3D Secure

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Ency 16. 9. 2012 10:01

Zdravim,
jake banky/karty podporuji v CR 3D Secure?
Vite o nejake karte, ktera umi 3D Secure a je zdarma, pripadne pri splneni nejakych podminek?
Budoucnost patří atomu.
Smrt Bursíkovi
Majkl má rád garáž, ale stydí se za to. :mrgreen:

Nenesu odpovědnost za následky, které mohou vzniknout či vzniknou aplikací mé rady! :D
Ency
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 9. 2012 10:51

Tak třeba Poštovka ke svému on-line kontu a pak asi FIO.
Ovšem systém 3D Secure nic neřeší. Jestli někoho chrání, tak obchodníka (aby nepřijal platbu kradenou kartou a neměl pak problém se svojí bankou). Zákazníka nijak nechrání, protože zloději stačí zaplatit v obchodě, který 3D Secure nepodporuje (a to že moc dobře ví, které to jsou).

Jestli něco má smysl, tak práce s limity (např. mBank), nebo generování CVV a data platnosti pro každou konkrétní platbu (Cetelem)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Proti srsti 16. 9. 2012 10:52

ČSOB včetně Poštovky ke všem kartám, Citina myslím jen k vybraným produktům, a obávám se, že to je na českém trhu zatím vše (kdyžtak mě někdo opravte).
Zadarmo je Debit MasterCard k Online účtu u Poštovky.

-- 16. 9. 2012 12:01 --

Fio taky? Určitě?
Obchodníka to nechrání, pokud sama karta 3D Secure nepodporuje.
S ochranou pomocí manipulace s limity souhlasím, ale v kombinaci s 3D Secure je to ještě víc posichrované. Dokážu si představit situaci, kdy zloděj se pokusí s mojí 3D Secure kartou zaplatit u obchodníka, co má taky 3D Secure, přijde mi SMSka k transakci, kterou jsem nedělala, takže na zneužití přijdu dřív.
To, že pachatelé moc dobře vědí, kteří obchodníci 3D Secure podporují, není až tak úplně pravda, z mého okolí vím o dvou případech, kdy karta byla zneužita na Alze a Vodafonu.
Proti srsti
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ency 16. 9. 2012 12:25

Takle me nejde o ochranu před zneuzitim, jde mi o to, že jsou weby kde bez aktivního 3D secure nezaplatim, transakce se zamítne.
Zkoušel jsem Airbank a Fio, takže jestli to Fio umi, jak to aktivovat?
Ency
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 9. 2012 12:42

No s FIO Maestrem šlo platit na netu (musela se karta vyměnit), koukám teď na Mastercard a nikde tam nastavení pro SMSky nevidím, možná se zkus zeptat přímo ve FIO a možná to fakt neumí.

Každopádně Poštovka je jednoznačná.

Docela se divím, že nějaký web s 3D secure odmítne kartu, která to neumí. Platil jsem takhle na webu Vodafone Visou od mBank (žádné 3D Secure neumí) a nebyl problém.

-- 16. 9. 2012 13:43 --

Já mám stabilně internetové transakce a MO/TO vždy na nule a zvedám je jen kvůli konkrétní platbě.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ency 16. 9. 2012 14:24

No me se nepodařilo zaplatit u Emirates, jenom problikl požadavek na Mastercard secure code a transakce se zamítla.
Ency
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ency 17. 9. 2012 11:49

Tak Fio nic.
Fio servis píše:Vážený kliente,

Fio banka v systému vlastních platebních karet tuto službu prozatím nepodporuje. Termín připadného zavedení však v tuto chvíli není znám. O případném zavedení této služby jistě naleznete informace na našich internetových stránkách www.fio.cz.

S přáním hezkého dne
Budoucnost patří atomu.
Smrt Bursíkovi

Nenesu odpovědnost za následky, které mohou vzniknout či vzniknou aplikací mé rady! :D
Ency
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 17. 9. 2012 12:11

Poštovka 3D Secure sice podporuje, ale pokud hledáš kartu, u které projde platba 3D Secure a brány nepodporující tento standard zamítne, tato to nebude. Lze buďto nastavit povolení všech internetových transakcí včetně 3D Secure, nebo zakázání všech. Není problém si ale před platbou internetové transakce povolit a po provedení opět uzamknout (úplně stejného efektu lze ale docílit i u mBank, Air Banky, a pod., které umožňují nastavování limitů pro platby na internetu).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Ency 17. 9. 2012 13:26

Nejde mi o bezpecnost, toho se nebojim - platim na rozumnych mistech, jde mi o to, abych zaplatil na co mozna nejvice mistech.
Ta Debit MasterCard je emboska?

Brzo budu jak Patrik, uz mam 3zadele karet :)
Budoucnost patří atomu.
Smrt Bursíkovi

Ency
Nadšenec

Odeslat příspěvekod LGA 17. 9. 2012 13:30

Ano, Debit MasterCard je emboska.
LGA
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 9. 2012 15:55

Jen takové doplnění - ne každá MasterCard musí být embossovaná - existuje zvláštní druh karty MasterCard Unembossed (a není to Maestro), u nás ji vydává Equa i když i ta s ní končí a bude vydávat jen klasickou MasterCard.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Havers 17. 9. 2012 17:59

To PatrikChrz:

Už snad skončila, protože od 10. 8. 2012 není "neemboska"v sazebníku.
http://www.equabank.cz/files/doc/eb-saz ... 01-v02.pdf
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod Next9 17. 9. 2012 20:44

Proti srsti píše:S ochranou pomocí manipulace s limity souhlasím, ale v kombinaci s 3D Secure je to ještě víc posichrované.

V pripade nastavitelnych limitu je prinos 3D secure minimalni. Pokud karta nastavitelne limity (nebo jednorazove identifikacni udaje) nema/neumi pak 3D secure kartu proti zneuziti temer nechrani.

To, že pachatelé moc dobře vědí, kteří obchodníci 3D Secure podporují, není až tak úplně pravda, z mého okolí vím o dvou případech, kdy karta byla zneužita na Alze a Vodafonu.

Obchod, vyuzivajici 3D secure je viditelne oznacen logem "Mastercard Securecode / Verified by VISA". Zlodej nemusi byt raketovy vedec aby to poznal :lol:

PatrikChrz píše:... koukám teď na Mastercard a nikde tam nastavení pro SMSky nevidím...
.

Patriku mozna se pletu, ale 3D secure nevyzaduje automaticky SMS autorizaci, zalezi na bance vydavajici kartu. Treba karty Ceske Sporitelny 3D secure podporuji, ale platba probiha bez zadani kodu z SMS.
Next9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ency 18. 9. 2012 07:29

Já jsem s kartou registrovanou k verified by Visa zadaval vzdy jen heslo + se mi zobrazovala kontrolní fráze, že je to opravdu ta stránka kde jsem to registroval.
Budoucnost patří atomu.
Smrt Bursíkovi

Ency
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Peťo6 19. 9. 2012 21:51

Mal som podobny problem pri online kupovani listkov na vlak na spanielske zeleznice (skusal som karty Airbank, Equabank a GE money), a bolo to tak, ze bez aktivneho 3D secure to proste kartu odmieta. Z Airbank dosla za 2 dni odpoved, ze na tom webe ich kartou nezaplatim. Nakoniec mi to museli kupit znami zo spanielska ich spanielskou kartou..
Peťo6
Mírně pokročilý

Další stránka