Lze zjistit majitele účtu? česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod leky 14. 3. 2014 17:25

Nevěděli byste, zda lze zjistit majitele účtu české spořitelny tak, že na ten účet pošlu např. 1 Kč a pak se mi ve výpisu zobrazí jeho jméno? Mám učet u GEmoneybank a když mu pošlu korunu tak se mi jeho jmeno nezobrazí :/ ale myslím že kdybych mu poslal korunu z učtu české spořitelný tak by to šlo :) prosím poradte mi je to důležité :/ :-(
leky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod saabik 14. 3. 2014 20:08

Číslo účtu podléhá bankovnímu tajemství. Takže smůla, nic se ti neobjeví ani když to pošleš z ČS:).
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod kejki3 15. 3. 2014 00:01

Zvláštní, to víš jistě, nebo si to jen myslíš? U KB je normální zobrazit název účtu protistrany.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hongmi 15. 3. 2014 05:17

saabik píše:Číslo účtu podléhá bankovnímu tajemství. Takže smůla, nic se ti neobjeví ani když to pošleš z ČS:).

Cislo uctu rozhodne nepodleha bankovnimu tajemstvi. :D
hongmi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 15. 3. 2014 07:53

saabik píše:Číslo účtu podléhá bankovnímu tajemství. Takže smůla, nic se ti neobjeví ani když to pošleš z ČS:).

Tak hlavně číslo účtu asi tazatel zná, když ví, kam tu korunu poslat.

V zásadě by to možná šlo, některé banky ukazují název účtu, což může být jméno a příjmení resp. název firmy - některé banky to mají takto automaticky, některé dávají klientům možnost volby. Takže pokud tomu nic jiného nebrání, za tu korunu (halíř?) bych to zkusil a viděl bych.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 15. 3. 2014 08:41

Druhá strana ovšem uvidí kdo se o ni zajímá.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod pan Y. 15. 3. 2014 08:55

drkarel píše:Takže pokud tomu nic jiného nebrání, za tu korunu (halíř?) bych to zkusil a viděl bych.

Nevím, koho v ČS to napadlo, ale Servis24 mi nabízí jako nejnižší možnou částku převodu 0,11 Kč. S tím jsem se jinde nepotkal a z principu mi to nepřijde v pořádku. Kdo ví, jestli jiným kanálem se dá poslat i ten halíř nebo ne.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod e2374883 15. 3. 2014 10:57

Tímto způsobem nelze zjistit, komu byly peníze zaslány. Při provedení transakce se posílá pouze identifikace plátce. V některých případech dokonce ani to ne - viz ING konto.

Pokud má někdo ve výpisu identifikaci příjemce, pak si ho buď pojmenoval sám, nebo byla identifikace přiřazena na základě došlé platby opačným směrem.
e2374883
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod leky 15. 3. 2014 14:11

jde mi o to že mě okradli. Vím že nejsem jediný co tento pán podvedl ale přes policii to nechci řešit protože to nebyla částka nad 5000kč. vím jeho e mail a za koho se vydává ten pán ale chci si to ověřit. takový člověk je jen hochštapler co z člověka vasomruje peníze za zboží které nedodá a pak nereaguje proto to chci vzít do vlastních rukou a trochu mu alespon znepříjemnit život podvodníka. když pošlu peníze přes GE tak sem i to nezobrazí ale dočetl jsme se že když to pošle nekdo ze stejné banky mělo by bejt videt alespon přihlašovací udaje a mohl bych být alespon blíž.
leky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavo963 15. 3. 2014 14:19

Muzes reklamovat platbu a kdyz penize nebudou vraceny, za poplatek vyzdat informace u dotycnem- poskytnou ti jmeno, RC a trvale bydliste, abys mohl zacit rizeni s policii...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod saabik 15. 3. 2014 15:55

kejki3 píše:Zvláštní, to víš jistě, nebo si to jen myslíš? U KB je normální zobrazit název účtu protistrany.

Vím to jistě:)

-- 15. 3. 2014 15:56 --

hongmi píše:

Cislo uctu rozhodne nepodleha bankovnimu tajemstvi. :D

Ok, zkus si zajít na pobočku a poptej číslo účtu cizí osoby:).
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 15. 3. 2014 17:54

myšpulín píše:Druhá strana ovšem uvidí kdo se o ni zajímá.

Proto píšu "pokud tomu nic jiného nebrání". Navíc předpokládám, že s tím je srozuměn, když už to zkoušel z GE.

e2374883 píše:Tímto způsobem nelze zjistit, komu byly peníze zaslány. Při provedení transakce se posílá pouze identifikace plátce. V některých případech dokonce ani to ne - viz ING konto.

Pokud má někdo ve výpisu identifikaci příjemce, pak si ho buď pojmenoval sám, nebo byla identifikace přiřazena na základě došlé platby opačným směrem.

Čéče, ty vždycky reaguješ tak, že z toho čiší, že si myslíš, žes sežral šalamounovo výkal. Výkal jsi sežral, vždycky se mýlíš. A mýlíš se opět. Já při platbě v rámci ČSOB mám uveden i název účtu příjemce, i když ve druhém směru žádná platba nikdy nešla, natož abych si něco v poli "Název protiúčtu" pojmenoval sám. Měl by ses nad sebou zamyslet, máš poněkud omezený obzor. Jak je to ve spořce nevím. (Kdybych byl ty, tak vůbec nepřipustím, že by to tam mohlo být jinak.) Mohl bych to zkusit zjistit, kdyby tu byla žena a kdyby něco platila v rámci spořky.

-- 15. 3. 2014 17:56 --

leky píše:jde mi o to že mě okradli. Vím že nejsem jediný co tento pán podvedl ale přes policii to nechci řešit protože to nebyla částka nad 5000kč. vím jeho e mail a za koho se vydává ten pán ale chci si to ověřit. takový člověk je jen hochštapler co z člověka vasomruje peníze za zboží které nedodá a pak nereaguje proto to chci vzít do vlastních rukou a trochu mu alespon znepříjemnit život podvodníka. když pošlu peníze přes GE tak sem i to nezobrazí ale dočetl jsme se že když to pošle nekdo ze stejné banky mělo by bejt videt alespon přihlašovací udaje a mohl bych být alespon blíž.

A já bych to přes policii řešil. Ono vás bude pravděpodobně víc a po takovejchhle je třeba šlapat.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod hongmi 16. 3. 2014 08:25

slavo963 píše:Muzes reklamovat platbu a kdyz penize nebudou vraceny, za poplatek vyzdat informace u dotycnem- poskytnou ti jmeno, RC a trvale bydliste, abys mohl zacit rizeni s policii...

To poskytnou proto, aby mohl podat zalobu u soudu a ne oznameni na policii. A neni to reklamace platby, ale zadost o vraceni omylem zaslane platby.
hongmi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 16. 3. 2014 10:14

ja jsem tak postupoval a na polici podal trestni oznameni(slo o castku nad 5000.-) s uspesnym vypatranim a navracenim castky, zadne soudy jsem do toho netahal.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod hongmi 16. 3. 2014 11:59

Jenze praci policejniho organu jsme zaplatili my ze svych dani. Priste si to vymahej sam u soudu za sve penize.
hongmi
Mírně pokročilý

Další stránka