Výběr banky - nejhodnější účet zdarma

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Alexis50 6. 2. 2014 12:54

Dobrý den, chci si založit účet. U žádné banky účet nemám ani jsem neměla a chtěla bych poradit s výběrem banky. Jde o to, že pohyb na účtě by byl zcela minimální. Maximálně a nepravidelně tak 3 příchozí a 3 odchozí platby přes internet měsíčně. Vklad na účet by byl měsíčně tak 1000 Kč (posíláno složenkou). Účet bych využívala jen na drobné nákupy přes internet a ebay. Hledám banku, která mi takový účet založí a je zdarma bez poplatků. Kartou v obchodech bych neplatila, výběr z bankomatu minimálně. Jde mi hlavně vedení účtu a transakce zdarma a výhodné posílání peněz na PayPal. Uvažuji o Fio, mBank a Zuno a nevím kterou zvolit.
Děkuji A.
Alexis50
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 6. 2. 2014 13:35

Je zde už dost vláken, kde se toto řeší, zkus si je prvně projít a na tyto otázky tam najdeš určitě odpovědi. Každopádně pokud chceš pracovat s hotovostí, tak ti na výběr zůstává pouze Equa bank (pozor ale na minimální kreditní obrat 10.000 Kč nebo zůstatek 100.000 kč, aby bylo vedení zdarma), kde ti vklad složenkou na poště 1x měsíčně proplatí, Fio (možnost vkladu na pobočce, nad 1.000 kč je to zdarma), GE Genius Gratis nebo Air Bank (mají depozitní bankomaty na pobočkách). Jiné varianty bych spíše zavrhl (ta složenka totiž stojí nějakých 30 Kč, což jsou zbytečně vyhozené peníze za takovou částku jako 1.000 Kč).
Podle toho co uvádíš jsi pravděpodobně studentka a neuvádíš věk - pokud je ti méně než 18 let, tak výšeuvedené možnosti snad všechny odpadají, nízkonákladové banky ti účet neotevřou, takže ti nezbyde asi nic jiného než nějaké studentské konto (případně ještě by mělo jít Fio s dispozičním oprávněním).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Alexis50 6. 2. 2014 13:43

Studentka nejsem, s hotovostí pracovat nepotřebuji, snad jen občasný výběr z bankomatu. A tu složenku bych neposílala já. Jde jen o ty internetové platby, jen prostě nevím jestli mi banka takový účet vůbec otevře, když na něm nebude skoro žádný obrat :hm
Alexis50
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 6. 2. 2014 14:03

Tak co se týče otevření a vedení to není problém, Zuno už nemá v posledním sazebníku alespoň 1 výběr z bankomatu bezplatně, tak bych ho vynechal a rozhodoval bych se mezi Fio, mBank, GE Gratis a Air Bank (pokud nesplniš podmínku obratu 10.000 Kč na vedení zdarma u Equa bank, kde by ti tu složenku proplatili, takže bys byla ještě v plusu).
Jinak každá ta banka má něco - třeba na internetové platby nebudou až tak výhodné na transakce v cizích měnách mBank (suverénně nejhorší kurzy) a GE (je hned v těsném závěsu), ale u těch obratů, které zmiňuješ, tak asi nepůjde o nic, na čem by záleželo. Co se týče sítě vlastních bankomatů, z nichž vybereš zdarma bez dalších podmínek (např. obratu na kartě), tak vede GE, pak Fio a až pak následuje Air Bank, takže záleží, co máš dostupné. Jinak ani s jednou z těchto bank to nebude úplně špatný výběr, takže určitě si doporučuji přečíst příslušná vlákna, podle nichž se rozhodneš, co ti bude nejlépe vyhovovat - jak říkám, je to tady pořád dookola:

viewtopic.php?f=316&t=1188377
viewtopic.php?f=316&t=1177129
viewtopic.php?f=316&t=1170832
viewtopic.php?f=316&t=1155518
viewtopic.php?f=316&t=1178256
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Peťo6 6. 2. 2014 14:15

Banka ti účet určite otvorí, aj keď tam nebude obrat. Zvolil by som Airbank, FIO alebo ZUNO - v podstate to je jedno na pár platieb, všetky sú zadarmo a keď tú zloženku nebudeš posielať ty, tak je to jedno úplne... Prípadne si založ všetky a peniaze si podla potreby medzi nimi možeš preposielať.
Pri výbere z bankomatu závisí od toho, kde bývaš a ktoré bankomaty máš pri sebe...
Peťo6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod filip893 6. 2. 2014 14:48

Mne by spíše zajímal ten nejhodnější účet, který to vlastně je.
Naposledy upravil filip893 dne 6. 2. 2014 18:00, celkově upraveno 1
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 6. 2. 2014 15:05

FIO zadarmo neni, vstupni poplatek je 100kc...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 6. 2. 2014 15:08

ale notak... poplatek? minimální vklad není poplatek
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 6. 2. 2014 17:11

V GE jsou to stovky 2 :-) osobne nechapu tyto povinne vklady,kdyz jsou ucty zdarma,ale co uz ;-) ... Vybral bych si hlavne podle toho, ktera banka ma nejblize bankomat od domu..Za me GE Gratis nebo Airbank...
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 6. 2. 2014 17:53

Puvodne myslel,ze tu stovku jsi nechaji pri pripadnem zruseni uctu, ale v ceniku je zruseni zdarma...ale i tak jak pise dr., kdo to vymymslel...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod vit.spinka 6. 2. 2014 17:56

Tak jednak je to historicky, jednak všechny banky mají nějaké poplatky, i to Fio.
vit.spinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hongmi 6. 2. 2014 19:58

filip893 píše:Mne by spíše zajímal ten nejhodnější účet, který to vlastně je.

Nejhodnejsi ucet bude jiste jen u nejhodnejsi banky. :mrgreen:
hongmi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MarkyZ1 6. 2. 2014 21:03

Ja mam ucet u Equa bank a jsem s nim velmi spokojena. Bavi me vybery po CR zdarma a v zahranici pouze za 9Kc. Je ale nutne splnit zminovanou podminku obratu 10 000.
MarkyZ1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alexpraha 7. 2. 2014 07:31

Nějak nechápu co se bude vybírat bankomatem, když na účet přijde pár korun měsíčně a navíc složenkou. Přestože banka zadarmo mají své výhody, dovolím si doporučit jít do banky, které je tazatelce nejblíž a tam si založit účet. Lze s vysokou mírou spolehlivosti předvídat, že tazatelka bude na pobočce pečená vařená. Ale po několika omylech, návštěvách, se vzdělá a přejde k něčemu low-cost.
Měl jsem dva podobné klienty, dělali tolik chyb a hloupostí, že jsem jim fakturoval až několik set měsíčně za práci navíc a konzultace. Pak přešli ke KB a platí jen 200 měsíčně bance a mně nic.
A abych na tom nebyl tak škodný, tak jsem si koupil pár akcií KB, takže tak trochu nadále mi platí :-)
alexpraha
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod franko_cz 7. 2. 2014 07:37

dr._lukas píše:V GE jsou to stovky 2 :-) osobne nechapu tyto povinne vklady,kdyz jsou ucty zdarma,ale co uz

Každá sranda něco stojí, mně to přijde rozumné. Banka má práci s papírama, s vydáním karty, a taky tím minimálním vkladem odfiltruje kolenovrty co chtějí vše zdarma a nakonec vytváří jen mrtvé účty.
franko_cz
Diskutér

Další stránka