mSpoření

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Franklin 6. 5. 2014 19:33

Kdo nečte polskou diskuzní žumpu, tak tam nějaký pan Vitek_mBank píše:

Původní plán byl mít mSpoření jen na platby kartou, kde by nebylo tak jednoduché vymyslet jak na účet prostředky dostat. Přeci jen terminál mnoho lidí nemá. Leč bohužel manažerské rozhodnutí padlo jiné. O to rychleji budeme ale muset podmínky upravovat. Na sazbu ale chceme sáhnout až naposledy.

Zajímavé. Že by se management polské bankovní žumpy spletl ve svém odhadu?
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod qsubt 6. 5. 2014 19:56

"O to rychleji budeme ale muset podmínky upravovat. Na sazbu ale chceme sáhnout až naposledy."

stejne vety pisou na ceskem FCB. Dnes sem otevrel jedno IB v IE, druhe v Chromu a hezky to naplnil na 2 uctech az po "okraj". Behem 10minut.

Cekam ze omezi maximum na 40-50tis a bude po srande.
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 7. 5. 2014 00:45

Pokud to omezí nebo sníží úroky nebude nic jednodušího než zadat příkaz k úhradě zpět do Airbank :-) zrovna v rámci těchto bank je to v cíli do pár hodin :-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 5. 2014 06:17

qsubt píše:Cekam ze omezi maximum na 40-50tis a bude po srande.

Po včerjšku možná určitě. Počítám, že to byl první den "masivního náporu". Pravděpodobně většina lidí nechtěla přijít o úroky za svátek nebo za víkend, tak dala příkaz v podnělí, tim pádem jim přišly peníze do mBank v úterý a během úterka "obracela" (třeba takhle jsme to včera vyráběli s kamarádem) a večer poslala přebytky z mBank pryč.
Takže až se dneska mrknou na včerejší obraty, tak jim asi vypadnou oči z důlků a budou omezovat.

Zaskočilo mě jedno omezení - % se nepočítá z plateb do 100 Kč, alespoň u převodů.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod mikicz 7. 5. 2014 07:50

neskutečný co někteří lidé dokážou kvůli pár drobným udělat. Myslím že poláci ještě těď valí nevěřícně oči co se děje.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Taki 7. 5. 2014 08:04

Ono tak nejde ani o "pár drobných", ale o tu srandu.. (i když, jestli mít na účtě úrok 300 nebo 600 je rozdíl; pro mě třeba 300 není malá částka)
Tímto děkuji mBank za novou skvělou mHru. Mamka bohužel neměla zrovna moc prostředků na svém účtu, tak mě těch mých necelých 250.000,- stálo 56 převodů a cca 20 minut času.
Tak jsem ještě zřídil mKonto babičce (tímto děkuji za 500,- Kč pro mě a 300,- pro babičku) a třeba stihnu do změny podmínek nasypat na její mSpoření její peníze.
Děkuji též mBance za procvičení mozku.
Taki
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 7. 5. 2014 08:36

20 minut a 56 převodů...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 7. 5. 2014 08:41

mikicz píše:Myslím že poláci ještě těď valí nevěřícně oči co se děje.

No myslím že zrovna poláci nejsou ten správný příklad na "valení očí" v souvislosti s nějakou haléřovou oje**ávkou. :D
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 7. 5. 2014 15:10

naping-pongováno na 21 pokusů..za 20 minut :-D .... Tak snad úrok 3% p.a. vydrží aspoň měsíc :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Bond2 7. 5. 2014 21:10

Franklin píše:Kdo nečte polskou diskuzní žumpu, tak tam nějaký pan Vitek_mBank píše:

Původní plán byl mít mSpoření jen na platby kartou, kde by nebylo tak jednoduché vymyslet jak na účet prostředky dostat. Přeci jen terminál mnoho lidí nemá. Leč bohužel manažerské rozhodnutí padlo jiné. O to rychleji budeme ale muset podmínky upravovat. Na sazbu ale chceme sáhnout až naposledy.

Zajímavé. Že by se management polské bankovní žumpy spletl ve svém odhadu?

Nečtu:
1) Po změně stránek absolutně nepřehledné a 90% témat je, že něco nefunguje nebo není k nalezení v novém internetovém bankovnictví :hm .
2) EXPERTI 8-) (jako Ty, Patrik, slavo963, Myšpulín...) jsou přeci na Fin EXPERTU :!:

jinak mSpoření naplněno po okraj už v pátek 2.5. Podle mě to taky plánovali jen na karetní operace, ale nějaký pak ředitel 8-P řekl: "Dáme i platby na cizí účet". No a servilní podřízení: "Výborný nápad, pane králi. Na to jste přišel sám ? Bravo, bravisimo :tleskani ". Po měsíšní uzávěrce :shock: bude velká porada ... "Kdo způsobil, že i pan ředitel vydal, tak nesmyslný příkaz :?: "
Bond2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Noxik 8. 5. 2014 09:48

Bond2: No pral bych si videt tu poradu, kde zjisti, jak sikulove naplnili ten sporici ucet za den. A jsme docela zvedav, jak dlouho tam vydrzi soucasny urok. Osobne se z tohoto duvodu neucastnim, neverim, ze to vydrzi nejakou delsi dobu.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod gadzo3 8. 5. 2014 11:22

No tech plnicu bude minimum, jen nas par tady. Maximalne tak stovka. Ostatni statisice klientu to nevyuziji, nemaji prachy anebo na to nejsou dost chytri.
gadzo3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zedna1 8. 5. 2014 16:12

Vyrobil jsem maly programek pro vypocet naplneni mSporeni pres 10%.
Program spocita nutny pocet kroku (prevodu) pri ruzne zadanem vstupnim zustatku a cilovem zustatku na mSporeni, viz. nahled
msporeni.png
msporeni.png (8.96 ) Zobrazeno 6175 krát

Program od zadaneho pocatecniho zustatku odecita tolik, aby to i s 10% z daneho prevodu dalo v souctu cely zustatek. Zaroven tech 10% pricita na mSporeni tak dlouho, dokud:
- zustatek je kladny
- neni dosazeno cilovy zustatek na mSporeni
- neni prekrocen limit 1000 kroku

V prilozenem souboru je i zdrojovy kod v programovacim jazyku AutoIt :-)

http://www.volny.cz/petr.zednik/soubory/msporeni.zip

EDIT:
Program v prvni verzi pocital spatne (nepresne), viz. vysvetleni od franklina v jeho prispevku na strane 7. Proste odecitani 10% nebylo dobre.
Program je nyni jiz opraven, zaroven nyni pocita s presnosti na 2 desetinna mista (puv. na cele koruny).
Naposledy upravil Zedna1 dne 9. 5. 2014 10:41, celkově upraveno 3
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Noxik 8. 5. 2014 17:45

Zboznuji lidovou tvorivost. :twisted:
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod filas81 8. 5. 2014 17:49

moc děkuji za ten prográmek, to je lahoda :)
filas81
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka