Cetelem kreditní karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod taylor729 24. 12. 2016 14:18

Nechapu proc to neorovozuji paralelne. Byla to jejich konkurencni vyhoda, nikdo dalsi podobne bezpecnou metodu placení pres net nenabizi. Kdyz umoznuji i alternativu klasického placeni udajema z fyzicke karty, tak odpada drivejsi prekazka v podobe nemoznosti zaplatit na nekterych mistech.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod osobne2 24. 12. 2016 19:01

Pravděpodobně předpisy EU a pravidla karetní společnosti, nejspíš půjde o to, kdo hradí škodu v případě neoprávněné internetové transakce bez 3DS.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod eR99 24. 12. 2016 19:14

Virtuální karta byla pro mě dost nespolehlivá. Díky diskutabilnímu "zabezpečení" jsem s ní několikrát nezaplatil. Celkově spíše opruz, než přínos.
eR99
Nadšenec

Odeslat příspěvekod avathar 24. 12. 2016 20:13

Přesně, úplně super zabezpečení, když se s tím nedá pak zaplatit....
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod Franklin 24. 12. 2016 21:03

3D Secure by šlo zapnout i na virtuálních kartách, pokud by Cetelem chtěl.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod taylor729 24. 12. 2016 22:45

Prave myslim ze by se virtualni karta a 3D secure na plastovy mohli vhodne doplňovat.
Jasny ze jsou pripady kdy to s VK nejde. Treba kdyz pro vyuziti jizdenky nakoupeny pres net je nutne v okamziku vyuziti predlozit fyzickou kartu (vlak v anglii, nektere letecke spolecnosti).
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod malda 27. 12. 2016 10:04

Je to skoda. Ted me ale napada dalsi vec - budou ted platby na internetu mozne pouze s 3D secure, nezjistoval jste to uz nekdo?

Spousta zahranicnich obchodniku kde nakupuju 3D secure nepodporuje, vlastne ani PayPal... Tam jsem virtualni kartu ocenil (i kdyz to byla dost casto obstrukce, treba strhavani castek z objednavek z Amazonu po jednotlivych polozkach...).
malda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod osobne2 27. 12. 2016 12:19

Předpokládám, že na PayPal bude stačit jednou zaregistrovat kartu přes 3DS.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod malda 27. 12. 2016 14:36

Tak treba qwertee ted s cislem plastu a aktivovanym 3D Secure neproslo...

EDIT: karta pry nebyla aktivni pro transakce terminalem... tak treba to neproslo pro to... jdu to zkusit zaregistrovat do paypalu, tam se taky dela autorizacni platba :-)

EDIT2: PayPal potom prosel. I na infolince sdelili, ze internetove transakce budou povoleny a zjevne uz tedy povolene jsou.
malda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wit.cz 28. 12. 2016 11:33

Mammooth píše:Realita je takova, ze ti odmenu umozni zmenit hned po vydani karty a pak vzdy jednou za kalendarni rok. Bud je to nedorozumeni mezi eon a cetelem nebo jen tajny bonus pro nas, asi jako odpousteni mesicniho poplatku (nikoliv u eon, kde by se zadny platit nemel) pri vyrovnanem uctu nebo preplatku na konci zuctobaciho obdobi.

Už to vidím v IB :-) Jen jsem nechtěně přehlídl tu podmínku internetových plateb, za které jsou 3%. Moje chyba. To je pak ta karta stejná jako obyč cetelemka, akorát tady nemusím vyrovnávat zůstatek před koncem měsíce, což ale stejně dělám i tak. Tak mám dvě cetelemky no :-)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mikka1 28. 12. 2016 11:53

Zdravím. Volali z Cetelemu, že mi schválili tu Alza kartu. Přijde za cca 10 dní. Paní byla celkem v obraze a byla první, kdo si byl vědom chyby ve smlouvách ohledně poplatku za tu kartu. Správný poplatek píší i v mailu.
Oproti číslu občanky mi i nadiktovala variabilní symbol.
Prosím potvrďte mi někdo, že mám ten úvěr splatit na 1021018458/5500 a uvést ten variabilní symbol. Že víc není potřeba. Myslím, že bych to tak stihla zaplatit do konce roku.
Děkuji.
Mikka1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 28. 12. 2016 12:02

Č. účtu je OK.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Mammooth 28. 12. 2016 16:24

wit.cz píše:
Mammooth píše:Realita je takova, ze ti odmenu umozni zmenit hned po vydani karty a pak vzdy jednou za kalendarni rok. Bud je to nedorozumeni mezi eon a cetelem nebo jen tajny bonus pro nas, asi jako odpousteni mesicniho poplatku (nikoliv u eon, kde by se zadny platit nemel) pri vyrovnanem uctu nebo preplatku na konci zuctobaciho obdobi.

Už to vidím v IB :-) Jen jsem nechtěně přehlídl tu podmínku internetových plateb, za které jsou 3%. Moje chyba. To je pak ta karta stejná jako obyč cetelemka, akorát tady nemusím vyrovnávat zůstatek před koncem měsíce, což ale stejně dělám i tak. Tak mám dvě cetelemky no :-)

Presne tak. Taky mam 2. Byl jsem dlouho liny shanet druhou zas nejakym nakupem na splatky, navic nic nepotrebuji a tahle nabidka tim padem prisla velmi vhod. :-)
Mammooth
Návštěvník

Odeslat příspěvekod nikko 29. 12. 2016 22:26

Na jaký účet mám poslat peníze, když chci na kreditní kartu Alza vrátit všechny peníze, které jsem v daném měsíci utratil (abych neplatil žádné úroky)? Je to účet 1021018458/5500 s příslušným variabilním symbolem nebo účet 27-4908530237/0100 ?
Děkuji za rychlou informaci :-)
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Franklin 29. 12. 2016 23:23

Pokud by ses více snažil, odpověď bys snadno našel na této stránce:
https://www.cetelem.cz/kreditni-karta/p ... eni-karty/
Franklin
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka