Sberbank CZ

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dr._lukas 27. 7. 2015 22:22

davsopl píše:Kdo využije založení Fér účtu na nové pobočce s využitím Kodexu mobility získává také k účtu zdarma na rok navíc na rok zlatou MasterCard Gold.

http://www.sberbankcz.cz/novepobocky

Visu nedavaji??
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod davsopl 27. 7. 2015 22:33

V základu je u Fér aktiv nebo optimal Visa Classic nebo MasterCard Standard. Kdo využije na nové pobočce Kodexu mobility klienta získá navíc embosovanou platební kartu MasterCard Gold na 1 rok zdarma. Nevím, ale jestli je možné kombinovat např. MC Gold a Visa Classic.
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 27. 7. 2015 22:53

Tak dle sazebníku je goldka zpoplatněna vždy a 1 kartu v ceně varianty lze mít zdarma u Fér konta Aktiv/Optimal, takže logické by bylo, kdyby vydali bez poplatku jak MC Gold, tak např. Visa Classic... ale zase mohli by počítat i tu goldku jako tu jednu kartu, i když by to asi nebylo úplně oprávněné. Ale moc velký smysl v tom nevidím mít dvě, leda v pár rozdílech v akceptaci, ale podmínky u nich budou prakticky stejné. V každém případě ale není problém si nechat vydat 1 debetku ke kontu Aktiv/Optimal a kreditku Visa.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 27. 7. 2015 23:44

Sberbank od 1.8. snižuje úrokovou sazbu „běžného spořicího účtu“ (toho starého do 150k) na 1,43%.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 7. 2015 05:52

Tak vidím, že jsem třetí spořák s novým účtem založil včas :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 28. 7. 2015 06:18

Tak tu nabídku na MC Gold jsem bohužel neviděl a je mi jasné, že tu jsem asi definitivně propásl, když jsem již na Václaváku nový typ účtu založil, ale má někdo zkušenost s tím ročním vedením zdarma bez nutnosti plnit obrat? Podepisoval se k tomu nějaký dodatek nebo je to automatické pro všechny nové účty založené na václaváku?

Slečna bankéřka se o tomto vůbec nezmínila (já o tom taky nevěděl, na webu jsem si toho nevšiml) a tak mi říkala, že obrat musím plnit, aby to bylo bez poplatku
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod lukaszv 28. 7. 2015 09:20

Zakládal jsem včera na Václaváku, a vedení zdarma je prý jen pro nové klienty. Já už mám předchozí Fér Spoření, takže mám smůlu.
lukaszv
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rafael58 28. 7. 2015 09:49

tak nevím, mně dnes odepsali:

"Akce na Václavském náměstí platí primárně pro klienty zcela nové, pokud však u Sberbank CZ Fér konto otevřeno ještě nemáte, můžete této akce také využít."
rafael58
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 28. 7. 2015 18:20

fc70 píše:Sberbank od 1.8. snižuje úrokovou sazbu „běžného spořicího účtu“ (toho starého do 150k) na 1,43%.

Uz se v tech vsech sporicich uctech Sberbank a jejich aktualni sazbe trochu ztracim.
Prosim o vysvetleni, jak to tedy bude od 1.8.2015

Prvni sporici ucet (bez podminek) puv. sazba 1,63% do 150k - nove 1,43%
Druhy sporici ucet (bez podminek) puv. sazba 1,63% do 300k - nove 1,63% ?
Treti sporici ucet puv. sazba 1.43% bez podminek / 1,63% s podminkami do 300k - nove 1.43%/1,63% ?

Pozn: Prvni a druhy sporici ucet uz neni v nabidce pro nove klienty ale zustava tem klientum, kteri si ho stihli zalozit

A u kterych z techto uctu je ta garance sazby do pristiho roku? To byly specialni sporici ucty s pridanym slovem "Garance"?
U tech sporicich uctu neobsahujicich v nazvu slovo "Garance" zadna garance sazby nebyla?

EDIT: zde je napoveda
http://www.sberbankcz.cz/poplatky-a-sazby/urokove-sazby
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod fremantle 28. 7. 2015 20:41

V tom úrokovém lístku je to i popsáno...

Spořicí účty byly prodávány v "párech" jako spořicí účet (základní, zvýhodněná ú.s. do určitého limitu, pak druhé snížené pásmo) a spořicí účet "garance" (pásmové úročení v třech pásmech - první do 500 tisíc úročeno základní sazbou 0,43 % p.a., druhé od 500 tisíc do 2,5 nebo 5 milionů úročeno zvýhodněnou (1,43 % p.a. nebo 1,23 % p.a.) a třetí nad limit už jen 0,01 % p.a.)

Ze začátku teda:

"Spořicí účet" (zvýhodněná ú.s. do 150 tisíc Kč) neměl žádnou garanci úrokové sazby, ta nyní klesá na 1,43 % p.a.

a

"Spořicí účet Garance" (0,43 % p.a. do 500 tisíc, 1,43 % do 2,5 mio, nad 0,01 % p.a.) - banka zde garantovala ú.s. do konce roku 2015

Pak:

"Fér spoření" (zvýhodněno do 300 tisíc Kč), banka garantovala nesnížení do 31.1.2016

a

"Spořicí účet Garance 2016" (0,43 % p.a. do 500 tisíc, 1,43 % p.a. do 5 mio, nad 0,01 % p.a.), sazby garantované do 31.1.2016

A aktuálně v prodeji:

"Fér spoření Plus" (1,43 % p.a. základní sazba do 300 tisíc, při současně otevřeném Fér kontě ve variantě Aktiv nebo Optimal ještě zvýhodněná na 1,63 % p.a.) - banka garantuje do 30.6.2016

a

"Fér spoření Garance" (0,43 % p.a. do 500 tisíc, 1,23 % p.a. do 5 mio a nad 0,01 % p.a.) - banka garantuje do 30.6.2016

- takže aktuálně nejlepší podmínky na nejbližšího půl roku mají vychytané ty "prostřední" účty.

Já jsem si "Fér spoření" ani nesjednával, takže mám jen ten původní spořák do 150 tisíc, otravovat se s kreditním obratem na dalším účtu, abych dosáhl vedení zdarma a tím i na "původní" úročení určitě ale nebudu, resp. spořák stejně využívám jinde...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 29. 7. 2015 06:59

Jinak v IB ty názvy nejsou, že ne? Je tam vždy jen spořící účet a tohle jejich kodové označení co za variantu to vlastně je, tak to tam nevidím

jediný poznávací znamení bych tipoval podle připisování dýška, které by mělo být na ten úplně nejstarší Spoříčí účet, který nyní bude klesat, je to tak?

V srpnu by to pak mělo jít zkontrolovat, že v detailech je i aktuální úroková sazba

Jsem jeden z těch co mají Spořící účet, Fér Spoření i Fér spoření plus a do toho ještě dalších 5 jiných účtů, tak už se v tom opravdu nevyznám, ale limitu se neblížím, tak to stačí jen přesunout v rámci sberbank z jednoho účtu na druhý
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod powery 29. 7. 2015 07:34

Názvy účtů lze přejmenovat uživatelsky v IB. Jinak bych se v tom taky nevyznal.
powery
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 29. 7. 2015 09:26

Fremantle napsal: "Spořicí účet Garance 2016" (0,43 % p.a. do 500 tisíc, 1,43 % p.a. do 5 mio, nad 0,01 % p.a.), sazby garantované do 31.1.2016

O tom se už dá uvažovat, mám uz RB 1,2% na FLEXI 21.. i když, zase takový vejvar za rok to není, čili možná to za to nestojí, zakládat další účet.
Musím promyslet.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 29. 7. 2015 09:34

Ten "Spořicí účet Garance 2016" už právě není v prodeji, nyní je v nabídce "Fér spoření Garance", kde je to prostřední pásmo (0,5 - 5 milionů) "osekané" z 1,43 % p.a. na 1,23 % p.a., takže celkem k ničemu, resp. asi by měl význam spíš vklad s 3 měsiční výpovědní lhůtou u J&T...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 29. 7. 2015 09:37

Díky, to jsem přehlédl..nicméně fér spoření plus má 1,43% do 30.6.16 takže rok...a založení online...dá se s tím makat myslím.Konto se mi zakládat nechce.
PULPANM
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka