Prevod penez do zahranici, nebo hotovost.

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 26. 2. 2014 15:04

rad bych se zdejsich odborniku zeptal kde ted aktualne nejvyhodneji zakoupit cca 15tis EUR idealne zaslat z uctu v CZK a dostat hotove :D
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod slavo963 26. 2. 2014 15:07

kdyz chces hotovost, tak smenarna(exchange).
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 2. 2014 17:34

Zajímal jsem se o to u Easychange a bylo mi řečeno, že jejich licence neumožňuje kombinovat hotovostní a bezhotovostní obchody. Není tedy možné poslat koruny převodem a vybrat eura v hotovosti nebo obráceně.

Co se výhodnosti směny týče, tak alespoň v Praze vycházejí nejlépe arabské směnárny, hodně jich je v Opletalově a Politických vezňů, já osobně měním v Praha Exchange v Jindřišské a v Alfa Prague v Pánské pasáži (mezi Ovocným trhem a Na Příkopy) případně v Paladiu (nalevo od hlavního vchodu, vstup zvenčí).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod slavo963 19. 3. 2014 17:54

Potrebuji poslat 44liber do UK na ucet vedeny v Barclays
...jak kde za kolik, diky za pomoc...
mam CITI premium, ZUNO, Equa, mBank, FIO
devizovky- Easychange, Fortissimo, Akcenta
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 19. 3. 2014 18:27

Tak u Fortissima to bude za poplatek 4 €, což asi levnější jinde nebude, akorát u této částky nabídnou naprosto příšerný kurz - určitě horší než v bance (no dobrá, snad ne až tak špatný jak třeba u mBank, snad něco na úrovni GEMB), ale i tak to asi vyjde nejsnesitelněji. Anebo se pak s někým domluvit, kdo v UK účet má...myslím, že na fóru už tohle někdo taky poptával.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 19. 3. 2014 18:50

uz jsem na to koukal, fortissimo u castky 44liber mi dalo kurz 33.52, coz neni az tak spatne, IMHO. Hlavne v bankach jsou priserne sazby n
za SHA :

mbank 220
FIO 250
zuno 280
equa 299
citi 300

u akcenty je poplatek 140, ale mam jiz nedotovany cenik a do vyse 1000€ resp. ekvivalent je priplatek 300(mozna by jej odpustili,kdyz jim zavolam)

Doufam, ze kdyz to poslu jako SHA, platba neprijde o moc nizssi? Kolik to muze udelat? Lebo musim poslat presne 44 liber, ale kdyz to dam s poplatkem OUR se nedoplatim
Tak bych poslal o libru dve vice...

//ted koukam i na OUR, mBank nerozlisuje typ zahranicni platby, takze OUR by byl za 220. Sice blbej kurz,ale u 44GBP jsou kurzove rozdily irelevantni(33,67)...
asi to poslu teda pres mbank, aspon nebudu mit problemy, kdyz by eventualne protistrana pozadovala doplaceni castky, kterou ji strhnou a poslani napodruhe par liber me vyjde pekne draho...

ale nebranim se i jinym napadum
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Peťo6 19. 3. 2014 22:09

Škoda že nemáš Airbank, tam je každá zahraničná platba za 100 korún a kurz je 33,471, čo som zbežne na to kukol.. Ale to je skoro to isté jak to fortissimo.
Peťo6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 20. 3. 2014 07:18

Airbank mi z portofilia bezpoplatkovych bank chyba, tak si ucet zalozim :-)
Nie je nejaka akcia na doporucenie?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod karlos-2009 20. 3. 2014 09:32

Zavolej do easychange, oficialne delaji jen usd a eur, ale treba udelaji i libry, i kdyz nevim jak u takove male castky.
Jinak pozor, je rozdil mezi europlatbou a zahranicni platbou, zahranicni platba je drazsi. I europlatbou muzes platit do britanie.
Jestli teda fakt potrebujes, aby prislo 44 liber, tak pak holt musis zahranicni platbu OUR, jinak kdyz das SHA, tak prijemci to prijde klidne i s poplatkem pro prijemce klidne i 1 ci 2 libry mene.
Paypalem mu to nechces poslat?

EDIT:
Airbank ti v tomto pripade nepomuze, pokud chces poslal presne 44 liber, pro zahranicni platbu z cizich men umi jen eura a dolary.

EDIT2:
asi to fortissimo, jestli tam mas uz ucet... to je asi nejlepsi volba z toho, co mas. myslim, ze tam nebude ten poplatek 4€, jednim telefonatem u nich to zjistis, vsak pisou u nich na webu "Zahraniční platby z Vašeho účtu umíme odeslat zdarma."
Naposledy upravil karlos-2009 dne 20. 3. 2014 10:23, celkově upraveno 2
karlos-2009
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Peťo6 20. 3. 2014 09:55

slavo963 píše:Airbank mi z portofilia bezpoplatkovych bank chyba, tak si ucet zalozim :-)
Nie je nejaka akcia na doporucenie?

Bohužial Airbank žiadne akcie na doporučenia nemáva, horor :-D
Peťo6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 20. 3. 2014 10:03

karlos-2009 píše:asi to fortissimo, jestli tam mas uz ucet... to je asi nejlepsi volba z toho, co mas. myslim, ze tam nebude ten poplatek 4€, jednim telefonatem u nich to zjistis, vsak pisou u nich na webu "Zahraniční platby z Vašeho účtu umíme odeslat zdarma."

Doporučuji se podívat na jejich sazebník, zdarma posílají platby "4Free" - t.č. pouze transakce v EUR a PLN, v jiných měnách nabízí zdarma i platby SHA, ale až od ekvivalentu 4000 €, s výlohou OUR je to nicméně 24 €

-- 20. 3. 2014 10:08 --

Ta Air Bank by byla určitě nejlepší varianta, ale opravdu umí odesílat zahraniční transakce pouze v CZK, EUR a USD... :-(
Jak zadat zahraniční platební příkaz píše:Peníze převedeme do zahraničí v CZK, USD nebo EUR. V rámci ČR provádíme zahraniční platby v EUR a USD. Platba na váš účet může přijít v libovolné měně z našeho kurzovního lístku. Zařídíme i trvalé platební příkazy v cizí měně, pokud je účet příjemce vedený také u Air Bank.

-- 20. 3. 2014 10:12 --

Nejlepší by bylo možná zjistit, jaké účtuje protistrana poplatky za příchozí zahraniční transakci s instrukcí SHA a podle toho navýšit částku u Fortissima, až pak bych snad zvážil transakci OUR.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod karlos-2009 20. 3. 2014 10:26

ja to fortisimmo nemam, tak jsem trochu byl popleteny z toho jejich ceniku, ted na to koukam a uz je to jasne, ja koukal do sekce 1, ale pro pripad, ze chce poslal presne 44 liber, tak to je sekce 2c :-)
karlos-2009
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 20. 3. 2014 10:32

Tak airbank mne ***** hned ze startu, zalozil jsem ucet online, naskenoval dokumenty a ted rikate, ze libry poslat neumi, WTF.
A to jsem volal na infolinku, jake jsou u OUR poplatky a rikal, ze chci poslat libry, banda amateru.

Vyzaduji platbu do Barclays, takze paypal je mimo hru, nebo by to slo poslat pres ne na ucet?

No mozna jde zjistit, jake ma protistrana poplatky na SHA a o to navysit castku, ale nezjistim poplatky tretich stran- platby udajne jdou pres "mezibanku" a co jsem obvolal me banky, vedi velke NIC.

Je zde nekdo, kdo posilal platbu OUR ,jake mu nauctovali dodatocne poplatky?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod karlos-2009 20. 3. 2014 10:58

sorry za ten paypal, to jsem prehledl.

Zkus zavovolat tu easychange, oficialne dle ceniku libry neumi, ale za optani nic nedas..
Nebo zkus devizovku sab finance, sice ji nemam, ale kdyz jsem se zajimal, tak se tvarili ze vse bez poplatku.
karlos-2009
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 20. 3. 2014 11:16

OUR platba je za 1500, SHA 250
easychange jenom € a USD
slavo963
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka