Axa banka + přechod k UCB na Multikonto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 10. 8. 2011 11:37

V Axe už bankování v ČR asi vzdali ...

montie píše:Aby se ten výpis vygeneroval je potřeba alespoň jedna transakce, takže to tak udělám a začerňovat asi ani nebudu. Chtěl jsem se hlavně ujistit, že nějaké vygenerované pdfko vůbec uznávají jako doklad, abych to pak nemusel zbytečně doplňovat. Díky oběma za rady.

Jistě, jde jen o "ověření adresy", takže na výpisu nemusí být žádné transakce (no u mbank tam musí být alespoň jedna, aby šlo výpis do PDF dostat...
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod josh.viklef 10. 8. 2011 13:05

Patrik: Ma tam Zuno, je uplne dole..nemaj to serazeny podle cisel
josh.viklef
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 10. 8. 2011 13:55

Aha, dik. Penize jsou uz na ceste :)
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod filip893 22. 8. 2011 10:53

Dnes se na webových stránkách AXA objevila nová informace o úročení. Pásma do 3 mil s 2% p.a. a nad 3 mil s 1,3% zůstávají, nově je tam bonus na konci roku 0,3% p.a.

Bonus na konci roku 0,3% p.a. - vyplácený na konci roku, vypočítaný z průměrného zůstatku klienta na jeho účtu v roce 2011. Celková úroková sazba tak činí až 2,3% p.a.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 22. 8. 2011 11:07

tak ze bych zase presouval zpet? :shock:
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod filip893 22. 8. 2011 12:18

Akce letní on-line bonus končí 24.8. V této akci při založení konta přes web a následném vložení alespoň 10k Kč na nově založené Axa konto se vyplácí do 15.10. 250 Kč bonus.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod Czulibrk 22. 8. 2011 16:00

Nevíte někdo náhodou, za jak dlouho od objednání na infolince dorazí karta? Díky.

(při založení konta jsem ji nechtěl, až dodatečně)

edit: Kdyby to někoho zajímalo, karta dorazila za 6 dnů po objednání a dorovnání zůstatku na účtu nad 2000 Kč (nutná podmínka pro vydání karty). PIN prý dojde v extra obálce do několika dnů, tak uvidíme.
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jazzmaker 24. 8. 2011 15:57

PatrikChrz píše:tak ze bych zase presouval zpet? :shock:

Když tak o tom přemýšlím, tak těch 0,3% by mělo vynahradit to, co zaplatim na dani. A pak se tedy AXA vyrovnává s nabídkou Zuna. Myslím si to správně? Nijak jsem to nepočítal, ale jen tak hrubým odhadem... Zítra tu mám mít kurýra ze Zuna, tak abych věděl, kam to mám teda nakonec poslat :-)
jazzmaker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tech778 25. 8. 2011 09:18

Já si AXU zřizoval na pobočce, kromě občanky po mě nic nechtěli, aktivační obálka pak přišla poštou. Jen to bylo jak u zpovědi :lol: Nemám rád pojišťováky, ale takhle do mě hučeli i při prodeji boninvestu v České Spořitelně. Zlatý Fio, tam to bylo (a zatím je) bez keců.

Teď přemýšlím o Zunu, ten termíňák na 6 měsíců za 3,5% mě docela láká :) Jen se mi nechce do dalšího setkání s bankovními agenty, i když u mBank to bylo v pohodě.

U AXI mi vadí nemožnost zasílání informací o pohybu na účtu (nebo sem na to nastavení nepřišel), příšerný způsob přihlašování, kdy se mi často stane že něco zvořu a trochu i ty papírový výpisy.

Když se tak zamýšlím, na to kolik mám peněz mám nějak hodně účtů, Zuno bude čtvrtej :-))
Intel Core i3-530, GA-H55-UD3H, Kingston 2x2GB DDR3 1600 MHz HyperX CL9, Seagate 7200.12 1TB, Sapphire ATI Radeon HD 5670 512MB GDDR5, Seasonic SS-400ET-F3 (80Plus Bronze), CoolerMaster Sileo 500, Windows 7 Home Premium CZ 64bit
tech778
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tokram 25. 8. 2011 10:44

jazzmaker: V tom porovnání AXY a ZUNA je potřeba brát do úvahy zůstatek na AXE po celý rok. Protože denní bonus je 0,3% /365 * průměr za celý rok a připíší ho jen za období 22.8.-31.12., tak je výhodnější pro ty, co začátkem roku na AXE měli více peněz a potom je odsunuli a teď mají málo (bonus bude více než 0,3% p.a.) proti těm, co měli konto (skoro prázdné) a teď tam kvůli bonusu přesunou větší částku (bonus se bude blížit 0,1% p.a.).
tokram
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 25. 8. 2011 17:14

S tou "akcí" si snad dělají legraci. Nebo si opravdu myslí, že jsou klienti úplně blbí?
Když tak nad tím přemýšlím, je to alespoň dobrý impuls se na to pořádně podívat, nechat tam nezbytný minimum a zbytek převést na nějakou lepší variantu.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Pan Jan 29. 8. 2011 07:52

Tak koukám, že úrokový bonus 0,3 % je jenom teorií, i když mám velký zůstatek u Axa už od ledna.
"Ve skutečnosti však tento bonus bude výrazně nižší než 0,3 % i v modelovém případě, kdy klient nechal od 1. ledna po celý letošní rok na účtu 100 tisíc korun. Místo aby získal bonus 300 korun, dostane jen zhruba 110 korun. Pro výpočet je totiž rozhodující doba trvání akce, která začala teprve 22. srpna (a končí 31. prosince). "
http://aktualne.centrum.cz/finance/peni ... ?id=712252
Pan Jan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stepano 30. 8. 2011 10:02

Je normální, že v IB AXA nevidím zaúčtování (ani blokaci !!! ) platební operace, kterou jsem provedl AXA kartou před 8 dny?
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 8. 2011 10:57

Blokace Axa neukazuje. Strzeni zalezi na obchodnikovi, takze 8 dni normalni to uplne neni, ale stava se to.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod stepano 30. 8. 2011 11:20

A jak je to s blokacema a rychlostí zaúčtování u ZUNO nebo mBank? s Axou asi končim, jsou to amatéři.
stepano
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka