3D Secure

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Havers 19. 9. 2012 22:58

To Peťo6:

Je to tak. Už se to řešilo i na fóru mBank -> http://www.mbank.cz/forum/read.html?f=1 ... 885#208885
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod moravak 11. 2. 2014 08:44

No já mám problém s kartama taky. Zaplatil jsem paradoxně jen na webu microsoftu. Od té doby jsem zkoušel platit 2x na velkých českých eshopech (tuším alza nebo electroworld) a ty požadovali 3D a kartu mi odmítli (Equa) teď mám i Fio (MasterCard PayPass) ta to taky neumí a nová Visa podle Fio taky ne. Takže k čemu jsou mi karty když nakonec musím platit převodem a čekat x dní než platba dorazí. PS. koukám že M.forum je pryč ???!
moravak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikicz 11. 2. 2014 08:57

fio kartou jsem v alze platil hodněkrát a nikdy problém nabyl. Spíš máš blbě nastavený limit pro internetové platby.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 2. 2014 09:08

MForum není pryč, jen nefungují původní odkazy.

Já na webu platím přes Citi, tam 3D secure funguje (ověřeno i na stránce, která vyžadovala pouze 3D secure)
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod qsubt 15. 2. 2014 18:53

kolik z vas co resi 3D secure maji vzadu aspon vyskrabany nebo jinak znehodnoceny/necitelny CVV kod?
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mkomon 20. 2. 2015 21:19

Ví někdo o bankách, které vydávají karty BEZ 3D secure? Nestojím o něj a bohužel nelze vypnout. Děkuji moc za tipy.
mkomon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 2. 2015 21:40

Třeba mBank zatím. Ale postupně se přidávají a výhledově to asi budou mít všechny - pak to teprve bude ochrana.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod ripper6 20. 2. 2015 23:17

Nevim teda ale treba me zas zarazilo ze u PayPal kde zaplatim tak to neposle sms kod. Takze me vadi ze to neni pres tu sms vsude. Proto treba beru jako i minus ze pri prihlaseni do IB nejde sms u mBank, Fio, Zuno. Jde me sms prave u GE a AirBank. AirBank me konecne tim potesila ze udelala i ten 3D Secure.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod velkejjarda 21. 2. 2015 05:21

Ono ti to vadí, protože ti nedochází, že to není ochrana klienta, ale pouze ochrana banky, pro klienta je to jen zbytečný opruz.
velkejjarda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod libol 21. 2. 2015 09:49

Dinners kreditka to taky nemá - dost se u mne zvýšila jeji frekvence používání ;-)
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 21. 2. 2015 11:17

No me prislo ze je to dobry pro klienta a to proto ze tam je 2 kanal autorizace. Ze zada nekdo cislo karty, cvc kod, platnost a uz by mohl platit ale ejhle posila to nekam sms a mobil dotycnej nema, takze ma smulu.
To pro me je daleko vetsi vopruz, kdyz mobila chtej socialni site jako je napr Facebook, Gmail kdyz to zacne psat a pod. To spis s radosti mazu a jdu jinam.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod soban 21. 2. 2015 11:52

AirBank taky podporuje secure code viz:

Placení naší kartou na internetu je teď bezpečnější než kdy dřív

Jestli je internetové nakupování vaší oblíbenou disciplínou, máme pro vás dobrou zprávu. Od 16. února je díky službě MasterCard® SecureCode™ placení naší kartou na internetu ještě bezpečnější.
Zpět

https://www.airbank.cz/cs/vse-o-air-ban ... -kdy-driv/
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod libol 21. 2. 2015 12:41

ripper6: jasně popsal jsi výhodu pro banku - jaký to má přínos pro tebe? Kromě toho, že musíš mít u sebe mobil a opisovat další číslo? Ale ano banka má jistotu*, že jsi platbu zadal ty

* tedy od doby co hloupí lidé používají chytré telefony to není žádná jistota
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 21. 2. 2015 13:14

libol: pro me? no ze mam vyssi jistotu, ze me jina osoba nezneuzije kartu. Treba kdyby ted prisel znamej, ja odbehl napr s mobilem a on by nasel moji kartu a s tou rychle zaplatil :)
Pokud by to nebylo, dojde ke zneuziti tak jak to dopadne? Banka to stejne hodi na klienta. To je jako treba kdyz nekomu ukradnou kreditku. Ok prachy banky, ale banka rekne, ze to prozkouma kdo za me vybral napr v Rumunsku ale nejspis to dopadne ze to bude splacet pak klient :(
Pokud by i u vyberu z bankomatu chodil sms kod, nebylo by to az tak snadny.

Jinak vim co narazis, to je zas vec lidi. Ja treba kdyz platim kartou napr jizdenku draham pres tablet na Androidu, tak me pak jde sms na starej mobil a ten chytrej neni :D Chytrej mobil ani nemam pokud nepokladas za to tohle:
http://azastavarna.cz/mobily-a-tablety/ ... estar-a168

Je ale faktem, ze kupa lidi udela penezenku na chytrym telefonu napr Samsung Galaxy, zaroven z toho zaplati nakupy, pak jeste koukne do IB a sms pripadne jde prave taky na ten mobil :D Takze ano tam je to uz pak usmevny.

-- 21. 2. 2015 13:15 --

I kdyz mam ucet od GE od roku 2003, platil jsem kartou kdy to jeste nebylo i po netu, PayPal tez a nebyl nikdy problem.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xtonda 21. 2. 2015 13:51

1. Daleko jednodušší by bylo aby si ji jen ofotil než někde narychlo platit, navíc platba v době jeho návštěvy u tebe by byla dost podezřelá.

2. Pak si v klidu najde shop, kde nemají 3DS a prodávají něco co lze dále nějak beze stopy zpeněžit.

Je to prosté, podpora 3DS mezi eshopy nikdy nebude stoprocentní a piš si, že podvodník zaměřující se na karty bude mít zmáknuto kde zaplatit bez 3DS a co koupit aby z toho vytáhl prachy beze stop. A 3DS chrání obchodníky aby se u karet s podporou 3DS nestali cílem těchto podvodníků. Zákazníka to nechrání v podstatě nijak, pro něj je to akorát opruz, proto to banky musí marketingově okecat. Ochrana zákazníka by to byla pokud by se 3DS stalo pro obchodníky povinné nebo by karta u obchodníka bez 3DS nešla použít, ale to se hned tak nestane.
xtonda
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka