Převod z EUR účtu na EUR účet v ČR

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod airy 29. 8. 2011 15:35

Ahoj,
mám eurový účet u dvou rozdílných bank v ČR a chtěla bych se zeptat jestli někdo neví, jak nejvýhodněji si můžu poslat eura z jednoho účtu na jiný (taky vedený v eurech) v rámci ČR. Nebo alespoň jak to probíhá a jakou volbou bych to měla v internetovém bankovnictví poslat.

Bohužel tomu moc nerozumím a dost pochybuju, že tam nebude nějaký převod. Docela bych tipovala, že když odchází EURa z jedné banky, tak dojde ke konverzi na CZK a při připisování na jiný EUR účet dojde zase ke konverzi z CZK na EUR. Možná se pletu, ale bohužel jsem tenhle údaj - jak to probíhá - nikde u své banky nenašla, respektive jsem nenašla ani zmínku o tom, že lze poslat eura z eurového účtu na jiný eurový účet. A na call centru byli taky strašně "chytrý" - slečna si nejdřív nebyla jistá a pak mi řekla, že to mám poslat jako zahraniční platbu a že tudíž budu platit poplatek jako kdybych posílala peníze mimo ČR (což je docela dost)... Zatím to vypadá, že to budu muset udělat osobně na přepážkách bank a to se mi nechce.

Pokud to pomůže, tak konkrétně mám eurový účet u KB a prostředky na něm bych chtěla převést na eurový účet u ČSOB.

Kdokoli o tom něco víte, byla bych Vám MOC VDĚČNÁ za jakoukoli radu. Moc dík.
airy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lemming 29. 8. 2011 16:21

Slečna to řekla správně - je to třeba poslat jako zahraniční platbu. Pokud to pošlete jako "europlatbu", tak to bude za nějakých +/- 250 korun, podle banky.

Další možnost je to poslat jako CZK, ale tam bude velká ztráta na rozdílu nákup / prodej, jak správně píšete.

No a poslední možnost je vybrat to jako cash, přenést a vložit v druhé bance.
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod filip893 29. 8. 2011 16:27

Vybrat v hotovosti a vložit je na účet v druhé bance vyjde často skutečně mnohem levněji, než bezhotovostní převod.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod josh.viklef 29. 8. 2011 16:29

Tak to vypada na 60 Kc - KB, 0 Kc -CSOB (pri vyberu a vkladu hotovosti)
josh.viklef
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 8. 2011 05:22

Clearingove centrum CNB neumi EUR, takze platba skutecne (byt virtuane) pujde do zahranici a zuctovana bude nejspise pres Evropskou centralni banku. V obou bankach budes platit poplatek za europlatbu, jednou odchozi, podruhe prichozi, suma sumarum to bude za nejake 4 stovky.
Levnejsi tak bude penize v hotovosti vybrat a zase vlozit.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod airy 30. 8. 2011 08:52

Moc děkuju!

Sice mě to moc nepotěšilo, ale co můžu dělat :)
airy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Czulibrk 30. 8. 2011 19:34

To je zvláštní, že pipinka na pobočce zlínské ČSOB mi tvrdila, že převod z jejich EUR účtu na jiný český EUR účet je za 6 Kč :!:

Samozřejmě jsem se ji snažil přesvědčit, že si to plete s účty vedenými v CZK a že všechny platby v EUR jsou účtované jako zahraniční, bohužel marně...

Mimochodem, tak mě napadá, kdyby se platba převedla prasáckým devizovým kurzem ČSOB a odeslala se "jakoby" v CZK na účet u cílové banky vedený v EUR, dalo by se poplatkům vyhnout?

(samozřejmě že by se to nevyplatilo, jen hledám způsob, jak ospravedlit co mi ta ženská vykládala)

edit: tedy tak, jak to bylo zmíněno v prvním příspěvku...
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DoubleSix 31. 8. 2011 07:43

Czulibrk : platí to pouze v rámci ČSOB (tedy v Čechách a na Slovesnku) - odchozí platby za 9Kč, příchozí za 6 Kč (pro platby v EUR na účet v EUR nebo v Kč, nebo v Kč na účet v EUR)
DoubleSix
Diskutér