Prevod penez do zahranici, nebo hotovost.

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fremantle 20. 3. 2014 12:31

Jinak na fóru mBank kdysi někdo tuším doporučoval ukforex.co.uk, ale na směnu GBP na EUR (dle stránek umí ale poslat i CZK - nikoliv ovšem přijat), ale co jsem se koukal, tak nezpracují částky pod 1000 GBP a pro menší převody doporučují použít tranzfers.com - v rychlosti jsem to prolítnul a zaregistroval se, do pár minut volali kvůli ověření, ale osobně nejspíše nevyužiju - podle všeho je u konverzí pod 1000 liber poplatek 7 GBP a převádět lze pouze z EUR, ale teoreticky by to použitelné bylo i navzdory dvojí konverzi a vyššímu poplatku, účty mají u Barclays v UK - na jejich EUR účet to poslat devizovkou z CZK a oni by to měli poslat jako GBP...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod karlos-2009 20. 3. 2014 13:09

slavo963 píše:OUR platba je za 1500, SHA 250
easychange jenom € a USD

ten sab finance nic? libry umi..
karlos-2009
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod franko_cz 20. 3. 2014 13:14

U částky 44 liber bych se tady na fóru snažil domluvit s lidma, co žijí a mají účty v UK a poslal bych to přes ně.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 20. 3. 2014 13:38

karlos-2009 píše:ten sab finance nic? libry umi..

ale 1500 za OUR platbu? To je levnejsi jinde a o hodne, OUR platby vyjsou kolem 500 a kurzove rozdily pri 44GBP jsou korunove

franko_cz píše:U částky 44 liber bych se tady na fóru snažil domluvit s lidma, co žijí a mají účty v UK a poslal bych to přes ně.

nikoho takoveho zde neznam, kdyz tak se prihlaste, budu rad
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 3. 2014 13:20

Zuno dělá OUR platby za 480 Kč, to by snad šlo.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod slavo963 24. 3. 2014 13:26

a levneji to vymyslet nepujde?
Co ta AIR Bank, nevis, jake asi mohou mit poplatky za OUR platbu( v cenniku je jenom "obecne" zahranicni platba za 100.-)
vlastne Airbank libry neumi,hm...ale i tak, jake jsou asi OUR poplatky , napr u mBank, resp. vseobecne, kde je nemaji uvedene?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 3. 2014 14:14

OUR platby se účtují 2 způsoby:
a) poplatek na straně odesílající banky dle ceníku (je shodný s poplatkem za SHA platbu) PLUS poplatky vyúčtované bankou příjemce případně korespondenčními bankami DLE SKUTEČNÝCH NÁKLADŮ

b) paušálem dle ceníku odesílající banky, je pak její riziko, aby platbu poslala tak (např. přes co nejméně korespondenčních bank), aby vyúčtované náklady byly nižší než paušál

Air Bank účtuje OUR platby dle způsobu a)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod qwdan 24. 3. 2014 15:55

slavo963 píše:
franko_cz píše:U částky 44 liber bych se tady na fóru snažil domluvit s lidma, co žijí a mají účty v UK a poslal bych to přes ně.

nikoho takoveho zde neznam, kdyz tak se prihlaste, budu rad

Co se těmi 44 GBP má zaplatit? Kdyžtak mi to napište do SZ.
qwdan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vacek11 14. 5. 2014 11:58

Ahoj, v následujícím měsíci budu nakupovat asi za 524 euro od estonskeho prodejce. Ten mi psal, ze platba lze zrealizovat buď prostřednictvím paypalu, anebo bankovnim prevodem.

Jakým způsobem to bude pro mě nejvyhodnejsi?

Možnosti,které mám: běžný ucet v Kč u Equabank,kreditní karty Citi Mall a Classic (to asi samotné nepujde) a ucet u paypal (na který je navazana Citi mall).

Dekuji za rady
M.
Vacek11
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 14. 5. 2014 13:14

Domluv se s ním ať ti dá slevu cca. 3 %, co by jinak zaplatil Paypalu za přijetí platby a pošli převodem, třeba zdarma přes europlatba.cz (což bude tak jako tak levnější než platba Citi KK).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod astar 21. 5. 2014 10:45

Dobry den,

Mam opacny problem -- potrebuji prevest cca 5 000 eur ze zahranici na korunovy ucet v CR. Jaka je nejlepsi cesta?

Diky moc!
astar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 21. 5. 2014 10:58

€ chces konvertovat na czk, nebo nechat na € uctu, pripadne vybrat v hotovosti?

// spatne ctu...tak to snad problem neni, v mnoha bankach mas prijem SEPA platby zdarma/ZUNO, mBank) nebo za par korun(Equa za 9.-). Akorat jsi porovnej nejvyhodnejsi kurz...
Ale k nejlepsimu kurzu se dostanes pres devizovky. Nebo koukni na banky, kde maji moznost vyberu € v hotovosti bez poplatku(napr CITI Premium) a pote je zmenit v smenarne- defakto stejny kurz jak devizovka
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 5. 2014 11:26

Pokud ta eura chceš stejně směnit na koruny, tak opravdu devizovka je nejlepší možnost. 5000 eur je ještě stále relativně malá částka, takže bych zkusil nějaké menší jako Easychange.
Pokud je problém posílat eura rovnou do devizovky, tak bych doporučil FIO, příchozí platba za 25 Kč a u FIO má účet jak Easychange, tak Akcenta a snad i další.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod astar 21. 5. 2014 11:54

Diky moc. Proc by mel byt vlastne problem poslat EUR primo do devizovky?
astar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 5. 2014 12:00

Devizovky mají společný účet pro všechny klienty (výjimkou je Citfin, ale ta bere jen podnikatele). Zaslání platby tak klade vyšší nároky na odesilatele, protože musí správně vyplnit indentifikaci platby, např. variabilní symbol, aby devizovka poznala, pro kterého z jejích zákazníků je platba určena.
Pokud si peníze posíláš sám ze svého účtu, tak to není problém, ale když máš vysvětlovat někomu jinému, že FAKT ZÁLEŽÍ NA TOM, CO UVEDE JAKO VARIABILNÍ SYMBOL, tak je někdy jednodušší si to nechat poslat na vlastní účet a do devizovky si to přeposlat sám.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka