Prevod penez do zahranici, nebo hotovost.

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod astrapa 1. 1. 2014 22:34

Akcenta a Fortissimo trochu děsí tím, že chtějí posílat emailem naskenované občanky, a to při každé její změně.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 1. 2014 06:27

Tak nemusíš posílat, můžeš tam dojít osobně.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod slavo963 2. 1. 2014 13:43

Dnes mi prisel novy cenik od akcenty(doted mi platitl "starter"- defakto dotovany....)....nyni je pro mne Akcenta neopouzitelna: odeslana SEPA je za 60Kc, do 1000€ + priplatek 300kc, 1000-2500€ + 100kc.....astrapa, zaloz jsi jenom easychange, ktery to ma vse zdarma a nejlepsi kurzy(ale zalozeni uctu bylo nejvic byrokraticke, a musel jsem to vse posilat postou)

abych byl presnejsi...cenik ma jeste druhou polozku - INDIVIDUÁLNÍ CENOVÉ PROGRAMY, kde jsou ty priplatky zdarma a SEPA je dle domluvy, ale plati jenom pro lidi/spolecnosti, ktere delaji vetsi objemy....
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 2. 1. 2014 13:51

Děkuji.

Ten druhý odstavec se týká Akcenty nebo Easychange? O jaký objem se asi jedná?

-- 2. 1. 2014 13:55 --

Koukám na http://www.easychange.cz/Kurzy.aspx a oni umí jen dolary a eura? Potřeboval bych též libry (devizy.cz dost podražily).
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod slavo963 2. 1. 2014 14:02

tyka se Akcenty....objem nevim, proto je to individualni, ale urcite to bude vice nez 10 000€, hadam, musis zavolat.

Jinak k aktualnim kurzum. Easychange 27,540, Akcenta 27,574
o obou nezalezi na objemu.
Fortissimo dle objemu, napr pri 1 mil kc 27,614, 100k 27.721, 10k 27.915

easychange jenom USD/€

Kdyz mas ICO, nejlepsi devizovka je Exchange, ale jako fyzicke osobe bez ICO mi zalozit ucet nechteli...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 2. 1. 2014 14:36

Koukám na kurzy a Exchange.cz je opravdu levná v porovnání s Devizy.cz, díky za tip. Škoda, že nemají "internetbanking".
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 1. 2014 15:07

astrapa píše:Koukám na http://www.easychange.cz/Kurzy.aspx a oni umí jen dolary a eura? Potřeboval bych též libry (devizy.cz dost podražily).

Ano, oficiálně umí jen dolary a eura. Ale už jsem přes ně pro někoho protlačil Novozélandské dolary :). Chce to prostě ptát se, "bombardovat", když nás bude dost, časem povolí :)

-- 2. 1. 2014 15:13 --

slavo963 píše:Jinak k aktualnim kurzum. Easychange 27,540, Akcenta 27,574
o obou nezalezi na objemu....

Není tak docela pravda. I o kurzu se dá smlouvat. U Akcenty stačí v té obchodní aplikaci "odmítnout" nabídnutý kurz a počkat, jestli nenabídnou lepší. U Easychange to chce zavolat a říct, že se ti nabízený kurz nelíbí. Když nabízíš zajímavý obchod, jsou ochotni jít ještě o fous s kurzem dolů
slavo963 píše:Kdyz mas ICO, nejlepsi devizovka je Exchange, ale jako fyzicke osobe bez ICO mi zalozit ucet nechteli...

Já nemám rád tohle hodnocení "nejlepší". Vždy to platí za určitých podmínek. Exchange moc nechce dělat obchody pod 100 000 Kč, pod částku 10 000 Kč má až prohibitivní poplatky. Udělá obchod i nepodnikateli, ale opět u malých částek se nechce zrovna podbízet.

Pro ty, kdo mají IČO je zajímavý Citfin, který díky spolupráci se stejnojmennou družstevní záložnou nabízí (jako jediná devizovka u nás) vlastní číslo účtu.

Co se kurzů týče, platí to samé co u ostatních - je třeba vyjednávat. V "mé" minulé firmě jsme je využívali(to ještě pod názvem Citco) a byli schopni nabídnout velmi špatný kurz, stejně jako absolutně excelentní, o kterém nám jiné devizovky tvrdily, že je "mimo obchodování".

Takže univerzální rada - uzavřete si více rámcových smluv a před každým obchodem obvolejte více devizovek a smlouvejte.

-- 2. 1. 2014 15:15 --

astrapa píše:Koukám na kurzy a Exchange.cz je opravdu levná v porovnání s Devizy.cz, díky za tip. Škoda, že nemají "internetbanking".

Zkus ještě SAB, Divíška, možná Interchange, i když mě nic použitelného nenabídli.. Pak ještě existuej Accredi, ale o těch vím jen to, že existují, nemám s nimi žádnou zkušenost ani o nikom, kdo přes ně obchoduje nevím. Pro opravdu velké firmy pak Travelex (pohltil Rüesch)

Škoda, že skončil REOL :(
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod astrapa 2. 1. 2014 15:25

Citfin jsou dva subjekty?

Upřímně řečeno nejsem ten typ, který by byl schopen/ochoten obvolávat a něco s někým řešit :-( Zvítězí pohodlnost a síla zvyku. Zatím jsem používal Devizy.cz pro libry, asi u Fortissima zůstanu. Pamatovat si, kde všude má člověk smlouvy, bych asi nebyl schopen :-) Ale kurzy má opravdu blbé.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 1. 2014 15:40

V dobách Citco byli, teď se asi sloučili.

Tak vždy je to o kompromisu - pohodlnost kontra úspory.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod seville 15. 2. 2014 21:11

Dobrý večer, prosím o radu. POtřebuji nyní zaslat větší obnos peněz do egypta (cca 10-11tis euro), v současnosti je mám na svém účtu v ČR. Výběr v Egyptě je potřeba v hotovosti, není k dispozici bankovní účet ani debetní karta...Prioritou je rychlost + cena, výběr EUR, USD neb egyptské libry...a dále pokud bych chtěla každý měsíc posílat částku cca 500 EUr do ČR na bankovní účet....jaké jsou nejlepší možnosti? WU mi přijde docela drahé, napadá mě ještě money polo...předem děkuji.
seville
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 15. 2. 2014 21:37

Tohle bude podozriva transkace(proc se to nemuze poslat na ucet??)...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 2. 2014 10:17

seville - možná by to chtělo specifikovat účel, opravdu je to velmi nedůvěryhodné, pokud příjemce vyžaduje platbu přes "hotovostní převodny", jako je Western Union nebo MoneyGram (MoneyPolo je něco trochu jiného, to bych přirovnal spíše k TransferWise, PayPalu, MoneyBookers).
Výhodou Western Union a MoneyGram je právě extrémní rychlost (i v řádu minut) a značná anonymita (pokud to příjemce platby udělá chytře, je nedohledatelný), proto tento způsob převodu využívají různí podvodníci.
To, co je pro podvodníky výhodou, je naopak nevýhodou pro standardní firemní transakce, protože někdo z firmy musí jít, vyzvednout peníze v hotovosti na přepážce a odnést do banky, kde je uloží.

To zasílání eur do ČR bude jak? Rovněž v hotovosti, nebo z účtu?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod seville 16. 2. 2014 22:55

Nic podezřelého v tom není - jde nám čistě o rychlost, což u převodu účet-účet teošku pokulhává, a peníze potřebuji mít na místě v úterý. A příjemce je můj manžel - na vysvětlenou :-).
Převod z egypta do ČR bude klasicky z účtu.
seville
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 2. 2014 08:26

OK, já vidím podvod snad za vším, protože jsem se se spousty osobně nebo zprostředkovaně setkal.
Pokud tedy víš, že je to tvůj manžel (množí se případy "vykrádání" sociálních sítí, kdy se podvodníci snaží předstírat, že jsou přátelé nebo rodinní příslušníci, kteří se ocitli v úzkých a potřebují rychle hotovost) a peníze potřebuješ do úterka, tak jiná varianta než Western Union nebo Money Gram opravdu není. Raději bych ale manželovi ještě zavolal a ověřil si, že je to skutečně on ;).

Co se týče těch převodů zpět - jsou dvě možnosti.
1) přímo na účet devizových společností, i když nevím, jestli je částka 500 $/€ bude vůbec zajímat. Snad v Easychange by mohli být k takovým drobným platbám vstřícnější.
2) na nějaký účet, kde jsou malé (např. FIO - 100 Kč) nebo nulové (ZUNO; kdyby sis zakládala, pošli mi SZ, pošlu ti doporučení a oba vyděláme po 3 stovkách :) ) poplatky za příchozí zahraniční/cizoměnovou platbu. A pak buď směnit kurzem banky (nic moc), nebo až se nasbírá větší částka, tak to poslat do devizovky - tady má výhodu FIO, kde mají účet jak Akcenta, tak Easychange, takže převod bude zdarma (protože v rámci banky).
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod tom_8618 20. 2. 2014 00:13

Ahoj, mám v plánu pravidelně investovat v EUR a USD do vybraných zahraničních fondů. Investovat budu přes tuzemskou investiční společnost, všechny transakce budou sice v cizích měnách ale v rámci ČR.
Nebudu investovat žádné závratné částky (měsíčně cca 5 tis. CZK), ale převody podle kurzovního lístku banky mi i tak docela uberou na případném výnosu, proto chci využít nějakou devizovou společnost pro konverze. V této souvislosti se Vás chci zeptat na jednu otázku:
Převedu CZK do devizovky (dejme tomu EasyChange), ta pošle EUR/USD na účet investiční společnosti (do KB). Platím tady poplatek (např. v sazebníku EasyChange "Platba do 100 tis." za 35 CZK) nebo se tento poplatek vztahuje jen na platby mimo účty jim využívané?
Mám v plánu posílat cca v 5 platbách (do pěti různých fondů), takže 0CZK nebo každý měsíc 5x35CZK je docela rozdíl, to už mi vyjde líp konverze přes bankovní kurzovní lístek.
Díky za reakci
T.
tom_8618
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka