Diners Club Pure+

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Tomason87 18. 1. 2017 14:15

libol píše:Tomason87: bezpečností si jse celkem jist ;-) průměrný kurz mi stačí
PULPANM: jo já bych to (asi) udělal taky tak, ale zadání to vylučuje. Každopdáně hotovost bude king, ale jistota je jistota a to DC asi bude řešení

Taky kartu používám, ale z bezpečnostního hlediska mi přijde horší než karty čipové. Zcizenou kartou může zloděj zaplatit bez problému i v kamenném obchodě.
Tomason87
Nadšenec

Odeslat příspěvekod libol 18. 1. 2017 15:40

Tak zloděj může zaplatit jakoukoli emboskou - tam nevidím rozdíl.
Diners má pro mne dvě výhody - nikdy nezadávám PIN + jejich (deklarovaný, naštěstí nevyzkoušený) přístup k řešení zneužití.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 18. 1. 2017 18:57

drkarel píše:
ripper6 píše:... Cetelem kurz lepsi, vyber ale 100czk, uroceni ihned, coz by nez se k tomu dostanu mi byla castka urocena treba 14dnu ale s vratkou 600czk/mesic.

Tohle je nějak zamotaný. Copak z výběrů je vratka? Vratka 600 je z netu, takže ji evidentně dostaneš tak jako tak. Když si Cetelku předplatíš (aby tam po výběrech zůstala minimálně nula), nic se úročit nebude.

Ano vratku mam z netu, predplatit prave ne jelikoz to tam davam svoje penize. Lepsi je utracet penize banky a potom pokud clovek prezije tak je tam dat :-)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod drkarel 18. 1. 2017 20:12

Tak to jo, kdo má vědět, že tam jedeš umřít? Pak ti ale může bejt dost jedno i poplatek a kurz, takže nechápu, proč to tady řešíš. Nj, holt máme jiný myšlení. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 18. 1. 2017 22:04

To jsem se zasmál, DRKAREL:)
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 18. 1. 2017 22:24

Umrit ne, ale treba pokud ti nekdo zneuzije kartu ci ti tam neco vyluxuje, je lepsi ze vyluxuje penize daneho ustavu nez tvoje :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MarKom 19. 1. 2017 15:01

Vám už se asi nedá pomoci, ale zkusím to.
Co takhle psychiatr, nezkusil jste? Nebo rovnou teplá postel v Bohnicích.

A když sakra nemám prachy, tak na tu dovolenou prostě nejedu!
Mír a Slunce v duši.
P.S. Že jste paranoidní, ještě neznamená, že po Vás nejdou. ;)
MarKom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 19. 1. 2017 15:08

S pomocí ripperovi jsem to vzdal už i já a to si myslím, že jsem byl ještě docela trpělivý... ale ono stejně každého dřív nepo později přejde, když na každý návrh jak něco vyřešit si radši vymyslí sto a jeden důvodů, proč ne, místo aby něco zkusil.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod ripper6 19. 1. 2017 16:43

MarKom: Uprimne psychiatra davno mam, mel jsem i psycholozku nez to skoncilo :)
Co se tyce penez, tak ty mam, dokonce doma vycleneny v supliku v obalce hezky po staru.
Problem je spis ten, ze si rikam, ze me voberou, takze proto jsem uvazoval utracet prvne penize banky a potom tam prachy po navratu poslat.
To byl jedinej duvod toho dotazu x vyhoda / nevyhoda.
Pokud bych to neresil, tak ano muzu si ty prachy nacpat na tu kartu napr Cetelem a pouzivat tu.

To jen abych vysvetlil jak to bylo mysleno :)
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 27. 1. 2017 18:05

Pasivně agresivní verze Vlazyho :-)
dlouhy.dejw
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lafayette16 19. 2. 2017 14:54

Mám kartu Diners Club Classic, ta se po skončení platnosti převede nejspíš na Vintage. Může mi někdo vyvrátit, že to není podstatné zhoršení?
Zatím to vidím tak, že Classic byla ročně za 2490 a měla 3 vstupy do salonku. Vintage je za 2990 ročně a nemá žádný vstup do salonku. Má navíc dodatkovou kartu zdarma (což je samozřejmě k ničemu).

Chápu to správně? Pak si samozřejmě nenechám převést kartu Classic na Vintage, ale na Pure (nebo pokud bych chtěl pojištění, tak Pure +).
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lafayette16 22. 2. 2017 12:04

Stalo se někomu, že přesto, že nečerpal úvěr (tedy nedlužil po splatnosti kreditky), tak měl ten program PREMIUM Rewards? Zajímalo by mě, jestli to byla nějaká chyba, nebo jestli to opravdu nějak dosáhnout lze.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod libol 22. 2. 2017 12:41

Tak úvěr čerpáš, že ;-) jinak, co jsem vysledoval (a teď to mám i ve výpisu):

ob jedno zúčtovací období po tom co jsi čerpal 10kkč budeš mít Premium tj (zjednodušeně a počítám, že spláciš):
v lednu jsi utratil nad 10kkč - v březnu se ti bude počítat Premium
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lafayette16 22. 2. 2017 12:48

Samozřejmě čerpám, ale myslel jsem to tak, jak píšu v závorce a jak píše i DC:
Víte, že máte na své kartě úvěr s RPSN jen 8,66 %? Využijte jej a získávejte 3x více bodů!
resp.
Gratulujeme. Využíváte kartový úvěr s RPSN jen 8,66 %. Na dalším výpise získáte navíc v úrovni Premium až 3x více bodů!

Tedy využití kartového úvěru.

Přestože jsem v jednom měsíci neyužíval, měl jsem stejně Premium Rewards. Nepřišel jsem na algoritmus, jakým to přiřazují...

-- 22. 2. 2017 12:49 --

libol píše:ob jedno zúčtovací období po tom co jsi čerpal 10kkč budeš mít Premium tj (zjednodušeně a počítám, že spláciš):
v lednu jsi utratil nad 10kkč - v březnu se ti bude počítat Premium

A každý měsíc jsem utratil nad 10kKč, přes to, Premium Rewards nebyl vždy...
Naposledy upravil Lafayette16 dne 22. 2. 2017 13:30, celkově upraveno 1
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod libol 22. 2. 2017 13:10

Na jednom místě píšeš "přestože jsem v jednom měsíci nevyužíval" a a druhém "každý ěmsíc jsem utratil" - to se musíš rozhodnout ;-)

Mi momentálně sedí algoritmus tak, jak jsem jej popsal
libol
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka