Citi life. Ale již je to rok a mohl jsem zapomenout.

Nicméně na webu O2 extra výhod tato akce stále je s tím, že ji lze získat ještě 33 dní.
vencass
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 1. 2014 08:25

Tak celkem negativní zkušenost se zákaznickým servisem Citi:

Dotaz: Dobrý den,
Mám kartu Citi Life a zajímám se o cestovní pojištění. Předpokládám, že součástí (zdarma) karty není.
Na přelomu února a března jedu na Kubu, proto se ptám na možnosti – kolik by to stálo, jaké jsou limity a zda je možné sjednat pouze na tyto dva měsíce.

Vzhledem k povinnosti při příletu prokazovat uzavření cestovního pojištění, je možné obdržet nějaké potvrzení? Například na pobočce (jsem z Prahy).

Odpověď: Vážený pane Chrzi,
požádáme Vás o návštěvu našich webových stránek http://www.citibank.cz, kde najdete veškeré informace k danému cestovnímu pojištění. Pojištění je možné sjednat na servisní lince CitiPhone +420 233 062 222.
.....
....

To by mě vážně zajímalo, na co tam ti lidi, co ty e-maily zodpovídají jsou, když nemohou zodpovědět takto normální otázku, jako kolik pojistka stojí a jestli je možné získat nějaké potvrzení o uzavření.

Úplně jinak vypadala odpověď od Raifky (cena tam není uvedena, protože jsem se na ní neptal (ani na limity, ty jsem si našel předem na stránkách), dotazem na infolince jsem zjistil, že stojí 50 Kč za měsíc):

Dobrý den,

dovolte nám reagovat na Váš e-mail.
Chtěli bychom Vás informovat, že cestovní pojištění ke kreditní kartě STYLE není automaticky zřízeno.
Jestliže máte zájem o toto cestovní pojištění, je zapotřebí kontaktovat Klientskou linku 800 900 900, kde Vám rádi cestovní pojištění na Vaší kartě zaktivujeme.
Potvrzení zasíláme poštou na adresu nebo je možné o potvrzení požádat na kterékoliv z našich poboček.
Více informací o cestovním pojištění ke kreditní kartě naleznete zde:
http://www.rb.cz/osobni-finance/pojiste ... pojisteni/

V případě dalších dotazů jsme Vám i nadále k dispozici na této adrese nebo na výše uvedeném telefonním čísle.

....
.....
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod franko_cz 9. 1. 2014 08:45

Nevím jak s tím potvrzením ale vše ostatní jsem na stránkách banky našel, protože jsem si nedávno dělal srovnání cestovních pojištění ke KK. Jinak se mi docela osvědčilo do bank volat, čekat že mi odpoví mailem na to co chci vědět mi přijde troufalé / naivní (i když by bylo pěkné, kdyby to tak fungovalo).
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod qakk 9. 1. 2014 09:16

Ahojte, ještě dotaz k akci 4 000 na mobil s o2 citi kreditkou - v podmínkách akce jsem nic nenašel o tom, že by bylo potřeba nějaké minimální plnění u O2, na druhou stranu na mobilmanii zase píšou toto:
- vaše úhrnná měsíční útrata u O2 činí alespoň 500 Kč (až 4 čísla/přípojky)

V podstatě dotaz tedy zní - je možné nabídku využít pouze na koupi zařízení bez nutnosti mít u O2 nějakou pravidelnou útratu ve výši XYZ czk? :mrgreen:
qakk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod filip893 9. 1. 2014 09:28

Těch 500 Kč je faktura od O2, která činí KK Citi O2 výhodnou při jednom minimálním nákupu, kdy sleva z ceny faktury bude větší, než měsíční poplatek za kreditku. Pro samotné zřízení můžeš mít ale jen předplacenku a po zřízení KK ti nikdo nebrání kreditku zrušit, nebo aspoň převést na bezpoplatkovou verzi Citi Classic.

Pokud to chceš zkusit, nech si poslat předplacenku ze simzdarma.cz, nemusíš ji ani dobíjet, je aktivní.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod qakk 9. 1. 2014 09:38

Díky ti ;-)
qakk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jasno1 9. 1. 2014 11:49

PatrikChrz píše:Tak celkem negativní zkušenost se zákaznickým servisem Citi:

Citi po mailu je opravdu děs, bohužel někdy i po tom telefonu...

Velmi mile jsem byl nedávno překvapen mailovou odpovědí z eShopu čd. Potřeboval jsem vyřešit takovou techničtější věc a čekal nějakou předpřipravenou odpověď typu, že všichni uživatelé jsou hlupáci. Dostalo se mi však vyčerpávající, srozumitelné a jasné odpovědi. Navíc ještě poděkování za zprávu s dodatkem, že na jejím základě zauvažují o změně.
jasno1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 1. 2014 12:57

Já se divím, že tu emailovou podporu vůbec mají, když nejsou schopni zodpovědět jednoduchý dotaz.
No nic, peníze za pojistku dostane Raifka, pokud nenajdu nějakou možnost pojistit se zdarma (nevíte někdo o nějaké kartě s pojištěním zdarma, co by byla také zdarma?)
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod fremantle 9. 1. 2014 13:34

Zdarma (tedy spíše v ceně) nabízela pojištění k debetní kartě KB. Pravda, tam je to součástí balíčku a ten zdarma nejspíš nebude (při splnění některých podmínek ovšem ano), ale každopádně lze ten účet zrušit do 3 měsíců v rámci garance úrovně služeb, kdy ti všechny zaplacené poplatky vrátí, takže pokud ti to stačí na ty 2 měsíce, bylo by to snad i použitelné...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 9. 1. 2014 13:50

PatrikChrz: Z jejich odpovědi je vidět, co si o svých zákaznících myslí a jak se k nim chovají. Z toho, co se píše tady ve vláknu, ale i v jiných diskusích nemám o Citibank valné mínění. Není náhodou Citibank jedna z hlavních bank v USA, která přivedla statisíce lidí do insolvence?
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 9. 1. 2014 14:25

Zase Citibank je známá tím, že v průzkumech vstřícnosti a zákaznické spokojenosti pořád boduje na opačném konci řebříčku, takže bych takovou odpověd hodnotil jako očekávanou...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod LuiS_666 9. 1. 2014 14:44

Banka nikoho do insolvence nepřivedla, lidí se do insolvence přivedli sami.

Ad ten rebríček vstřícnosti,
ak je gro biznisu pre banku kreditná karta na x sposobov, tak je výsledok prieskumu už vopred prehraný....

Ja osobne mam x dobrých a rovnako x špatných zkusenosti, všetko je to o ludoch. Ak je na druhom konci linky d*ment, je lepšie zložit a zavolat ešte raz.
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod myšpulín 9. 1. 2014 15:07

Já jsem s Citibank spokojen, z žádné jiné banky neumím využít tolik výhod.
4000 na telefon teď s O2 Citi.
Za cca 2 roky 10000 z prémií Citi Life za běžné nákupy.
Podobnou částku z karty Citi Shopping, kde jsem přes půl roku dostával zpět 10% resp. 1000 Kč z nákupů v super - hypermarktech.
Nikdy neplacena žádná pokuta či neočekáváný poplatek.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod retron 9. 1. 2014 18:09

no v cene ma pojistění KK UCB MC Agip stoji 40 Kč měsíčně a v případě utraty na 3000 je vedeni zdarma, pro toho kdo tankuje se vyplati zvlast kdyz ma kurzy MC asociace.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 9. 1. 2014 20:01

Tak z hlediska odměn byla Citibank v loňském roce dobrá, alespoň tento benefit mi ze všech co využívám asi vrátil nejvíc (udělal jsem si takový rychlý přehled: z KK: 3269 Kč Citi Life, 1479 Kč RB STYLE, 910 Kč UCB AXA CLUB, 300 Kč Cetelem, dále i 1487 Kč Tesco Clubcard (ne KK, jenom samotná slevová karta) a 580 Kč Sberbank dýško, využil jsem i několik cashback akcí, pár slev na bene+, kdejaké iBODy a jiné slevové kupony od ČS, ale ty jsem účetně rozpustil do cen zboží, zisky v různých doporučovacích akcích jako mBank taky nepočítám a zbytek nestojí za řeč).
Letos zatím nevím kterou kartu budu na placení používat nejvíce, zatím jsem hned poté v zúčtovací období co jsem udělal minimální obrat 3000 Kč na UCB AXA CLUB (pokud jsem nenakupoval u partnerů) přesunul další platby buďto na RB STYLE (kterou jsem ale už vypověděl), nebo Citi Life (tu mám jaksi nyní vyčerpanou a pravděpodobně u ní využiji toho, že do konce února není třeba platit úroky, takže ji asi splatím až na konci příštího měsíce), Cetelemu se mi nechce cpát poplatky za vedení, ale na druhé straně bonusový program vypadá lákavě.
fremantle
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka