Sberbank CZ

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lafayette16 7. 1. 2022 01:12

Já jsem zapomněl - plnění podmínek je 5 plateb kartou, nebo 5 odeslaných plateb (třeba převodem)?

EDIT: Jo, musí to být kartou.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod Viamala 14. 1. 2022 11:07

Založil jsem v tomto Ústavu účet a přišla mě již karta a i pracovnice Ústavu tvrdila při osobním zakládání účtu, že PIN ke kartě přijde poštou do vlastních rukou, jak bývá obvyklé, píšou to i průvodním dopise ke kartě. Pracovnice Ústavu však byla v tzv. zácviku a muselo se seběhnout celé osazenstvo pobočky, aby pomohlo "usadit" datové formuláře Ústavu do vnitroústavního systému a celé si to sedlo, strávil jsem tam takto hodinu. Uběhl více jak týden a PIN nikde. Přišel vám taktéž PIN v cca posledním měsíci poštou ? Už si začínám myslet, že snad je nakonec oživení či vyzvednutí PIN v bankovnictví. Hrozný nepořádek.
Viamala
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod servpack 14. 1. 2022 12:30

Před Vánocemi mi přišla do schránky karta, 2 dny poté PIN do vlastních rukou.
servpack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Viamala 18. 1. 2022 17:56

Jde v IB změnit PIN karty ? Nějak jsem to neobjevil.
Net platba kartou je tedy otřesná, dvojí zadávání SMS PIN a nějaký statický PIN pro net platby, to jsem ještě neviděl.
Viamala
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 18. 1. 2022 18:07

PIN lze změnit jedině v bankomatu. Nad tím statickým PINem pro internetové platby taky kroutím nechápavě hlavou :roll:
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod milanBrno 18. 1. 2022 18:51

Misto sms lze pouzivat aplikaci...
Pro minarja: aplikace se jmenuje M-Token a Expobank ji ma taktez...
Naposledy upravil milanBrno dne 19. 1. 2022 09:25, celkově upraveno 2
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 19. 1. 2022 00:48

Úplně stejný statický ePIN pro net platby kartou používá třeba Fio (pro ty co nemají její appku pro autorizace), nebo třeba i Expobank (kde ho lze nastavit v IB), tedy fakt nic divného. Tím že Sberbank přes appku autorizaci net plateb kartou neumí (tedy aspoň u mě v android appce ne, nevím kde by to třeba Milan chtěl nastavit), tak nemá vzhledem k PSD2 požadavkům na silnou autorizaci moc jinou možnost, stejně jako Expobank.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 19. 1. 2022 11:10

Děkuji Milanovi za upřesnění, M-token
appku jsem fakt ani nevěděl, že Sberbank pro online karetní operace nabízí (základní appka ji kupodivu nijak nepropaguje). Tak aspoň něco, i když trend dvou oddělených aplikací se mi nikdy nelíbil a jsem rád, že např. RB tento koncept opustila.
Nicméně u Expobank ta jejich "autorizační" appka (plnohodnotnou aplikaci ještě nemají) autorizuje fakt pouze operace v IB (což je ostatně uvedeno i v jejím popisu v Obchodě Google play), na online platby kartou dopad nemá, tam fakt jen SMS+ePIN. Tyto ruské banky jsou zkrátka v lecčems ještě pozadu a trochu se nejspíš nejen mně svými funkcemi mezi sebou pletou :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 11. 2. 2022 17:45

Splní se podmínky vedení FÉR účtu PLUS zdarma (5x platba kartou) i podmínky aktivity (5x platba kartou + kreditní obrat min. 12345Kč), když některou z těch pěti plateb kartou převedu ve stejném měsíci pomocí GBIT na jinou kartu? Odečítá Sberbank GBIT platby z celkového počtu karetních plateb?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 12. 2. 2022 00:02

Nejspíš ne, ale raději jsem to zatím žádný měsíc neriskoval a pod 5 jsem nešel nikdy ani odečtením případných GBITů (tedy mám třeba za měsíc 7 Sberbank plateb kartou a GBIT udělám max. u jedné či dvou, kdyby náhodou byli přísní). U Sberbank to většinou splním pár nákupy kávy či sladkosti v kombi automatu s čtečkou karet, který máme v práci, tedy položky do 20Kč, za dva tři pracovní dny splněno jako nic. Nebo rád jezdím vlakem a podobné automaty jsou dnes už skoro na každém nádraží. Nepotřebuji tedy "falešné" platby směrované pak jinam.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod esquire 12. 2. 2022 08:30

Plnim aktivitu dobijenim Skylinku 5x 1 Kc a prijem tam a zpet a odmenu jsem ted v unoru dostal jiz podruhe. Ovsem jako normalni ucet bych Sberbank nechtel.
esquire
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod __Pavel 13. 2. 2022 12:44

Sberbank GBiT z počtu plateb kartou neodečítá. Alespoň na konci roku 2020 tomu tak bylo, kdy jsem to přehazování dělal běžně a odměnu jsem loni v září dostal. Vyhodnotil jsem to však jako zbytečně pracné a stejně jako esquire jedu 5x1 Skylink.
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod davsopl 13. 2. 2022 21:31

Prosím nehrozí nějaký problém s touto bankou v ČR, kdyby případně nastal v brzké době nějaký konflikt na Ukrajině? Díky.
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drummond 13. 2. 2022 21:57

Já jsem ze Sberbank i Expobank až na par stovek odlifroval vše. Better safe than sorry.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod esquire 14. 2. 2022 18:41

Vklady jsou ze zakona pojistene do 100 tis. eur.
esquire
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka