500tis. kam uložit? Spořící účet, tebo TV?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod babiska 4. 5. 2014 11:58

jaký je Váš názor na výše uvedenou J & T banku?

Vcelku kladný. TV lze sjednat, buď přímo v bance (Praha, Brno), prostřednictvím pošty a nebo kurýra. Prostřednictvím pošty odesíláte ofocený OP + výpis z účtu. V případě kurýra si předem sjednáte schůzku, přičemž kurýr vše ověří na místě, odpadá tak ofocování a další koniny. Poslíček je celkem neinformovaný a nemá proto cenu se ho vyptávat na podrobnější detaily, respektive, tak tomu bylo v mém případě. Vše vám sdělí na zákaznické lince. Celkový průběh založení TV jde rychle. Jeden den vyplníte žádost a druhý vám už volá kurýr kdy a kde můžete smlouvu podepsat.

Řekl bych, také že jde poznat, že se jedná o banku zaměřující se na privátní klientelu a to už i od minimálního vkladu. Po založení TV vám přijde karta do bonus klubu + mail, kde budete dotázán zda jste byl s průběhem založení TV spokojen. Jou to sice blbosti, ale potěší.

Jak už tu někdo psal vklady jsou pojištěný 100% do 100 t. euro., takže bych se toho zase tak nebál.

Do podřízeného vkladu bych nešel, obzvláště pokud se jedná o většinu úspor. Zhodnocení není zase o tolik vyšší za podstoupené riziko.
babiska
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod qsubt 4. 5. 2014 14:14

500tis? nebo malo prihodit a vzit si hypoteku, tam nastehovat najemnika a najmem platit splatky hypoteky.... To je nejrozumnejsi reseni pri soucasnych urocich :D
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 5. 2014 20:24

qsubt: no nevím, jestli je to něco pro nezkušeného. Já mám právě v mém okolí lidi, co na tomhle krutě prodělávají. Neustále řeší neplatiče, zničený majetek. Neříkám, že na tom nejde vydělat, ale je to podnikání jako každé jiné (riziko, potřeba určitých znalostí a zkušeností).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod bufalobil 4. 5. 2014 21:26

Také si myslím. Vydělat peníze z pronájmu je tvrdá práce a chce to hlavně koupit nemovitost která si bude držet cenu i následujících x let což se zdá že dneska není problém ale jestli tomu bude tak i za třeba 10 let je loterie. Já osobně bych do toho nešel. Když riziko to spíš nějaké dividendové akcie.Třeba za 100 tisíc. 500 litrů je ale poměrně málo peněz a velké zázraky se s tím dělat nedají. Vydělaných 20 čistých litrů za rok bych považoval za povedený rok.

-- 4. 5. 2014 21:27 --

proti tomu 10 litrů bez rizika u JaT
bufalobil
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gadzo3 5. 5. 2014 06:38

PatrikChrz píše:qsubt: no nevím, jestli je to něco pro nezkušeného. Já mám právě v mém okolí lidi, co na tomhle krutě prodělávají. Neustále řeší neplatiče, zničený majetek. Neříkám, že na tom nejde vydělat, ale je to podnikání jako každé jiné (riziko, potřeba určitých znalostí a zkušeností).

Nojo, nesmi to pronajmout ale take kazdemu za co nejvyssi cenu, najemnici se musi vybirat a tem dobrym nabidnout po case nizsi cenu, aby se tam drzeli.
gadzo3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 5. 2014 13:16

Však říkám, je to podnikání jako každé jiné se svými riziky a problémy.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod qsubt 5. 5. 2014 21:28

PatrikChrz píše:qsubt: no nevím, jestli je to něco pro nezkušeného. Já mám právě v mém okolí lidi, co na tomhle krutě prodělávají. Neustále řeší neplatiče, zničený majetek. Neříkám, že na tom nejde vydělat, ale je to podnikání jako každé jiné (riziko, potřeba určitých znalostí a zkušeností).

spousta majitelu si za to muze sama. Hledam ted v Praze pronajem a pristup majitelu je naprosto nepochopitelny, 90% to resi tak, "kdo prvni prijde a slozi zalohu tomu to dam" ..... zodpovedny a proziravy majitel by si dal nejake datum prohlidky nebo deadline, dal moznost prohlidky vice lidem a z nich si pak vybral. Z jedne prohlidky, ptam se majitelky, a co vy, mate nejake otazky na mne? A ona ne... mne je to jedno. A to o mne nevedela vubec nic. Tak at pak nebreci.

Ja, 300km od Prahy mam vubec problem prijet v den D+1 na prohlidku, protoze reakce vetsinou je: "no, dnes vecer mam 2 prohlidky, kdyz to neklapne ozvu se...".
Ja bych pritom klidne dal Xnasobou kauci nebo zaplatil neco dopredu, treba na 1/4 roku, whatever, ale neni zajem.
Pravda, nerikam ze mam nizke kriteria 8-)
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Předchozí stránka