Sberbank CZ

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Kamča26 18. 2. 2015 14:18

Jde změnit.
Kamča26
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukaszv 18. 2. 2015 15:47

Když si budu zakládat Fér spoření přes internet, probíhá doručení dokumentů přes kurýra nebo jen poštou?
lukaszv
Návštěvník

Odeslat příspěvekod eR99 18. 2. 2015 16:07

Přes kurýra.
eR99
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 2. 2015 17:43

A nejde to vzít zpět. Požádal jsem minulý týden. Volali mi, že se ozve kurýr, zatím nic. Dnes jsem byl na pobočce a smlouva již byla předána kurýrovi, takže na pobočce dokončit nelze. Musím tak čekat, až se ozve kurýr. Kdybych to býval věděl, šel jsem na pobočku rovnou.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod martiina.m 18. 2. 2015 22:09

Rozumím tomu dobře, že jste do toho šel, pane Patriku? I přes Vaši známou averzi k jakémukoli riziku? Považujete tedy tuto banku za tzv. bezpečnou? Nemůže dojít např. k náhlému vypnutí IB, uzavření poboček, např. díky protiruským sankcím apod.?
martiina.m
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zedna1 18. 2. 2015 23:52

@martiina.m
Jake riziko?
Sberbank (i Evropsko-ruska banka) jsou pojistene u FPV
http://www.fpv.cz/cs/kde-je-pojisteno.html
Takze hrozi maximalne to, ze by se clovek v pripade krachu po nejakou dobu (tydny, max.mesice) pouze nedostal ke svym penezum do doby vyplaty vkladu z FPV (fondu pojisteni vkladu), ale o zadne penize by rozhodne neprisel.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 2. 2015 07:52

Přesně tak, jde o tzv. morální hazard. Dokud je to pojištěné, tak to neřeším. A 1,63 % na 450 tisíc (mám ještě starý účet s limitem 150 tisíc) mi nikde jinde nedají.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 19. 2. 2015 18:44

Já jsem minulý čtvrtek přes internet požádal o Fér spoření a hned v úterý jsem ho měl aktivní... přihlašovací jméno přišlo v sms, token přišel v obálce Českou poštou a smlouva emailem. Vše funguje, takže předpokládám, že kurýr už nepřijede?
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Kamča26 19. 2. 2015 18:46

Nepřijede. Už není důvod :)
Kamča26
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 19. 2. 2015 18:47

zajimave, ja jsem stary klient a online jsem zaridit nemohl, resp. podpis na smlouvu az u kuryra
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod franko_cz 19. 2. 2015 20:12

Já jako starý klient jsem na radu freemantla zažádal online skrz IB, za týden přijel kurýr a teprv skoro po týdnu byl účet aktivní, tomu říkám rychlost. Jak už řekli mnozí, vědět to zajdu na pobočku.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 19. 2. 2015 20:43

No jo, kdo to mohl tušit... :-|
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod franko_cz 20. 2. 2015 05:32

Ale tak alespoň jsme otestovali různé možnosti zakládání a máme o čem klábosit :)
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 2. 2015 06:42

Asi tak, já mám slíbeného kurýra na pondělí.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod lukaszv 20. 2. 2015 09:40

Takže jestli jsem to správně pochopil, tak novým klientům vše přijde poštou / e-mailem a ke stávajícím dorazí kurýr.
lukaszv
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka