Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fremantle 21. 4. 2019 14:58

To je jednoduché - u ČSOB Premium konta je KK nutnost, protože na ni jsou navázány všechny smysluplné dodatkové služby (cestovní pojištění, vstupy do letištních salonků), bez ní jde jen o úplně obyčejný účet (s trochu lepší kartou Visa Infinite, ale ta nepřináší nějaké zvláštní výhody).

V případě Erste Premier byly služby navázány na kartu (ale třeba cestovní pojištění nyní bude nyní poskytované již k účtu, ne ke kartě) Visa Infinite, kterou lze získat i jako debetní kartu k účtu...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod alfas123 21. 4. 2019 15:48

Apple pay u Erste funguje len s Visou
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Delitzsch 21. 4. 2019 15:59

Nově už i s Mastercard.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod Roman1989 21. 4. 2019 17:04

alfas123 píše:Aký názor chceš počuť? :-)

Jestli chápu správně, že u Erste mohu mít 2 debetky.

-- 21. 4. 2019 17:14 --

fremantle píše:To je jednoduché - u ČSOB Premium konta je KK nutnost, protože na ni jsou navázány všechny smysluplné dodatkové služby (cestovní pojištění, vstupy do letištních salonků), bez ní jde jen o úplně obyčejný účet (s trochu lepší kartou Visa Infinite, ale ta nepřináší nějaké zvláštní výhody).

V případě Erste Premier byly služby navázány na kartu (ale třeba cestovní pojištění nyní bude nyní poskytované již k účtu, ne ke kartě) Visa Infinite, kterou lze získat i jako debetní kartu k účtu...

Děkuju za odpověď. Tím pádem je ČSOB ze hry.

u Erste tedy od června pojištění k účtu - to je ok.
Ale stejně bych chtěl ty dvě karty Visa Infinite a Mastercard World Elite, protože je využiju kvůli salónkům např.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alfas123 21. 4. 2019 17:20

Do LoungeKey sa da registrovat s oboma, je to jedno

Ano, mozes mat dve debetky typu Visa Inf a MC WE
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Roman1989 21. 4. 2019 17:30

alfas123:
"Ano, mozes mat dve debetky typu Visa Inf a MC WE"

Ok, to by bylo dobré, protože KK nechcu.
Z tohoto ceníku mě to právě nebylo jasný, protože se tam píše o:
ÚROKOVÉ SAZBY PRO VISA INFINITE KREDITNÍ
zdroj:
https://www.csas.cz/static_internet/cs/ ... CP.IV..pdf

Takže jde vlastně 4 kombinace:
1) Debetka Visa, Debetka MC WE
2) kreditka Visa, kreditka MC WE
3) debetka Visa, kreditka MC WE
4) kreditka Visa, debetka MC WE
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 21. 4. 2019 18:01

Počkej, KK MC má ČSOB. Erste má obě debetní a Visu případně můžeš mít jako kreditní, ne?

Jinak pozor, mně teď v Erste při projeveném zájmu na rovinu řekli, že ano, jsou tam podmínky příjmu / bilanční (tu plním na asi 160 %) a k tomu podmínka aktivního využívání. Tím je myšleno převod hypotéky, sjednání nové hypotéky, investice nebo minimálně spořící účet.
Takže zvaž, na kolik jim dáš nažrat. Bez toho tě asi nejdýl do roka degradují na úžasné Moje zdravé finance.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Roman1989 21. 4. 2019 18:48

"Erste má obě debetní a Visu případně můžeš mít jako kreditní, ne?"
To já nevím :) jen se ptám. Mě stačí obě debetní.

Já si tam přesměruju nějaké svoje měsíční příjmy (ale není to 70 tisíc, zbytek doházím vidlema), hodlám využívat i tu kartu v ČR. Investuji u FioBroker, a jejich broker má horší poplatky, takže tam ani náhodou nepůjdu. Spořák taky ne a hypotéku nemám. Pokud mě odmítnou tak se nedá nic dělat.

Jinak na které pobočce ti toto řekli? A založili ti to nakonec?
Já jdu na pobočku do Brna
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cz01 21. 4. 2019 19:08

tmx643 píše:Jinak pozor, mně teď v Erste při projeveném zájmu na rovinu řekli, že ano, jsou tam podmínky příjmu / bilanční (tu plním na asi 160 %) a k tomu podmínka aktivního využívání. Tím je myšleno převod hypotéky, sjednání nové hypotéky, investice nebo minimálně spořící účet.
Takže zvaž, na kolik jim dáš nažrat. Bez toho tě asi nejdýl do roka degradují na úžasné Moje zdravé finance.

Je nějaká minimální výše investice? Zda nestačí minimální vklady, třeba do fondů s co nejnižším TER, pak by to možná šlo. Pokud mají vyšší ambice, řekněme více, něž 1000 kč měsíčně, tak to zajímavé přestane být. Zkrátka pouze symbolické investice, reálně řešit jinde. Na spořák je také nějaké rozumné minimum, co by chtěli? Sta tisíce s jejich úroky, to no way...
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 21. 4. 2019 19:48

Roman1989 píše:Jinak na které pobočce ti toto řekli? A založili ti to nakonec?
Já jdu na pobočku do Brna

To mám z Erste linky, chtěl jsem po zde zmíněné vlně výpovědí projevit zájem, informovat se a domluvit si někde schůzku, jak by to asi dělal člověk, který to chce využívat a ne zneužívat :D .
Účet by založili, ale zjevně už kontrolují, jestli i oni z klientů něco mají. A jelikož časem budu refinancovat hypo, chci jít do premier spíš před tím. Jednak bych tím asi na čas splnil tu aktivitu a navíc asi získal lepší sazbu. A pokud mě jednou degradují, znovu mě myslím nevezmou.
Takže jsem nakráčel do ČSOB a odešel s premium kontem. Působilo to na mě, že o té službě vím víc než oni, ale zas nepadlo třeba ani slovo o nějakých investicích. Působilo to na mě, že většinou ho mají lidi s hypotékou, že to budu mít na obrat je asi trochu překvapilo.

cz01 píše:Je nějaká minimální výše investice? Zda nestačí minimální vklady, třeba do fondů s co nejnižším TER, pak by to možná šlo. Pokud mají vyšší ambice, řekněme více, něž 1000 kč měsíčně, tak to zajímavé přestane být. Zkrátka pouze symbolické investice, reálně řešit jinde. Na spořák je také nějaké rozumné minimum, co by chtěli? Sta tisíce s jejich úroky, to no way...

Teoreticky jsou fondy od 300 Kč měsíčně (což i když vezmeme vysoké poplatky je náklad 10 Kč měsíčně, což je v pohodě), otázkou je, kdy někdo určí, že to musí být 1000, nebo 5000. Nebo jestli na spořáku bude stačit 10000 Kč, nebo 100000.
Kdysi to měli vázané na obraty kartou, pak asi brali všechny a nyní zjevně šetří... Nějaké konkrétní limity pro tu aktivitu ale asi nejsou.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 22. 4. 2019 07:24

Se divím, že o tom uvažujete. Pokud není ČS schopná nabídnout kvalitní služby a konkurenceschopné investice, tak si to zařiďte jinde. Nějaké pravidelné panáčkování před dutohlavou bankéřkou, jak si představují, nemá smysl. ČS byly vždycky prakticky nepoužitelná, tak se jen drží vytyčené cesty.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 22. 4. 2019 07:49

U Erste staci plnit prijem na ucet 210 000Kc co 3 mes. Pocita se to kvartalne, leden-brezen, duben -cerven, atd?
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod tmx643 22. 4. 2019 10:12

xls píše:Se divím, že o tom uvažujete.

Já tam mám hypo, takže dle podmínek na webu to splňuju. Kvůli slevě 0,5 % na úrokové sazbě stejně musím mít do ČS měsíční příjem 150 % splátky a platbu kartou. Takže dostat k tomu za nic cestovní pojištění a 6 vstupů do salonku by byl super bonus. Bohužel tou aktivitou oni nemyslí používat účet, ale nevýhodně jim cpát peníze. A po pravdě, víc než na založení účtu bych tam odmítal chodit.
Proto jsem skončil u ČSOB (kde mi den předtím doběhla výpověď účtu, co jsem tam měl 14 let :D ). Tam, minimálně zatím, to zjevně neřeší. Hodně to asi používají na hypotékaře, aby s vidinou, že jim premium účet zůstane, pak refinancovali u nich. Z toho je určitě od běžného člověka mnohem víc než ze spořáku.

Jinak ano, u ČS jde dle dokumentů o kvartální příjem, ale zas je otázka, jak by se dívali na 210000 jednou za 3 měsíce. Tento limit je proto, aby neúčtovali poplatek za vedení účtu. Ale pokud bys neinvestoval (to jejich aktivní využití), o to dřív bys asi byl vypovězený, protože vždy 2 měsíce by to byl účet bez příjmu.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod alfas123 22. 4. 2019 11:35

Slavo, myslim, ze to su akekolvek 3 mesiace, tzn. ak posles v januari a v juni, tak poplatok nauctuju za april, lebo februar, marec a april boli bez prijmu. Ale je to len moj nazor.
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Roman1989 23. 4. 2019 11:17

fremantle píše:To je jednoduché - u ČSOB Premium konta je KK nutnost, protože na ni jsou navázány všechny smysluplné dodatkové služby (cestovní pojištění, vstupy do letištních salonků), bez ní jde jen o úplně obyčejný účet (s trochu lepší kartou Visa Infinite, ale ta nepřináší nějaké zvláštní výhody).

u té kreditky ČSOB, požadují daňové přiznání? Jsem OBZP.
vzhledem k tomu, že daním dle:
§8 - z kapitálového majetku (a tady splňuju časový test, takže nedaním pak nic)
§9 - z nájmu nemovitých věcí (mám vysoké odpisy, takže daním opět skoro nic)

tak bych jim neměl jak doložit příjem. Nebo stačí obrat, popř. ukázat nájemní smlouvy?
U té kreditky mi nejde ani o nějaký velký úvěrový rámec, chtěl bych to primárně kvůli cestovnímu pojištění.
Děkuji.

PS: po přečtení tohoto vlákna jsem se rozhodl pro ČSOB, protože pokud k tomu Erste přistupuje tak jak píšete, že Vás nutí investovat, tak ať jdou někam. Mají to rovnou napsat do podmínek. Je pak nedůstojný se před bankéřem , který si Vás pozve na kobereček, obhajovat.

EDIT: tak dle infolinky- tam je předschválený úvěrový rámec 50 000,- (méně nejde) a ten prý když je předschválený, tak by na pobočce po mě neměli daňové přiznání. To požadují až dodatečně, když by si to potřebovali ověřit. Na pobočce po mě bude chtít nějaké "prohlášení", co to je mě nedokázali na infolince definovat. Chápu to jako čestné prohlášení o svých příjmech.
Roman1989
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka