Sberbank CZ

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 23. 3. 2022 08:13

1/ Občanský průkaz si v KB nekopírují, pouze zkontrolují údaje.
2/ Peníze mi přišly z účtu s názvem GSFT VÝPLATA NÁHRAD vedeného v KB (kód 0100)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod OUN1 23. 3. 2022 10:27

Jak tu psal Milos, že údajně na účtu připsaly peníze "bonus mobilita" i v březnu, je to prosím vás skutečně reálné? Nějak se mi nezdá, že by na účet banky s odebranou licencí chodily platby ještě v březnu...tedy byly hlavně připsány a ne vráceny odesílateli
OUN1
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 3. 2022 10:45

Ale toto není platba zvenčí ani ven, ale vnitřní transakce-odměna přímo od banky, takže možné to je. Stejně jako vrácení poplatku za únorové vedení účtu, to mi také dorazilo stejně jako mnohým odtud až v půlce března.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 23. 3. 2022 10:50

Důkaz, že nekecám:
Přílohy
Sberbank - odměna za mobilitu.gif
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod evelista 23. 3. 2022 11:06

tak urcite se o to prihlas az se otevrou moznosti.
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod beet 23. 3. 2022 13:07

dinkylinky píše:Mám dva dotazy k výplatě vkladů ze zkrachovalé Sberbank.
1/ Kopírují si v Komerční bance na pobočce občanský průkaz nebo jen zkontrolují údaje?
2/ Předpokládám, že kód banky, z které peníze přišly na Váš účet z garančního systému, patří ČNB (tj. 0710). Díky

U mě ho slečna kopírovala.
beet
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drummond 23. 3. 2022 13:09

Peníze mi přišly z KB, nikoliv ČNB
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 23. 3. 2022 13:27

evelista píše:tak urcite se o to prihlas az se otevrou moznosti.

Mě tu odměnu za mobilitu sami od sebe v KB vyplatili, když jsem si šel pro výplatu zůstatku (viz. můj příspěvek na předchozí straně). Přihlašovat se o to už tedy nemusím :-)

-- 23. 3. 2022 13:29 --

beet píše:
dinkylinky píše:Mám dva dotazy k výplatě vkladů ze zkrachovalé Sberbank.
1/ Kopírují si v Komerční bance na pobočce občanský průkaz nebo jen zkontrolují údaje?
2/ Předpokládám, že kód banky, z které peníze přišly na Váš účet z garančního systému, patří ČNB (tj. 0710). Díky

U mě ho slečna kopírovala.

Každá pobočka KB k tomu přistupuje tedy asi jinak, mě ho nekopírovali a byl jsem tam tento týden.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod saabik 23. 3. 2022 14:13

Spíš bych si tipnul, že kdo má účet v KB, tomu OP nekopírují, zbytku ano.
Mně ho taky nekopírovala. Ale zřejmě proto, že už účet v KB mám...
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 23. 3. 2022 14:25

Tím to nebude, já v KB účet ani nic jiného nemám, peníze jsem si nechával převést do ČSOB.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod evelista 23. 3. 2022 14:47

28.2 je blok , vypis se preda na garancni fond, z fondu vytahnes i penize co tam k 28.2 nejsou, docela bordel.
evelista
Nadšenec

Odeslat příspěvekod LaNov 23. 3. 2022 22:49

Datum účtování nemusí odpovídat datum připsání na účet (valuta), což je i tento případ - viz Milošův výpis. JInými slovy: nárok na to zjevně měl, jen mu to připsali dodatečně.
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lenka_2 24. 3. 2022 12:33

Dneska mi v KB vyplatili zůstatek ze Sberbank. Byl to jenom úrok za únor (jistina převedena ještě v únoru), poplatek za vedení účtu byl vynulovaný, ovšem poměrnou část odměny za věrnost mi nedali. Ještě jim nechám nějaký týden a pak holt asi přes FA.
OP si nekopírovali.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 3. 2022 13:44

Poměrná část odměny za věrnost je bez šance, protože toto poměrné vyplacení za méně než 12 měsíců podmínky u této odměny připouštějí pouze tehdy, pokud by sama Sberbank odměnu ukončila. To se nestalo, bance byla jen omezena činnost z moci úřední, účty navíc dále existují, jen jsou zmraženy a o jejich osudu není rozhodnuto. Takže než budeš cokoliv na FA podávat, tak si ty podmínky odměny přečti, ať se zbytečně neztrapníš :). Už se to zde ostatně diskutovalo.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Lenka_2 24. 3. 2022 16:30

Co kdyby třeba celý leden bance nefungovala platba kartou? Podle tvé logiky by nikdo z klientů nesplnil podmínky, takže by nikdo neměl nárok na odměnu. Navíc by se všem přerušil streak, takže by mohli začít zase od nuly.
Pravidla kupodivu explicitně nezmiňují, co se bude dít v případě ztráty licence, stejně jako nezmiňují tisíce jiných možných příčin na straně banky, které by mohly plnění podmínek zhatit. Přesto duch pravidel dává návod: přestane-li klient plnit podmínky z příčin na své straně, dostane kulový. Přestane-li plnit z příčin na straně banky, dostane poměrnou část.
Lenka_2
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka