Dobrý den,
narazil jsem na věc, která je podle mého názoru skutečně zvláštní věc o které jsem se ani na stránkách Cetelemu ani při podpisu nedozvěděl a nebyl na ni upozorněn.....
Před necelým týdnem jsem si pořídil kreditní kartu Cetelem. Normálně jsem ji aktivoval platbou v ČR. Když, ale přišlo na platbu do zahraničí objevil se problém. V internetovém bankovnictví jsem si nechal vytvořit virtuální kartu (prodloužil jsem jí dobu platnosti) a zaslal jsem ji našemu dodavateli v USA, který se pokusil provést platbu, ale neúspěšně. Tento proces jsem zopakoval pro jistotu ještě jednou, ale se stejným výsledkem. Proto jsem se obrátil na infolinku Cetelemu, kde mi bylo sděleno, že platba nebyla povolena z důvodu platby za zboží, které daná karta nepodporuje. Co si pod tímto mám představit? Zboží, které z USA nakupuji je přitom zcela bez žádných zákazů nebo celních omezení (nejedná se o žádný alkohol, chem. látky, atd...). V objednávce jsou především hrací karty, DVD a různá kouzla pro děti. Chtěl bych se vás zeptat, jestli je možné, aby karta blokovala platby za nevhodné zboží? Vzhledem k tomu, že mám s těmito info linkami špatné zkušenosti, tak by mě zajímalo, zdali je možné, aby mi mohla karta zablokovat platbu za zboží tohoto druhu? Například, že se jedná o hrací karty, které by se mohli považovat za zboží hazardního charakteru, a proto by mohlo dojít k zablokování platby? Řeší banka u kreditních karet tyto platby? Aby zabránila zneužití půjčovaných peněz někým, kdo bude vystupovat pod falešnou identitou, případně předloží kradené doklady?
Děkuji předem za jakoukoli odpověď
S pozdravem
Vojtěch Šika