Diners Club Pure+

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MarKom 7. 12. 2016 16:37

O tohle přesně jsem se v létě pokoušel, tedy vrátit již uhrazený poplatek za vedení karty výměnou za body. Na lince mi řekli, že zpětně nelze.
Podle mě to jde do kytek, podmínky mění stále k horšímu. Akceptace karet taky občas vázne, o pojištění jsem slyšel v poslední době spíš negativní zkušenosti.

Nevím, zda ještě najdu důvod jí držet.
MarKom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 7. 12. 2016 16:59

Já jsem čekal, že opět nabídnou aspoň ten převod hotovosti bez poplatku... Pokud by ho nabídli aspoň ve formě odměn za body, ještě bych zvážil ponechání základní bezpoplatkové verze Pure, pokud se nic nezmění do příštího léta, do kdy mám roční poplatek, tak ji bez náhrady zruším, jinak mi už opravdu nemá co nabídnout.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 18. 1. 2017 00:12

Tak ted porad vaham, let do Jizni Ameriky, pro vyber z bankomatu cca 3000 jeden vyber, celkove to muze dat treba 10 000czk.
Dinerska kde teda pokud to jeste plati, nejsou penize uroceny az 60dnu?
vs
Cetelem kurz lepsi, vyber ale 100czk, uroceni ihned, coz by nez se k tomu dostanu mi byla castka urocena treba 14dnu ale s vratkou 600czk/mesic.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod fremantle 18. 1. 2017 00:34

U DC máš poplatek 39 Kč + 2 % a pitomý kurz (no, na ČR poměry "standardní" :-!), to nevyváží žádné bezúročné období...

Radši si zřiď debetku Creditas s docela rozmným kurzem a výběrem v zahraničním bankomatu za 30 Kč a kreditku na placení, a je to...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 18. 1. 2017 01:54

To mam prece Cetelem coz je celkem ok kor na placeni, debetku mam od Equa s 9czk poplatkem za vyber coz neni tak hrozny. Kurz ted nevim, ale verim ze to nebude takova palka. Zas asi 3x rocne tam nekde jezdit nebudu a vybirat, tudiz za ten jeden vylet 1x rocne to snad nebude tolik i kdyby Equa mela kurz horsi nez napr zminena Creditas.

Ja bral v uvahu to co mam nyni k dispozici, zakladat se me zatim Creditas nechtelo.
Proto jsem dal umyslne Diners vs Cetelem s 100czk poplatkem a pripadnym urocenim castky cca 14dnu, nez nekde clovek dojede, pripadne pak to tam vyrovna. Uz taky proto, ze utraci penize banky a ne hned svoje.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod franko_cz 18. 1. 2017 07:21

Vem si tam ruličku dolarů a neřeš nesmysly s výběrem z kreditek.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod libol 18. 1. 2017 08:25

Nemá někdo KONKRÉTNÍ zkušenost s kurzem DC v číně?
Většina plateb půjde hotově, ale pro případnou platbu kartou jsou na výběr jen debetky Equa, Fio a DC - která se mi zdá i z hlediska bezpečnosti nejlepší,a le nezabije to kurz?
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 18. 1. 2017 08:30

fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Tomason87 18. 1. 2017 10:19

Tou bezpečnostní bych si tak jistý nebyl. Kurz je takový průměrný řekl bych.
Tomason87
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 18. 1. 2017 11:29

franko_cz píše:Vem si tam ruličku dolarů a neřeš nesmysly s výběrem z kreditek.

To je teda rada fakt, je asi jasny ze je to tak nejlepsi ale zrovna do tehlech statu je to kravina a je uz snad lepsi se smirit s poplatkem. Uz proto, fajn usetris treba kilo za poplatek a kurz ale kdyz te voberou tak nemas nic :D
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod franko_cz 18. 1. 2017 11:51

Když tě voberou, tak ti nenechaj ani ty kreditky.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 18. 1. 2017 12:46

libol píše:Nemá někdo KONKRÉTNÍ zkušenost s kurzem DC v číně?
Většina plateb půjde hotově, ale pro případnou platbu kartou jsou na výběr jen debetky Equa, Fio a DC - která se mi zdá i z hlediska bezpečnosti nejlepší,a le nezabije to kurz?

Já to udělal jinak.
Nakoupil jsem CNY v Kaprovce, dal na multiměnový účet u RB a CNY vybíral z ATM.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod libol 18. 1. 2017 12:56

Tomason87: bezpečností si jse celkem jist ;-) průměrný kurz mi stačí
PULPANM: jo já bych to (asi) udělal taky tak, ale zadání to vylučuje. Každopdáně hotovost bude king, ale jistota je jistota a to DC asi bude řešení
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 18. 1. 2017 13:35

Jojo. ATM funguje naprosto v pohodě a pokud máš kartu s výběry bez poplatku, tak je to opravdu za NULA.
Jen musíš najít ten správný ATM, některé akceptují jen CNY karty. (síť marketů seven eleven - jsou všude)
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 18. 1. 2017 13:55

ripper6 píše:... Cetelem kurz lepsi, vyber ale 100czk, uroceni ihned, coz by nez se k tomu dostanu mi byla castka urocena treba 14dnu ale s vratkou 600czk/mesic.

Tohle je nějak zamotaný. Copak z výběrů je vratka? Vratka 600 je z netu, takže ji evidentně dostaneš tak jako tak. Když si Cetelku předplatíš (aby tam po výběrech zůstala minimálně nula), nic se úročit nebude.
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka