Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod wit.cz 16. 4. 2019 13:06

pojištění storna cestovní služby :hm

To psal Brepta z Gumídků? :D
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod alfas123 16. 4. 2019 15:17

u nas sa to vola Gumkáči :-)

dobre, ze limity zvysuju, ked bude najhorsie, snad plnenie z nich clovek vysudi. ale spoliehat sa na ich blby global assistance...
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod cz01 16. 4. 2019 17:02

Tato novinka znamená, že dodatkové karty a tudíž nemajitelé nebudou mít už cestovní pojištění, pokud to správně chápu?
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod alfas123 16. 4. 2019 17:43

Poistka bola ku karte Visa Infinite. Poistka vždy platila na rodinu a nemusela rodina spolu cestovať, aspoň tak som to pochopil
Jednak pridali storno, jednak aj prarodicov a vnukov. Spocitane to budú mať určite dobre ;-) časom to snáď niekto napíše. Možno naozaj chceli zarezat poistky na dodatkove Visa Inf., ale ak ma pamäť neklame, tie neboli práve najlacnejsie
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod cz01 16. 4. 2019 19:55

Otec má u Erste neomezený Lounge Key a nechal jsem si k jeho účtu dodělat karty pro mě a manželku právě kvůli cestování (neomezené Lounge Key, Erste salonek a cestovní pojištění). Teď pro manželku a mě pojištění platit nebude, škoda zřizovat si tam účet se mi nechce, využívám ČSOB, možná dodatkový účet, ale otec jeden dal mamce, takže na mě už asi nezbude a nevyužívaný účet asi moc tolerovat nebudou...
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tangerine 17. 4. 2019 07:22

Nevěděla jsem, že Erste poskytuje i neomezené vstupy na LoungeKey. Myslela jsem, je volných vstupů je 6 za rok a další potom za polovic.
Tangerine
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 4. 2019 07:31

Je to v rámci privátního bankovnictví, tam už jsou ale úplně jiné podmínky, nelze to nějak "ošulit", musí se skutečně dát bance vydělat, tj. tam musí být nějaký objem výše spravovaného majetku (peníze na účtu, investice, nejsem si jist jestli nejsou "uznávány" i hodně vysoké úvěrové produkty). Vzhledem k vysoké marži ČS na těchto službách tak vyjde levněji si za cca 700 dolarů koupit neomezenou Priority Pass kartu.

Něco podobného má i Raifka pod https://www.fwr.cz/
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod lubik2 17. 4. 2019 08:12

cz01 píše:... nechal jsem si k jeho účtu dodělat karty pro mě a manželku právě kvůli cestování (neomezené Lounge Key, Erste salonek a cestovní pojištění)....
Něco podobného má i Raiffeisen banka, eKonto Exclusiv. Tam lze vydat neomezený počet gold karet s cestovním pojištěním(i pro rodinu držitele), pouze pražským RB salonkem.
lubik2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubocz 17. 4. 2019 08:37

cz01 píše:Tato novinka znamená, že dodatkové karty a tudíž nemajitelé nebudou mít už cestovní pojištění, pokud to správně chápu?

Bohužel ano, to je hodně špatná změna...

Teď zbývá Diners ale díky jejich rozsáhlým výlukách na elektroniku je v praxi nepoužitelný...
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paty07 17. 4. 2019 08:51

PatrikChrz píše:Je to v rámci privátního bankovnictví, tam už jsou ale úplně jiné podmínky, nelze to nějak "ošulit", musí se skutečně dát bance vydělat, tj. tam musí být nějaký objem výše spravovaného majetku (peníze na účtu, investice, nejsem si jist jestli nejsou "uznávány" i hodně vysoké úvěrové produkty). Vzhledem k vysoké marži ČS na těchto službách tak vyjde levněji si za cca 700 dolarů koupit neomezenou Priority Pass kartu.

Něco podobného má i Raifka pod https://www.fwr.cz/

Unlimited PP je za 429 USD, ale je to jenom pro držitele, návštěva je pořád za 32 USD.
https://www.prioritypass.com/en/join/st ... ecode=WPUN
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 18. 4. 2019 11:48

Erste - chtel bych jen vedet jak je to s tema podminkama?
Stava se vam nekomu bezne, ze vam vola bankerka s tim ze uz tam mate nejaky rok ucet, funguje narovinu jako prutokovy a tudiz by bylo dobre udelat optimalizaci? :)
Pritom ucet pouzivam, prevody ruzne, transakce, placeni debetkou Visa Infinite.
Plnim podminku nad 80 000czk mesicne a ani jsem nevyuzil full rocne salonky.
Pokud uz takto kontaktuji, znamena to ze mohu cekat v pripade nedostaveni se na jednani vypoved? :(
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 18. 4. 2019 12:05

U Erste je normální, že zákazníka neustále cpou k tomu, aby u nich investoval a nechal jim pořádně vydělat. Mně EP v podstatě odmítli založit, i když jsem podmínky splňoval několikanásobně - ale na rovinu jsem řekl, že investice si řeším jinak. Však proto jsem nakonec šel k ČSOB, těm je úplně fuk, co s prémiovým účtem dělám nebo nedělám :D Kdysi ještě měli tendence mi občas aspoň něco neformálně navrhnout, ale poté, co mi asi dvě věci zvorali a musel jsem je reklamovat, tak už se bankéřka neodváží ani pípnout :D
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alfas123 18. 4. 2019 13:04

CSOB je, zdá sa, vo fáze, keď sa potrebuje chváliť počtom klientov Prémium. To skôr či neskôr skončí...
Osobne sa mi viac páči Erste, jedna nevýhoda je, že sa kartou nedá v ČR vyberať všade, ale zas ich bankomaty sú na každom kroku.
Zjavne ich tiež trápi nedostatok bankárov, takže sa snažia redukovať základňu a tiež keď ma nejaký bankár príliš veľa preposielacov, tak to rieši, lebo nemá odmeny...
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Roman1989 21. 4. 2019 14:25

Erste premier: k dispozici VISA a MC.
Pochopil sem správně, že si můžu vybrat, že chci obě debetky? KK bych se rád vyhnul.

Kdežto u ČSOB Premium je MC World Elite kreditka, a VISA je debetka. Změna na obě debetky zde není možná.
viz citace z podmínek ČSOB:
"Premium debetní kartu Visa Infinite (dále jen „Visa Infinite“) k Premium Kontu pro majitele,•Premium kreditní kartu MC World Elite (dále jen „Premium Karta“) vKč sminimálním limitem určenýmČSOB."

Děkuji za názory.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alfas123 21. 4. 2019 14:45

Aký názor chceš počuť? :-)
alfas123
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka