Sberbank CZ

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 24. 3. 2022 16:51

Mě by teď spíš zajímalo, jak to bude s poplatky za vedení účtu. Na webu Sberbank je stále jen ta prvotní informace "Tato otázka je momentálně v řešení. Banka se pokusí minimalizovat negativní dopad na své klienty." Konec měsíce se rychle blíží a podmínky aktivity v březnu nikdo nesplnil.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 24. 3. 2022 20:30

V oddílu Komerční úvěry a dokumentární obchody jsou uvedeny už i další informace, nicméně jsou relevantní i pro běžné účty pro retailové klienty:
Účtuje banka poplatky za služby?
Záleží na typu služby. Obecně nejsou účtovány poplatky, které souvisejí se službami, které klient nemůže využívat (internetové bankovnictví, karty, vedení účtu, committment fee). Poplatky za potvrzení nebo úkony, která banka pro klienta vykonává, jsou standardně i v této době účtovány.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod DrumSession 25. 3. 2022 18:23

Netuším jestli to někomu pomůže, tak snad jen pro info
https://www.mesec.cz/clanky/sberbank-fu ... n-pasivne/
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 31. 3. 2022 00:52

Jestli to někoho zajímá, https://www.sberbank.cz/-/media/files/s ... 4_2022.pdf (jsou ve skutečnosti podmínky úročení SÚ, ne podmínky pro BÚ).

Ani jsem to moc nečetl; chápu to tak, že snižují dlužené úroky – ale vůbec mi není jasné, proč tu akci zkrátka nenechali doběhnout bez dalšího zvýhodnění.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 31. 3. 2022 16:24

Chtěl jsem se na to pro zajímavost podívat, ale ten link https://www.sberbank.cz/-/media/files/s ... 4_2022.pdf nefunguje.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 31. 3. 2022 19:07

Někteří po nich asi budou vymáhat i úroky, proto je takticky snížili. Předchozí podmínky úrokového zvýhodnění SÚ měly časově omezenou platnost?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 31. 3. 2022 22:41

Předchozí automaticky skončily k 31. 3., nebylo potřeba nic vydávat.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod davsopl 1. 4. 2022 12:20

Dnes jsem stáhl výpis z IB. Je vedený za březen. Nejenomže nesedí částky, ale jsem tam i v nepovoleném debetu -0,01 Kč. Přes KB vyplacena poslední 1000 Kč v hotovosti. Zůstatek dle KB by měl být +0,12 Kč. Takže brzy reklamace přes infolinku, posléze pokud to nedají dohromady FA.
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 1. 4. 2022 20:27

Mě na březnovém výpisu všechny pohyby sedí. Zůstatek jsem si nechal převést na jiný účet, konečný zůstatek mám 0,-Kč.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod LaNov 2. 4. 2022 10:36

davsopl píše:Dnes jsem stáhl výpis z IB. Je vedený za březen. Nejenomže nesedí částky, ale jsem tam i v nepovoleném debetu -0,01 Kč. Přes KB vyplacena poslední 1000 Kč v hotovosti. Zůstatek dle KB by měl být +0,12 Kč. Takže brzy reklamace přes infolinku, posléze pokud to nedají dohromady FA.

Reklamace kvůli 13 haléřům? Z vás budou mít radost ...
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drummond 2. 4. 2022 22:53

S překvapením jsem zjistil, že mám v IB výpis za březen, z něhož je patrné, že jsem 9.3. dostal peníze z garančního fondu, nicméně za těch 9 dní tam naskočil úrok ve výši 0,02 Kč. Myslel jsem si, že účet je na nule. Máte s tím někdo zkušenost? Co mám jako s těmi 2 halíři dělat? To mám jít do KB znovu, ať mi to přepošlou? Kvůli 2 halířům budu vypadat jak úplný idiot. A když je tam však nechám, tak mi bude zase psát garanční fond doporučený dopis, že mám nevyzvednutý zůstatek. Řešil někdo něco podobného? Díky
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod mlrs 3. 4. 2022 07:50

Probihalo tam ted ruzne preuctovani toho vyberu fondu a nejaky den byl clovek v minusu a pak se to opravilo a taky jsem nejakou korunu v plusu.

Kazdopadne cokoliv tam zustane, tak uz neni predmetem jakehokoliv vyberu z garancniho fondu -> tam proste sel clovek jednou a hotovo.

Cokoliv takto vznikne a clovek by to chtel, tak se jako ostatni bude muset prihlasit do jeste nezapocateho insolvencniho rizeni = nema cenu nad tim vubec uvazovat (zvlast kvuli halerum - to by udelal asi jen uplny trouba).
mlrs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlkoslav 3. 4. 2022 07:55

Jakože su trouba? :kuk:
Přece tam ty tři halíře puťkovi nenechám! Aby za to tak nakoupil nějaký jachty! :pozor :lol:
vlkoslav
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka