-Mám necelý rok úspěšně po výšce. Chtěl bych koupit dům nebo byt (asi jihomoravský nebo středočeský kraj) v hodnotě cca něco málo nad milion. (1,1 zhruba).
- Mám cash cca 0,99 mil a relativně likvidní investice cca 0,3 mil. Na investice nechci sahat a chci si držet cash cca 100 až 200 tisíc kč.
-Tzn. abych si mohl koupit dům/byt potřebuju "půjčku"-hypotéku cca 300 tisíc. (1,1 mil nemovitost, ze svýho dám 800 tisíc, zbylých 300 K hypotéka a stále mi zůstane cca 200 tisíc "cash" (částečně na základní vybavení bytu a hlavně nějakou "rezervu")
- Hypotéka je to malá a neměl bych mít problém ji zaplatit, chtěl bych ji tedy asi na co nejkratší období, cca jen 5 let.
- Mám ŽL cca už přes 5 let (ještě když jsem byl na výšce), momentálně mám hrubý příjem cca něco pod 30 000kč, v budoucnu v rámci měsíců asi něco pod 35 000 Kč hrubého. Čistého mám současně cca 25 000kč měsíčně. Uplatnuju paušál danový, reálné náklady mám minimální (programování a webové stránky). Pro stát (a dokazování příjmů bance tedy asi taky) to ale vypadá asi, že mám příjem jen něco nad 11 000 Kč

Dostanu za všech těchto okolností "půjčku" (nejvhodnější je pro mě asi ta hypotéka?) na těch cca 300 000 kč? (víc asi nebude potřeba)?