Cetelem kreditní karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod nikko 20. 2. 2017 16:33

edenboy píše:...Druhý dotaz se týká bonusů za použití karty. Pokud se dostanu na konci měsíce do kladného zůstatku, jakým způsobem lze bonus použít?

Bonus za útratu v předcházejícím měsíci se ti automaticky připíše na účet na začátku nového měsíce. Tyto peníze (bonus) se po připsání chovají stejně, jako když si sám na účet pošleš vlastní peníze.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod edenboy 20. 2. 2017 16:49

A "vlastní" peníze se chovají tak, že nejprve se čerpá z nich a potom teprve z úvěrového rámce?
edenboy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wit.cz 20. 2. 2017 19:43

samozřejmě, tohle není bonusovej kredit u operátora
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod Danile162 21. 2. 2017 10:43

to chlapec z ráje : Otázka není správně položena. Z uvěru nečerpáte žádné vlastní prostředky. Banka připsáním získaného bonusu sníží Váš dluh.
Danile162
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod edenboy 21. 2. 2017 13:31

Ta otázka byla míněna pro případ, že se pro připsání bonusů dostanu na kladný zůstatek. Např. na konci měsíce bude připsán maximální bonus 400 Kč a zároveň budou splaceny všechny debetní položky průběžným splácením. Při další platbě kartou např. 300 Kč pak nečerpám z úvěrového rámce, ale z kladného zůstatku. Je to tak?

K tomu průběžnému splácení směřoval i ten můj první dotaz. Není mi úplně jasné, jak banka rozezná pravidelnou měsíční splátku zboží na splátky (podle specifických podmínek - v mém případě 569 Kč po dobu 10 měsíců) a úhradu platby kartou, když všechny platby mají stejný variabilní symbol.
edenboy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 21. 2. 2017 14:18

To je takový problém tedy poslat splátky dvě, jednu oněch 569,- Kč a ve druhé zbytek, zvláště když ta splátka zboží je splatná nejspíš do 17. a splátka kreditky do 25. (pokud chci využít bezúročné období) nebo do konce předchozího měsíce (pokud nechci platit za vedení)?

Jinak to banka nejspíš rozezná právě podle té výše splátky, a pokud se to pošle ve splátce jedné, jde to nejdříve na tu pravidelnou splátku a zbytek na kartu.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 21. 2. 2017 14:50

edenboy: zbytečně se v tom šťouráš, je to přesně tak, jak si myslíš a píšeš
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod LuiS_666 21. 2. 2017 18:25

Přidám mou zkušenost se zakládáním Alza karty. Přiznám se, že jsem měl s ohledem na popsane zkušenosti bobky z průtahů.
Dnes v 15.20 objednano,
- v 15.30 vyplněna zadost přes mobil. Obratem doručen email o individuálním posouzení (nemám v CR trvalý pobyt, ani občanku).
- V 15:45 email od Cetelem, ze žádají kopii občanky a přechodného pobytu.
- V 16.00 odesláno.
- V 16.35 info o předběžném schválení, limit 55tisic.
- V 16.45 potvrzení objednávky s dodáním následující den.
- V 17.30 návštěva Alzy v Holešovicích, tisknu lísteček nakup nákup na splátky.
- V 17.45 vše vyřízeno, dopracovali jsme doklady a udělali obezlicku k chybějícímu výpisu z účtu.
Kdyby měli tovar skladem odcházím s ním.

Zaverem si troufám říct, ze teoreticky by tu kartu šlo vyřídit přímo na pobočce.

Za mě s procesingem maximální spokojenost.
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomason87 21. 2. 2017 20:18

ano, do této chvíle jsem to měl taky v pohodě, pak se na 14 dní někam zatoulaly papíry mezi Alzou a Cetelem, ale pokud na kartu nespěcháš, tak je to asi jedno.

také aktivace byla zážitek - po telefonu na automatickou linku byla karta "aktivována", ale ještě čtyři dny nefungovala. Musel jsem opět řešit přímo s operátory, kteří na ní museli odblokovat platby na terminálech a internetu!

ad výpis - jakou obezličku? po mě to vůbec nechtěli.
Tomason87
Nadšenec

Odeslat příspěvekod LuiS_666 21. 2. 2017 20:37

No pokud zítra obdržím tovar, tak považuji kartu za schválenou a vše je jen příprava plastu.

Papíry jsem dával do rukou povařeného pracovníka Cetelemu, neměly by se nikam zatoulat - podpis a dokumenty byly na místě ověřeny pracovníkem Cetelemu, tudíž není potřeba čekat na další ověření.

Co se týče dokladů, v info emailu byl prostřednictvím odkazu uveden seznam potřebných dokumentů pro ověření. Součástí byl i výpis z účtu (nejspíš jako cizí státní příslušník mam striktnější podmínky), to jsem samozřejmě neměl sebou - nicméně na základě upravené smlouvy (přibyl podpis odpovědného pracovníka) již tento výpis nebylo potřeba.

Děkuji za informaci k aktivaci, budu rovno kontaktovat operátory.
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mikka1 21. 2. 2017 21:17

Uver predschvali a vydaji zbozi, to ano, ale to prece neznamena, ze ho musi schvalit a vydat KK, navic jim to trva tak 2 tydny...
V podminkach maji donest s sebou druhy doklad a vypis z uctu. Mela jsem to s sebou, taky to nechteli, ani druhy doklad.
V den, kdy KK odeslali, tak sami volali, jak kartu zprovoznit, IMHO driv tam volat nema smysl. Funkcni byla ihned.
Mikka1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod LuiS_666 21. 2. 2017 21:39

Výdej zboží = schválení karty z mého pohledu, neumím si představit ten reverzní proces kdy by ALZA spotřebitele nutila k doplacení ceny tovaru. Defacto by zákaznik v dané situaci disponoval tovarem na základě neuzavřené smlouvy.

Těch dvou týdnu je škoda, nicméně ten dlouhý proces k vydání karty vyplývá již ze smluvních podmínek, kdy termíny jsou více než velkorysé pro první splátku.
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod stepano 21. 2. 2017 22:06

Jak často se dá měnit forma bonusu 2% na vše vs. 3% přes internet?
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod osobne2 21. 2. 2017 23:18

Jednou v kalendarnim roce.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod Tomason87 22. 2. 2017 08:33

Podle mě taky znamená výdej zboží schválení karty (maximálně si dovedu představit snížení limitu). Díky docela ochotné pracovnici Cetelemu jsem se dozvěděl, že dokumenty Alza dva týdny sušila u sebe, možná je i založila, protože je prý i urgovala. Poté, co mi řekla, že papíry dorazily, přišla karta do čtyř dnů. Chtěl jsem kartu mít rychleji pro další nákupy na Alze.
Tomason87
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka