od obbr 20. 3. 2022 23:39
Ano, vím, že Sberbank i v průběhu víkendu ujišťovala, že v pondělí znovu pobočky otevře a náhlé zavření poboček spíše odůvodňovala fyzickým napadením zaměstnanců.
To je právě ono - proč třeba nastavili u karet limit 1000 Kč. Bez souhlasu klienta z minuty na minutu. Respektive chápu proč, ale nevidím, jestli k tomu měli oporu ve smlouvě s klientem, potažmo se zákonem.
Snažím se dopátrat toho, že když někdo přijde(třeba kraj Vysočina) a řekne - já jsem měl vůli a snahu si dejme tomu 24.2. převést finance jinam a banka mi to neumožnila/odmítla, tak, jak by se na to tvářil FA, případně soud. Neb banka v tento datum dle ČNB byla tzv. stále "zdravá".
Bylo tedy ze strany banky vše v pořádku?
-- 21. 3. 2022 01:13 --
fc70: V insolvenci se zohledňují i takové věci jako odškodnění za neprovedení příkazu, ušlé úroky atd.? Jak se toto dokazuje a určuje? Předpokládám, že k tomu už musí proběhnout soud. Já měl za to, že ti, co tam měli více než limit, tak budou rádi, když dostanou i to, co bylo nad limit.
Jde zkrátka o to, že ten, kdo tam měl nad limit a projevil včas, tedy např. 24.2. snahu o to převést finance jinam a nebylo mu to umožněno, tak jak by se k tomuto postavil FA a případně soud.
Někomu se nechce čekat na insolvenci, protože v rámci insolvence není jisté, že se vrátí veškeré finance, co tam kdo měl.