Nastavení Paypal účtu

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod kofola2 11. 3. 2014 18:06

Ahoj chci se zeptat jak nastavit Paypal účet, aby převod peněz byl co nejvýhodnější. Používám Mbank. Zda, aby tyto peníze do cizí měny převáděla banka nebo Paypal.

Díky za případne rady.
kofola2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hongmi 13. 3. 2014 07:39

Myslis jako pres platebni kartu nebo nabijeni prevodem z uctu?
hongmi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kofola2 14. 3. 2014 21:28

V podstatě přes platební kartu, protože jsem četl že Mbank vše převádí na Eura a až pak, na USD, popř. GBP, právě platby budu provádět do Velké Británie, tak chci, aby poplatky byly co nejnižší.
kofola2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hongmi 15. 3. 2014 05:21

Ja myslim, ze to vyjde priblizne nastejno.
hongmi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kofola2 15. 3. 2014 09:21

Nebo je lepší si v tom britském obchodě zadat pĺatbu v Eurech, pokud to umožňuje, aby to Mbank nemusela převádět?
kofola2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 15. 3. 2014 10:47

obchody maji vatsinou jeste horsi kurzy nez mBank
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod xtonda 15. 3. 2014 12:14

Pořiď si účet s kartou v jiné bance, téma jakou kartu na nejlepší kursy se tu za poslední rok řešilo nejmíň desetkrát. mBank má kurzy v měnách jiných než € tragické stejně jako PayPal.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 3. 2014 13:11

MBank vychází kurzově dost špatně kvůli poplatku 2 % při platbě v jiné měně, než v eurech. Z tohoto důvodu by mělo vyjít výhodněji nastavit konverzi na PayPal tak, aby částka dorazila do banky již v korunách.

Ale nebrat jako věčně platné dogma, PayPal může kdykoliv svoji kurzovou marži změnit (zvýšit), stejně jako se může stát zázrak a sníží ji mBank.

O nastavení jsem psal zde: viewtopic.php?f=316&p=8309639#p8309639
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod slavo963 29. 4. 2014 10:04

Ne zcela rozumim Paypalu, ale nekdy pomoci PP musim platit. Pravdepodobne PP ma horsi kurzy, proto kdyz platim CZK mam nastavit jako primatni menu CZK a pouzit kartu s CZK(mam sparovano vice KK), kdyz USD nastavit prim. menu USD a zaplatit nejlepe nejaku KK, ktera vyuziva USD.... atd?

Co kdyz prijmam? Musim vzdy nastavi prim. menu v mene, kterou prijmam? Automaticky mi to zmeni vsechny tam ulozene penize?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 29. 4. 2014 10:30

Primární měnu nastavíš jenom poprvé - při registraci, pak už měnit vůbec nelze (jedině účet zrušit a vytvořit nový). Při platbě je třeba volit bez konverze, tedy billing v původní měně, jinak to konvertuje PayPal na tu primární měnu - a platit kartou té cizí měny, nebo jakoukoli s dobrými kurzy.
Jinak pak dále funguje jako multiměnový účet - tedy pokud přijmeš platbu v USD, když je primární CZK, zůstane na PayPalu v USD až opět nebudeš platit v USD nebo nepřevedeš na běžný účet - samozřejmě převod lze uskutečnit pouze v té primární měně (resp. lépe řečeno to záleží na krajině registrace - převody z PayPalu na účet probíhají jako místní) a tedy jiné měny se převedou kurzem PayPalu. Jinak to nejde...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 29. 4. 2014 10:47

ale ja primarni menu menit muzu :hm
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 29. 4. 2014 12:13

Jo, už asi vím co myslíš - volba 'Make Primary' v nabídce 'Currencies'

Tohle by mělo mít akorát vliv na to, ze které měny budeš platit, takže jsem se nevyjádřil správně. Co se týče převodu na/z PayPalu, tak to právě lze pouze měnou té krajiny, kterou jsi uvedl při registraci v PayPalu (tedy byl-li registrován PayPal účet v ČR tak z PayPalu ti pošlou peníze jenom z jejich účtu, který mají v UCB v CZK a když máš zůstatky i v jiných měnách tak převedou jejich kurzem).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 29. 4. 2014 16:33

ja to myslim jinak. Napr. kdyz neco platim v €(nebo posilam € jako gift), zmenim menu na € a primarni kreditku nastavim debetku Equa, kterou mam navazany na eurovy ucet nality pres devizovku a strhnou mi eura bez konverze.

Nebo myslis, ze PP mi nauctuje Kc a v Equa mi to prepocitaji na €? Takze defakto dvoji konverze?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 29. 4. 2014 18:43

Platit tak můžeš, jak popisuješ - akorát je třeba dávat pozor, aby ti PayPal platbu nezkonvertoval na Kč (pak by ti PayPal překonvertoval tu platbu na koruny jeho kurzem a u debetky Equa byla platba účtována vůči korunovému účtu). Před každou platbou tam lze nastavit možnost, že platba je účtována v původní měně, nebo PayPal konverze - už to tady bylo několikrát ve více vláknech, třeba tady: viewtopic.php?f=316&t=1036800&start=30&p=6949366#p6949366
fremantle
Inventář