Axa banka + přechod k UCB na Multikonto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 2. 2012 19:46

Znáte někdo měnu "čínský renmimbi"? Já jsem do dneška neměl tušení, že něco takového existuje :shock: . Znám akorát čínský jüan.
Přílohy
snimek.png
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod libol 13. 2. 2012 19:52

renmimbi je měna, jüan je jednotka
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 13. 2. 2012 19:53

a wikipedie tě nenapadla? dva názvy téhož... http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8C%C3% ... _j%C3%BCan
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 16. 2. 2012 20:21

dneska mi volali z AXA že prý jak jsem byl vloni v bulharsku jestli jsem nepoužil kartu na letišti. Po mém ujištění že ne, jenom pro výběr cash z bankomatu mi stejně doporučil sledovat zůstatek na účtě a kdyby se tam něco podezřelého objevilo tak je hned kontaktovat.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 16. 2. 2012 21:42

No a proč ti kartu automaticky nezablokovali a nevydali kartu novou? Kontrolovat..v jejich IB a jejich trapnou neonline kartu by mě vážně obtěžovalo :-D .. A na letišti v Bulharsku jsem před 4 lety platil a nikdy nezpozoroval nějakou černotu.. Platil jsem min rok i v Egyptě na letišti.. a taky dobré
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 16. 2. 2012 22:00

dr._lukas: protože nebyl důvod. Neplatil jsem na letišti a zatím se kartu nikdo zneužít nepokusil. Mluvil o loňském létě, ne o kdykoliv vbulharsku. navíc tam mám 19,90 (a to jenom proto, že mi tam přičetli bonus skoro 17kč ani nevím za co) takže mě je to celkemjedno.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 16. 2. 2012 22:08

:-D Třeba už zkusili a nepochodili :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 16. 2. 2012 22:13

to by se mě asi neptali ale věděli by, ne?
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 16. 2. 2012 22:15

no :-) oni jejich slavní poradci z poboček neumí ani spočítat výnos z penzijka..takže bych byl v Axa společnosti opatrný :-)

Ale asi nezkusili..každopádně, v jiné bance, kde by měli podezření, tak ti zavolají pouze s omluvou a že ti do týdne dorazí karta nová :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 17. 2. 2012 07:51

Ono to placení kartou mám mezer až-až. Začíná to obchodníkem, pokračuje přes zprostředkovatele plateb a různé cizí banky. Na každém kroku je každý zainteresovaný ty data ukrást. Dokud to nějak nebude každá transakce povolovaná třeba přes nezávislý kanál, tak je jediná šance, že to na požádání Visa vrátí a utře obchodník, který měl ty peníze dostat.
Jinak u Axy se z IB nedovíte o pokusech vůbec nic, o provedených operací skoro nic po pár dnech od uskutečnění, a často ani vlastní provedené operace člověk pořádně podle těch údajů nerozklíčuje. Takže stejně jako celé IB naprosto na houby.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 17. 2. 2012 09:59

dr._lukas píše:no :-) oni jejich slavní poradci z poboček neumí ani spočítat výnos z penzijka..

Aha a jak se takovy vynos z penzijka pocita?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod zevlovaci 19. 2. 2012 01:17

ahoj, velmi často čtu, že axa má dobré kurzy při platbě do zahraničí. To byl i jeden z důvodů, proč jsem si ji založil, nicméně teď se snažím ten jejich kurz najít a srovnat ho s čsob a nějak se mi to nedaří.
u čsob jsem našel toto: http://www.csob.cz/cz/Csob/Kurzovni-lis ... =17.2.2012 , ale nějak mi není jasné, se kterou z těch hodnot počítat. Pro axu jsem nic podobného nenašel.
Mohl by mi to někdo objasnit? díky
zevlovaci
Návštěvník

Odeslat příspěvekod filip893 19. 2. 2012 07:16

U naprosté většiny tuzemských bank (včetně ČSOB) se pro výpočet kurzu při platbě kartou používá DEVIZA PRODEJ. Jen CitiBank používá jinou konstrukci a to DEVIZA STŘED +2%.

Kurzy VISA, které používá AXA:

http://www.visaeurope.com/en/cardholder ... rates.aspx

Conversion Fee je 0.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod Karm 19. 2. 2012 07:33

http://corporate.visa.com/pd/consumer_s ... _rates.jsp
Do fee zadat nulu. Jen upozorním že zůstatek není online (počítá se k půlnoci předchozího pracovního dne), v létě jsem taky pozoroval jev kdy mě byla karta odmítnuta i když zůstatek na ní byl dostatečný (jakoby blokace nezaůčtovaných transakcí blokovaly dvojnásob skutečné hodnoty těch plateb),probíralo se to někdy dřív, takže je třeba mít na kartě pro jistotu víc
Karm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod qsubt 4. 3. 2012 23:46

nekolikrat tu bylo poruznu napsano ze AXA karta je vhodna pro platby v zahranici, prave ze uziva dobry smenny kurz.

chtel bych se zeptat, stejny kurz pouziva i kdyz si napriklad objednam zbozi na internetu, tedy za eura? nebo kdyz si dobyju sazkarsky ucet ktery je vedeny v eurech? Nebo v techto pripadech se to pocita "nejak jinak"?
dekuju.
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka