Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 1. 2019 14:05

No, já celkem využívám concierge a můžu říct, že minimálně dvakrát jsem se dostal k věcem, ke kterým bych se nedostal.
Jednou to byla nějaká knížka, kterou mi zjistili, že je k dispozici na nějakém bazaru, který jsem do té doby neznal a příští týden jdu do Dejvického divadla na Ucpanej systém, kam jsem nebyl schopen sehnat lístek.
Kromě toho jsem rád, že mám zdarma 4 cestovní pojištění, z jednoho jsem si už nechal plnit (zrušený let).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod xls 3. 1. 2019 14:05

Jo, zákazníci jsou největší problém. Když se jich banka zbaví, bude v pohodě.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod qwertz375 3. 1. 2019 15:00

Základní princip "prémiového bankovnictví" je identifikovat hejla s nadstandardními příjmy s velkým potenciálem na ostříhání prodejem dalších služeb. Tomu se přidělí "osobní bankéř" což má tu "výhodu", že ho pak na běžné pobočce zpravidla odmítnou obsloužit, a když něco potřebuje, musí se dopředu objednat. Samozřejmostí jsou i "prémiové ceny" typu 220CZK za SEPA platbu a podobně.
qwertz375
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lubik2 3. 1. 2019 15:44

qwertz375 píše:Na této diskuzi se názorně ukazuje, že všechny ty tzv. "prémiové účty" nejsou schopné nabídnout žádnou solidní přidanou hodnotu, kromě takové blbosti jako jsou vstupy do letištních salonků.
V podstatě souhlasím, ale přesto musím konstatovat, že těch "blbostí" je mnohem více. Například cestovní pojištění pro celou rodinu ( V RB lze dosáhnout i na pojištění dospělých dětí s jejich rodinou), výběr zahraniční měny zdarma (RB v kombinaci s Revolutem) a určitě se toho najde víc.
lubik2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mobilman 3. 1. 2019 16:37

Fakt je, ze jsem v CSOB Premium vyuzil vzdy jen ten vyber (v CR nebo v zahrani zdarma), nic jineho. Byl jsem zvykly ale vybirat hotovost vzdy, jen ted je to bez poplatku. Nebavi me resit smernarny a kurzy, vzdy po priletu kamkoli jsme nauceny na prvni bankomat a vybrat neco do zasoby v Cash (vetsinou ekvivalent par stovek Eur, cili resit kurs pri takove sume vazne nema moc smysl).
To ze za ucet neplatim mi proste bohate staci, dalsi kravinky mne nijak neberou a do vyuzivani cehokoli, co nepotrebuji, mne to nemotivuje.
mobilman
Nadšenec

Odeslat příspěvekod lubik2 3. 1. 2019 17:29

No ale například na rakouských horách se ubytování často platí v hotovosti. A výběr například tisíc EUR bez devizového účtu=kurzový poplatek cca 1000Kč. To pak zase drobné nejsou.
Já to nyní řeším Kč->Revolut->EUR->RB(příjem SEPA platby zdarma pro konto Komplet nebo Exclusive)->výběr EUR na pobočce nebo kartou v zahraničním bankomatu.
Dříve také Kč->Roklen->EUR->spořitelna(Erste Premier)->výběr kartou v zahraničí (více než 500EUR/den mi to nedalo).
Revolut ve spořitelně nelze použít kvůli poplatku za SEPA platbu.
lubik2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod čulibrk 3. 1. 2019 21:02

retron píše:Stáhni si appku loungekey a registruj se tam.
Blokace na VISA Infinite visela asi tyden, ale pak ji odblokovali.

Díky. A jaké jsou vlastně výhody registrace na jejich webu nebo v jejich aplikaci?
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod retron 4. 1. 2019 00:16

na webu to nešlo, přes apku to prošlo
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod fc70 4. 1. 2019 07:41

Na webu se nesmí zadat jméno/příjmení s diakritikou, nebo to prohlásí, že karta není v programu.

Výhoda je přehled o využitých vstupech, a je tam i jakýsi QR kód (i když nevím k čemu, oficiálně je vždycky potřeba karta).
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod frelichl 4. 1. 2019 12:13

Zkusenost z 1.1.2019 z Air China First Class Lounge v Pekingu: Platebni karta se hlasila obsluze salonku jako neplatna, QR kod fungoval bez problemu, takze registraci appky doporucuju.

qwertz375 píše:Na této diskuzi se názorně ukazuje, že všechny ty tzv. "prémiové účty" nejsou schopné nabídnout žádnou solidní přidanou hodnotu, kromě takové blbosti jako jsou vstupy do letištních salonků.

Ja zas mam pocit, ze nekterym lidem se proste nejde zavdecit. Nebo asi nechapu, jake sluzby by mistni osazenstvo, notabene zadarmo (jen s podminkou minimalniho prijmu, ktery jeste spousta lidi obchazi preposilanim) ocekavalo. Osobne jsem s Erste premier velmi spokojeny, dostavam zajimave sluzby zdarma (full-fledged bankovnictvi, pojisteni, concierge, salonky) a banker me zatim nikdy neotravoal (ale nejsem preposilac). Pravda, nektere sluzby jsou standardne zpoplatneny (takze draze), ale zadarmo opravdu necekam zazraky.
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 4. 1. 2019 13:53

také nevím co by kdo očekával, kor "zadarmo"
pokud chcete opravdu "osobního" bankéře a full service, pak máte možnosti privátního bankovnictví ovšem obvykle za 10+
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod qwertz375 4. 1. 2019 15:22

Od prémiového bankovnictví je snad normální očekávat především rozumné bankovní služby. Platit za SEPA platbu 220 CZK, konverzi měn 3% i více vám opravdu přijde jako prémiová služba? K tomu zpravidla nekompetentní osobní bankéř. Všechny ty salonky a jiné benefity jsou jenom nesmysly navíc maskující neochotu nabídnout rozumně nastavené služby.
qwertz375
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alfas123 4. 1. 2019 15:56

Ono to bude inak s tymi salonikmi. Niekde v zahranici to tak je, tak to skopirovali.
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 4. 1. 2019 17:05

Prémiové bankovnictví? To bych si představoval jako opravdu špičkové bankovní služby (vysoce kvalitní IB, karty, rozsah služeb) za konkurenceschopné ceny + špičkové investiční příležitosti + k tomu nějaké bonusy, třeba i rozumně podmíněné používanými službami. No a kvalifikovaný personál.

Místo toho jsou bankovní služby (vč. personálu) většinou i pod úrovní low-cost bank, investiční možnosti končí předraženými fondy, takže z toho opravdu zůstává jen pár benefitů.

Skoro by chtělo, aby si někdo téhle situace všiml, začal to nakonec dělat pořádně. Lidí s penězi je dost a stále jich přibývá.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod SVitara 4. 1. 2019 17:13

Dokud se ti hlupaci nechavaji od osobnich bankeru presvedcit k investovani do fondu, nemaji banky potrebu nic menit, vydelavaji na lidske hlouposti dost.
SVitara
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka