Cetelem kreditní karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Korzaik 11. 2. 2017 20:54

Franklin píše:Musíš dotlačit Alzu k tomu, aby použili standardní cestu: tj. Alza vytiskne smlouvy, dá je k podpisu klientovi a Alza to pošle do Cetelu. Pokud je v Alze špatně proškolený pracovník, tak musíš trvat na tom, aby se tě ujal jiný — proškolený.

Já mám tu alzu fakt z ruky, takže bych nejradši využil možnost A) poslat to do alzy poštou, ale mám nastavený osobní odběr, tak nevím, jestli to nevadí. Případně možnost B ) poslat to v té nadepsané obálce do Cetelemu.
Korzaik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jumpmans 11. 2. 2017 20:57

Korzaik píše:Přátelé, kam byste teda poslali ty smlouvy, do Alzy nebo do Cetelemu?

Nejlepe na obe mista. Ja poslechl lidi z alzy a poslalto do cetelemu, ktery obratem zbozi zaplatil a dopadlo to tak ze alza tu platbu nedokazla sparovat a objednavku stornovala. Pry jim cetelem nedal vedet. Dali to do poradku az po vyhruzce trestnim oznamenim a pote co jsem tam dojel osobne.
jumpmans
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Korzaik 11. 2. 2017 20:59

To je asi blbost, pokud pošlu smlouvy dvakrát, tak jim v tom udělám ještě větší zmatek a nebudou vědět, které mají potvrdit.
Korzaik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomason87 11. 2. 2017 22:05

Tak já to pro změnu dal do Alzy, ta to evidentně neposlala do Cetelemu a ten neotevřel úvěr. Zboží jsem dostal, tak nezbývá než doufat, že jim to v nějaký chvíli vyjede jako neuhrazená položka a začnou to řešit.
Tomason87
Nadšenec

Odeslat příspěvekod nikko 11. 2. 2017 22:06

Korzaik píše:To je asi blbost, pokud pošlu smlouvy dvakrát, tak jim v tom udělám ještě větší zmatek a nebudou vědět, které mají potvrdit.

Já bych doporučil poslat smlouvu poštou do Alzy.
Mám takovou zkušenost: smlouvu jsem poslal do Cetelemu, ten ji schválil a za pár dní poslal Alze peníze za zboží. V e-shopu Alza.cz byla u mé objednávky poznámka "uhrazeno", přesto mi žádné zboží neodeslali a po nějaké době mi dokonce sami objednávku zrušili (bez upozornění). Peníze sice na svém účtu měli, ale Cetelemu je nevrátili. V Cetelemu mi řekli, ať si to vyřídím v Alze.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Korzaik 11. 2. 2017 23:21

Hmm, koukám, že nejsem sám, kdo s tím má problém.
Každopádně se děsím toho, co za lidi to otevírá a pracuje s osobními údaji v té alze, když je to adresa na pobočku na Praze 7.

Asi to otevře brigádník, uvidí ofocenou občanku a řidičák, tak si to blejskne mobilem a pak to předá účetnímu oddělení.
Korzaik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod barnyss 12. 2. 2017 00:42

Já jsem 30.1. vytvořil na alze objednávku za cca 1050,- Kč, jako způsob dopravy uvedl Balík na poštu, způsob platby "Žádost o otevření Alza karty". Při vyplňování webového formuláře k Alza kartě jsem měl přednastavený (nezměnitelný) úvěr. limit 7000,- Kč. Následně mi poštou přišla smluvní dokumentace k podpisu s limitem 65000,- Kč. Volal jsem a emailoval na Cetelem i Alzu, že takový velký limit nechci, nikdo s tím nechtěl (údajně nemohl) nic dělat. Tak jsem smlouvy podepsal a s kopií občanky, řidičáku a výpisu z mého bankovního účtu poslal poštou na ALZU dne 9.2. No a včera 11.2. jsem od české pošty obdržel SMS, že převzali k přepravě balík, koukal jsem se na sledování zásilek a bylo to podané 10.2. Stav objednávky u Alzy - "Uhrazeno, odesláno". Tak jsem zvědav, jak to bude dál s kartou - v klientské zóně Cetelem ji mám ve stavu "žádost" (já už jednu Cetelemku mám z dřívějška).
barnyss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod taylor729 12. 2. 2017 03:04

Barnyss: staci pak poslat cetelemu mail, obratem uverovy ramec sníží.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod Franklin 12. 2. 2017 03:08

Tak Cetel je poměrně vychytralý. Nulová možnost volby na začátku, vysoký úvěrový limit. Tím se snižuje možnost získání úvěru jinde a zvyšuje se šance, že klient bude nakonec platit úroky právě u Cetelu. Kolik lidí si ten úvěrový limit aktivně sníží? Ještě že ta jejich karta má své výhody, jinak bych se tomuto finančnímu ústavu vyhnul obloukem.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod eR99 12. 2. 2017 09:20

Pokud už někdo žádá o KK Cetelem, tak by pro něj neměl být takový problém uvěrový rámec snížit uskutečněním jednoho telefonátu. Zase takový problém v tom nevidím. Podstatné je, že to jde a vcelku velmi snadno.
eR99
Nadšenec

Odeslat příspěvekod stepano 12. 2. 2017 12:29

Objednával jsem EON a paní z Cetelemu se mě ptala jaký chci počáteční limit (s tím že maximum je 50000 s možností navýšení po 3 měsících)
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Korzaik 14. 2. 2017 19:35

Hmm, tak to vypadá, že alza a cetelem si ještě neschválili papíry a mně mezitím stornovali objednávku.
Korzaik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jerry666 14. 2. 2017 19:41

To se mi také stalo, ale Alza mi zvládla to storno zrušit.
jerry666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Korzaik 14. 2. 2017 20:31

Sama od sebe, nebo jsi tam musel volat?
Korzaik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jerry666 14. 2. 2017 22:00

Samo se nic nestane. :-) Myslím, že jsem jim psal...
jerry666
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka