Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bobisek2016 29. 9. 2016 17:06

Dobrý den,

Funguji podle pravidla 30/30/40

30% - každý měsíc posílám do Airbank na zdravotní, sociální a daně, abych v Březnu nenadával, kolik musím poslat státu :-)))

30% - si odkládám, většinu peněz posílám pravidelně do Consequ kde mám přes Broker Consulting dvě smlouvy ( při větším volným cash dávám peníze do Arcy, vždy na rok a pak otočím)

40% - mám na účtu ke spotřebě a běžným výdajům malé rezervě

aktuálně používám Unicredit Bank a Airbank, přemýšlel jsem o ČSOB Premium a Erste Premier ( Byl jsem na schůzce s obouma, ČSOB mě přišla, taková víc free, uvolněná, prostory obyčejné, ale nadchla mě možnost a obsáhlost do člověk dostane) Erste na mě působí víc privátně, prostory, občerstvení, chování bankéřů.

Chci od vás slyšet názor, do čeho by jste šli.

Budu rád za reakce, vážím si toho, díky ( ps píšu to z mobilu za cesty tak sorry za chyby)
bobisek2016
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod davsopl 29. 9. 2016 17:13

Erste má výhodu v možnosti 2 debetních karet. MC World Premium a VISA Infinite. Tzn. že každý klient dosáhne na Priority Pass se 4 vstupy ročně do letištních salonků. ČSOB nabízí Prioroty Pass pouze ke kreditní kartě. Nevýhoda Erste spočívá např, že si účtuje výběr z cizího bankomatu mimo síť bankomatů České Spořitelny v ČR za 40 Kč. ČSOB má výběry z bankomatů v ČR i zahraničí zdarma.
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 29. 9. 2016 17:59

1) Kdyby nebyly potřeba salónky, tak ta UCB dle mého názoru bohatě stačí a další bankou bych si život nekomplikoval. Stejně nic použitelnějšího není.
2) Pokud by člověk chtěl kvalitní KK na placení v tuzemsku (a záložní pro zahraničí) a nějaký pojištění (třeba dokladů a peněženky), tak jít do ČSOB.
3) Proč si zřizovat EP mi po jejím zřízení docela uniká
4) Zkusil bych popřemýšlet nad svými konkrétními potřebami, třeba člověk najde něco, co poskytuje jen 1 z těch bank
5) No a když už člověk neví, nechce se mu to moc rozebírat a svrbí ho, tak založit obojí (což jsem udělal) a v praxi si pak zkusit, co to ve skutečnosti je a jak to funguje.

Ono ve skutečnosti jsou ty prémiové služby místy naprosto zoufalé, ale na to člověk musí přijít sám. U ČSOB tak trvalo vyřízení všechno cca 1,5 měsíce! Na nějaké 2-3 dny jako u low-cost bank může člověk zapomenout. IB - jedno horší než druhé. Tragická informovanost bankéřů, kteří nejen že nevědí, ale klidně trvají na svých nesmyslech. Ani jedna z těch bank neumí ani poslat výpis kreditky mailem! A takových kardinálních zádrhelů včetně nesmyslných poplatků jsou tam mraky. Člověk si připadá jak na špičkový modní přehlídce: jedna modelka jednonohá, druhá bezruká, třetí 150kilová, a vyber si tu nejlepší.

Z druhý strany něco i neočekávaně příjemně překvapí, třeba se mi líbí design karet od ČSOB, EP taky není nejhorší.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod bobisek2016 29. 9. 2016 18:45

Tak zkusím to popsat následovně, platím si 1200 Kč měsíčně ŽP od ČPP

Mám tam 1) odpovědnostní pojistku do běžného občanského života ( 1 milion majetková újma, 2 miliony zdraví)
2) Cestovní pojištění + varianta svět ( hodně s přítelkyní cestuji do Rakouska, občas létáme do světa)
Měsíčně mě stojí pojištění 76 Kč na ŽP a odpovědnost 36 Kč

Jinak co se týče úvěru nic nemám, mám jen kreditku od Zuna na 87 tisíc, kterou nečerpám, je to překážka v pořízení další banky? nebo to mám před tím zrušit?

Chci si teď brát hypotéku na 2 - 3 miliony, potěšilo by mě, kdyby třeba z obratu šel vzít nějaký dobrý úvěr v případě čehokoliv, nebo větši limit na KK, popřípadě fajn úroková sazba u hyp.

Co se týče příjmů tak měsíční (OSVČ) limit splnuji bohatě + jednou za rok si něco nechávám vyplatit z firmy, kde jsem spolumajitel, ale není to pravidlem, spíš ty peníze tam nechávám.

Mě jde spíš o to, že mě chodí v průměru docela slušné peníze na účet a čekal bych něco víc, třeba, že když dojdu do banky, tak se na recepci přestanou bavit a někam mě pošlou a nebudu 20 minut čekat než se na mě dostane řada.

Jinak ještě poslední otázka, koukal jsem na ty OPF ČSOB Premium a byly založeny nedávno, má s tím někdo zkušenost? Conseq Actvie Invest mám již asi 5 rok a je tam docela slušný výnos.
Naposledy upravil bobisek2016 dne 29. 9. 2016 18:50, celkově upraveno 1
bobisek2016
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod davsopl 29. 9. 2016 18:50

No a třeba u EP není vůbec k zahození ten jejich Erste Premier Benefit Club. Občas se tam najdou velmi dobré akce.
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bobisek2016 29. 9. 2016 18:54

Ještě se chci zeptat, co prostředí internetového bankovnictví? za mě nejlepší zatím má UCB, jako student jsem nesnášel prostředí Era Banky.
bobisek2016
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cz01 29. 9. 2016 19:08

Můžete zhodnotit, jaká banka dává nejvíce použitelných akcí ve smyslu vstupy na akce, lístky, ...?

Aktuálně jsem si zřídil účet ČSOB Premium a služby se mi tam líbí, ale co se týká zmíněných akcí, tak nic moc. Mám zřízené dodatkové karty od Erste, takže mám vlastně i všechny výhody Erste a letmým pohledem se mi jejich benefit klub zdá mnohem lepší.

Nevím, jak jsou na tom jiné banky, jako třeba RB, ale jejich premium účet mě v podstatě nezaujal.

Jakou máte zkušenost vy?
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 30. 9. 2016 03:16

1) Pojistka odpovědnosti může být součástí u ČSOB (zdarma)
2) Cestovní pojistky mají obě banky, EP vyšší limity a chybí třeba storno. Je potřeba porovnat třeba rizikové sporty.
3) Po udělání si třeba té ČSOB bych stávající kreditku klidně zrušil, byla by zbytečná. Novou kreditku bych používal, takové prodloužení záruky není k zahození.
4) Zrovna u hypoték slibují myslím nadstandardní podmínky obě banky, nakolik je to pak pravda, tak nevím. Zrovna z tohoto důvodu bych si ale udělal určitě obě banky. Co kdyby...
5) To samé investice, ty mohou být zajímavé u obou, je potřeba vyzkoušet.
6) Ta super úroveň služeb je bohužel jen zbožným přáním. Pokud jste obyčejný klient, tak se dovybavuje s kamarádkou a nakonec vás obslouží. Tady je to navázané na osobní bankéře, a to je mnohem větší problém.

Třeba u takového EP: voláte v 10 hodin na recepci na číslo uvedené na webu (když se chci třeba zeptat, jestli jim už dorazila karta), telefon nikdo nezvedá. Volám osobnímu bankéři - to je běžný, pracovnice si někam odskočila. Volala zpátky po hodině.

Ta samá situace u ČSOB: Voláte osobnímu bankéři, nebere. Voláte na číslo služby, tam si váš párkrát předají jako horký brambor a výsledek: my tohle nemůžeme zjistit, jedině volejte bankéři. Ten to nebere - tak to zkoušejte později.

To u Fio když si zavolám na pobočku, tak všechno v pohodě vyřeším.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 30. 9. 2016 12:17

Ty jsi volal na pobočku Fia a oni s tebou věc řešili po telefonu? Já kdykoli jdu okolo, vidím frontu 15 lidí a uvnitř není k hnutí.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod xls 30. 9. 2016 12:45

To je možná město od města, já s tím ale problém nikdy neměl. A 15 lidí by se tam neni nevešlo.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 3. 10. 2016 16:49

Tak jsem reklamoval u svého bankéře EP ten poplatek při výběru USD z dolarového účtu, který si banky-majitelé bankomatu běžně účují a o kterých mě tvrdil, že to ČS vrací. M9sto odpovědi to přehrál na nějakou sekrátářku, která mi napsala, že si to banky účtují a bez poplatku bych to měl, kdyby se jednalo o banku skupiny Erste.

Takže jsem úplně za vola, protože jsem si asi myslel, že si udělám USD účet, navážu na něj kartu a ještě někde na světě najdu dolarový bankomat Erste. Tím jsem v podstatě s tohle kampeličkou skončil.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod paty07 3. 10. 2016 17:42

Klid, mě zase naúčtovali poplatek za vedení USD konta v EP. Už se těším zase na bankéřku. Takový porod při zakládání jsem nezažil u žádné nízkonákladovky, a to mi v Equa měnila zkomolené jméno nadvakrát. Myslel jsem, že to nikdo nepřekoná, inu mýlil jsem se.
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 10. 2016 17:42

Já nechápu, kde tyhle bankéře berou. Jak je možné, že osobní bankéř prémiového produktu nezná produktové podmínky? Kdyby nabírali lidi zde na fóru, udělali by líp. Řada z nás by všechny prémiové bankéře strčila svými znalostmi do kapsy.

-- 3. 10. 2016 18:43 --

...není to tak dávno, co jsem viděl inzerát na nějaké pozice v ČS, mimo jiné metodik a podobné profese. Zkusil jsem se o jednu z nich ucházet, ani mě nepozvali na pohovor, ale dozvěděl jsem se, že "dali přednost vhodnějšímu kandidátovi", tak už víme, jak takoví vhodnější kandidáti vypadají :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod paty07 3. 10. 2016 18:58

Tak ty bys jim řekl, že výhodnější produkt mají v ostatních bankách a ČS by utřela :D
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 10. 2016 18:59

No, větším nebezpečím by bylo, že bych jim ukázal, jak stejných služeb dosáhnout u stejné banky levněji nějakým tím "drbáním se pravou rukou za levým uchem" :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka