WPB - je důvod se znepokojovat?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod filip893 17. 5. 2013 06:56

Tohle už vypadá zajímavěji, jestli v MSD probíhá jen kontrola, tak s WPB zahájila ČNB rovnou správní řízení. To už není taková sranda, zvláště když se to týká tak základní věci jako je navyšování základního kapitálu.

http://www.motejlek.com/uz-to-nejsou-je ... pb-capital
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 17. 5. 2013 12:23

Je to trochu zvlastni pocit, kdyz tam ma clovek penize a nemuze si prihodit dalsi, pricemz vybrat muze. Jestli to není jasny signal..
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod vilass 17. 5. 2013 17:42

Tak já mít peníze ve WPB, tak na nic nečekám a převedu to pryč..dokud to ještě jde..myslím , že to dopadne jako v MSD..a není to náhoda, ale koordinovaná a předem připravená akce, podle mne..prostě tyto "kampeličky"
byly "trnem v oku" bankám, protože nabízely " nehorázné" úroky a odebíraly klienty bankám..a to se neodpouští.
vilass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod saabik 18. 5. 2013 13:13

Kvůli několika desetinám procent špatně spát, vaše volba:). A nedaj si říct, a nedaj si říct...
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 18. 5. 2013 13:50

Proč špatně spát, když má člověk jistotu návratnosti vkladu včetně úroků? Ve skutečnosti je těch pár desetin mezi těmi účty jediným rozdílem, riziko je u všech bank i záložen stejné. Možná spíš naopak, FPV záložnu v pohodě pokryje, větší vytunelovanou banku typu ČS nebo KB by nepokryl.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 18. 5. 2013 14:56

vilass píše:podle mne..prostě tyto "kampeličky"
byly "trnem v oku" bankám, protože nabízely " nehorázné" úroky a odebíraly klienty bankám..a to se neodpouští.

jistě :-) ty tebou nazvané nehorázné úroky byly jen max. na to, aby se přihlásilo co nejvíce ovcí, kterým je zase nějaký rádoby ekonom, předseda apod. mohli s úsměvem na tváři vytunelovat.. Být to na mě, tak družstva z fondu vyškrtnu a ať si všichni členové hrajou za 4% o nervy :-) A nebo nejlépe družstevní záložny rovnou zakázat :-))
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod filip893 18. 5. 2013 15:06

Nebyla tvojí babičkou Věra Pohlová?
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod chjoo 18. 5. 2013 15:14

Tak to já zas považuji za „nehorázný“ úrok ten, co dávají banky (kolem 0,1%) a být úplně na “mě“, tak zakážu právě banky. :-) ;-)
Pojďte do muzea.
chjoo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 5. 2013 15:21

Pojďte do muzea.

Dneska je vstup zdarma :)
http://www.nm.cz/Hlavni-strana/Novinky/ ... -2013.html
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod saabik 18. 5. 2013 19:53

xls píše:Proč špatně spát, když má člověk jistotu návratnosti vkladu včetně úroků? Ve skutečnosti je těch pár desetin mezi těmi účty jediným rozdílem, riziko je u všech bank i záložen stejné. Možná spíš naopak, FPV záložnu v pohodě pokryje, větší vytunelovanou banku typu ČS nebo KB by nepokryl.

Ale notak. Copak si opravdu myslíš, že by stát nezachraňoval takovou spořitelnu? Buď si jistej, že zachraňoval. Škody napáchaný padnutím by byly daleko větší než nalití peněz pro záchranu.

-- 18. 5. 2013 20:55 --

dr._lukas píše:
vilass píše:podle mne..prostě tyto "kampeličky"

jistě :-) ty tebou nazvané nehorázné úroky byly jen max. na to, aby se přihlásilo co nejvíce ovcí, kterým je zase nějaký rádoby ekonom, předseda apod. mohli s úsměvem na tváři vytunelovat.. Být to na mě, tak družstva z fondu vyškrtnu a ať si všichni členové hrajou za 4% o nervy :-) A nebo nejlépe družstevní záložny rovnou zakázat :-))

Ať si záložny podnikaj. Ale ať nepoužívaj ochrany bankovních vkladů, když jejich podnikání je diametrálně odlišný od chování bank. Dvojí metr podnikání, stejná ochrana. To není správný
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Thom 18. 5. 2013 20:35

Ale bylo by to vůbec přípustné, aby banky pojištěné byly a záložny ne?
Jjá myslím, že záložny smysl mají. Ale když jsou rovné podmínky ochrany, měly by za ni stejně platit a regulátor stejně dohlížet.
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod vilass 19. 5. 2013 10:43

Ty nehorázné úroky jsem dal do uvozovek, jako ironii..A záchrana velkých bank zde už byla, nevím, zda si pamatujete záchranu Komerční Banky", bylo to za vlády soc.dem.(premier Zeman), tuším 2001, nebo tak..tehdy nalill do KB více než 10 miliard Kč a pak prodali Societe General - dodneška je vlastníkem.Vše podle hesla "too big to fall". A děje se tak dodnes i jinde ve světě -namátkou vybírám Royal Bank of Scotland, nebo City Bank(tam "dolili" peníze arabové před 4 lety, výměnou za akcie).Ale to už jsem dost OT, sorry.
Jinak myslím, že WPB i MSD tady toto léto skončí a do Vánoc dostanem vyplaceny peníze i s úroky.
vilass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod LuiS_666 19. 5. 2013 11:18

Je tam ale jedna dost podstatná výnimka. Too Big to Fall sa napr. vláde USA ku*va vyplatil...

V ČR a na Slovensku potom tie "ozdravené" banky predavali za korunu hneď dva, kdežto napr. v USA ich zatiaľ podojili na následných dividendách.
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 6. 2. 2014 15:52

Zrovna dnes přišlo mailem:

Informace členům WPB Capital píše:Vážení členové,

velmi si vážíme důvěry, kterou máte v naše spořitelní družstvo a kterou nám projevujete. Jelikož stále trvá předběžné opatření ze dne 15. 5. 2013, které WPB Capital zakazuje mimo jiné přijímat nové vklady, poskytovat nové úvěry nebo navyšovat základní kapitál formou dalších členských vkladů (ačkoli právě toto by napomohlo ještě více ke zvýšení stability a bezpečnosti družstva), znamená pro nás v této nelehké situaci mnoho podpora Vás, našich členů.

Dne 6. 2. 2014 se na WPB Capital obrátil jeden z členů, který na podporu WPB Capital vytvořil petici a požádal nás o její zpřístupnění také ostatním členům. Rádi bychom Vás proto touto cestou informovali, že zmíněná petice je k nahlédnutí na webových stránkách http://www.petice24.com/petice_na_podpo ... ho_drustva. Pokud budete se zněním petice souhlasit, můžete ji i Vy podpořit Vaším podpisem.

Děkujeme Vám za pozornost, kterou jste tomuto sdělení věnovali, a přejeme Vám pěkný den.

S pozdravem

Ing. Michal Čejka
Obchodní ředitel
WPB Capital, spořitelní družstvo

WPB Capital, spořitelní družstvo je silná a stabilní finanční instituce, která v ČR funguje už od roku 1999. Její činnost je pod dohledem ČNB, výsledky společnosti jsou pravidelně auditované nezávislým auditorem. Vklady členů jsou ze zákona pojištěny a podléhají stejnému režimu ochrany vkladů, jako je tomu v bankovním sektoru. WPB Capital, spořitelní družstvo je držitelem řádné licence ČNB.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod alexpraha 7. 2. 2014 07:32

WPB - je důvod se znepokojovat. A hodně velký. Státu mohou vytéct nervy a požadovat po družstevnících, aby svým podílem sanovali škody. Jednoho ne se to stane, viz Kypr.
alexpraha
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka