Diners Club Pure+

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fremantle 14. 7. 2016 17:53

astrapa píše:Uměl by někdo matematicky zdatnější vysvětlit, jak může být RPSN 8,66 %, když úrok je 9,9 %?
Je to kvůli bezúročnému období, úrok se začne účtovat až od data splatnosti posledního výpisu...

-- 14. 7. 2016 17:56 --

Btw. máš nějakou krátkou pamět, už jsi se na to ptal a bylo ti zodpovězeno: viewtopic.php?f=316&t=1212312&p=10995832#p10995832
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 7. 2016 21:53

Mohu mít dotaz? Opravdu karta Diners nezatíží registry? Jsou členové NRKI, do kterého vidí i banky. Tak nějak nechápu, jak může nezatížit registr-minimálně ten NRKI.
anonymni

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 15. 7. 2016 22:13

fremantle píše:Je to kvůli bezúročnému období, úrok se začne účtovat až od data splatnosti posledního výpisu...

Přesně tak, u jiných kreditek se úrok účtuje od okamžiku čerpání...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 16. 7. 2016 19:04

amexblack: Zatím nejsou členy NRKI ani Solusu. Otázka je, jak dlouho jim vydrží odolávat tlaku ČNB. Pokud by do registru nakonec vstoupili, myslím, že hodně lidí by ji muselo zrušit, nebo sundat rámec na minimum :-) To je asi důvod, proč se zatím drží mimo registry. Příjmy ale zkoumají docela zodpovědně, a rámec dávají jen do určité výše ve vztahu k čistým příjmům, tedy podmínku ověření schopnosti splácet snad splňují.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod anonymni 17. 7. 2016 18:08

S důsledným prověřením příjmů počítám, jinak by velice rychle mohli zavřít krám. Zkusil jsem kartu PREMIUM, jsem zvědavý na ty All Inclusive služby. Na webu popis minimální.
anonymni

Odeslat příspěvekod ripper6 17. 7. 2016 19:18

astrapa: proc by museli rusit? vzdyt je tady hodne lidi co ma x kreditek, takze kdyz uz ji jednou maj tak by zustala spolu a dalsima
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod astrapa 18. 7. 2016 17:43

amexblack: all inclusive máš i v ostatních variantách https://www.dinersclub.sk/sites/default ... 160712.pdf

Na Diners se mi líbí, že celkem rozumně a indiviuálně posuzují příjmy a neřeší nějaké vzorečky a "interní kritéria". Ne že by žádná kritéria neměli, ale jsou docela měkká. Dali mi dost vysoký limit jenom na základě daňového přiznání a dvou výpisů z účtu, tedy něco, co by jinde nebylo možné, protože banky mají svoje procesy a ty jsou nalajnované. Proto se stává, že i bonitnímu člověku zamítnou kreditku, ačkoli žádá o malý limit. Tady na fóru pár lidí psalo, že jim Citi zamítla kreditku bez nějakých zjevných příčin.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod goropes 18. 7. 2016 19:50

ano ano, v tomhle mi diners přijde normální a slušná společnost, co nabízí, to skutečně poskytuje.
Citi podle mého názoru cílila na segment lidí, kteří budou na kreditce především čerpat úvěry, zjevně bonitní klienty prostě odmítala, dostat tam kreditku bylo bez šance.

I když i Diners teď zlehka naznačuje, že by chtěla taky trochu změnu..
1) zlevňuje úvěry a dělá k tomu různé pobídkové akce (úvěr za akční sazby, apod)
2) dělá na ně masivní reklamu (dřív komunikovala spíše jiné benefity - exkluzivitu, pojištění..)
3) a hlavně - zavedli poplatek za automatické 100% inkaso :(
což bylo dřív automaticky zdarma, teď tím asi chtějí naznačit, že splatit kreditku v bezúročném období je pro ně špatně..)
goropes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 19. 7. 2016 02:16

astrapa píše:amexblack: all inclusive máš i v ostatních variantách https://www.dinersclub.sk/sites/default ... 160712.pdf

Tak toho jsem si nevšiml. Za co teda ten 5K poplatek. Snad to info bude v prospektu. BTW-bude to nejspíš charge karta, v popisku není žádná zmínka o úroku. Pokud opravdu nebudou žádné "premium" služby, tak se vyplatí spíš ta Vintage.
anonymni

Odeslat příspěvekod libol 19. 7. 2016 07:05

Tak ten 5k poplatek je za vstup do salónku v ceně a jednu další kartu v ceně navíc + limity a design ;-)
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 19. 7. 2016 07:39

amexblack píše:Pokud opravdu nebudou žádné "premium" služby, tak se vyplatí spíš ta Vintage.

Já teda nějak nevidím smysl platit 2990 Kč ročně za DC Vintage, když plusmínus to samé obsahuje DC Pure+ Měšec za 990 Kč - kdo nepotřebuje vyšší rámec než 350 tisíc Kč a dodatkovou kartu stejného typu (jinak lze mít k Pure+ i dodatkovou Pure bez cestovního pojištění bez poplatku - a s cestovním pojištěním si lze snad zase vystačit i na hlavní kartě), tak je to IMHO jen zbytečný výdaj 2000 Kč vyšší...

Jinak považovat za "All Inclusive" služby samozřejmosti jako třeba "změnu PIN", "změnu zúčtovacího období", "dočasnou blokaci karty" nebo jen podání "žádosti o změnu limitu" a jinak za každou tuto položku 125 Kč mi spíš přijde jako ubohost... Tím bych se v sazebníku neměl potřebu chlubit. Už letos jsem přemýšlel, jestli má smysl si z bodů předplácet další rok vedení k měšcové Pure+, tak jsem si ho ještě "zaplatil" již po třetí (díkybohu jsem těmto amatérům ještě nezaplatil ani korunu na poplatcích, něco málo dostali zaplaceno z úroků v prvním roce za 4,9 % p.a. úvěr), ale prakticky jedinou službu, kterou jsem několikrát smysluplně využil byla dvouměsiční bezúročný úvěr.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 19. 7. 2016 09:30

GOROPES: 3) a hlavně - zavedli poplatek za automatické 100% inkaso

Tak toho jsem si vůbec nevšiml...to mi přijde jako lumpárna.
Já kartu využívám zejména na cestovní pojištění pro celou rodinu, jsme 4 a už 3 dny na lyžích v Rakousku pokryje roční poplatek (990,-), který uhradím z bodů.Byl jsem párkrát v kině párkrát v hospodě na večeři.
To pojištění mi vyhovuje a ve srovnání s ostatními kartami, které mám, je plnění vysoké a nemusím hledat ve srovnávači, kde, komu a za co zaplatit.
Z 2.strany - ještě nikdy jsem nevyužil (naštěstí) plněním tak nevím, jak by se DC, resp. pojišťovna, tvářily.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod anonymni 19. 7. 2016 18:07

libol píše:Tak ten 5k poplatek je za vstup do salónku v ceně a jednu další kartu v ceně navíc + limity a design

Teď se dívám a je tam 5x vstup, ještě včera tam měli 3x. Ale i tak to je málo. Pod pojmem "Nejprestižnější karta v portfoliu karet Diners Club" si představuji úplně jiné parametry produktu. Třeba taková AmEx Platinum-to už by šlo. Ano, cena je jinde, je to charge... Ať DC klidně zvedne roční poplatek a produkt pořádně vymazlí. AmEx Centurion s tím srovnávat nebudu, to je karta úplně někde jinde.
Ad luxusní design-nepřipadá mi jako luxusní. Prostě obyčejná karta. Třeba naživo bude působit lépe.

fremantle píše:Já teda nějak nevidím smysl platit 2990 Kč ročně za DC Vintage, když plusmínus to samé obsahuje DC Pure+ Měšec za 990 Kč - kdo nepotřebuje vyšší rámec než 350 tisíc Kč a dodatkovou kartu stejného typu (jinak lze mít k Pure+ i dodatkovou Pure bez cestovního pojištění bez poplatku - a s cestovním pojištěním si lze snad zase vystačit i na hlavní kartě), tak je to IMHO jen zbytečný výdaj 2000 Kč vyšší...

Právě kvůli vyšším limitům, bych bral spíš Vintage. Dodatkovou bych rád pro svou polovičku, takže min. 1 dodatkovou potřebuji.

fremantle píše:Jinak považovat za "All Inclusive" služby samozřejmosti jako třeba "změnu PIN", "změnu zúčtovacího období", "dočasnou blokaci karty" nebo jen podání "žádosti o změnu limitu" a jinak za každou tuto položku 125 Kč mi spíš přijde jako ubohost... Tím bych se v sazebníku neměl potřebu chlubit.

Tak s tím naprosto souhlasím, toto by měl být naprostý standard.
anonymni

Odeslat příspěvekod chnapka_cz 21. 7. 2016 14:40

Aukro neprijima Diners?
chnapka_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod blackwork 22. 7. 2016 10:49

Ne ...
blackwork
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka