Ahoj,
mám eurový účet u dvou rozdílných bank v ČR a chtěla bych se zeptat jestli někdo neví, jak nejvýhodněji si můžu poslat eura z jednoho účtu na jiný (taky vedený v eurech) v rámci ČR. Nebo alespoň jak to probíhá a jakou volbou bych to měla v internetovém bankovnictví poslat.
Bohužel tomu moc nerozumím a dost pochybuju, že tam nebude nějaký převod. Docela bych tipovala, že když odchází EURa z jedné banky, tak dojde ke konverzi na CZK a při připisování na jiný EUR účet dojde zase ke konverzi z CZK na EUR. Možná se pletu, ale bohužel jsem tenhle údaj - jak to probíhá - nikde u své banky nenašla, respektive jsem nenašla ani zmínku o tom, že lze poslat eura z eurového účtu na jiný eurový účet. A na call centru byli taky strašně "chytrý" - slečna si nejdřív nebyla jistá a pak mi řekla, že to mám poslat jako zahraniční platbu a že tudíž budu platit poplatek jako kdybych posílala peníze mimo ČR (což je docela dost)... Zatím to vypadá, že to budu muset udělat osobně na přepážkách bank a to se mi nechce.
Pokud to pomůže, tak konkrétně mám eurový účet u KB a prostředky na něm bych chtěla převést na eurový účet u ČSOB.
Kdokoli o tom něco víte, byla bych Vám MOC VDĚČNÁ za jakoukoli radu. Moc dík.